Balkony baiany

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkony baiany

Post »

Hej baiano :wit , postanowiłam i ja zajrzeć do twojego wątku. Myślę, ze obecnie masz całkiem niezłe warunki do uprawy roślin, może nawet lepsze niż na balkonie, tylko ten północny klimat... :roll:
Skrzyneczki piękne i szybko zrobione. Ja na moją musiałam czekać chyba ze 3 miesiące, ale w końcu się doczekałam.
Mam nadzieję, ze i u was i u nas będzie można wreszcie na dobre rozkręcić sezon balkonowo-tarasowy. :uszy
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Jak tak patrzę na te norweskie lasy, to powoli zaczynam rozumieć, jakim cudem ten ledwie sześciomilionowy kraj, jakim jest Norwegia, stał się ojczyzną tej niezwykle mrocznej muzyki, jaką jest Black Metal, z liczbą zespołów prezentujących bardzo wysokie umiejętności, której nie przebija żaden inny kraj na świecie. :wink:

Pozdrawiam!
LOKI

Dragende kraft av ondskap lurer... :twisted:
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, tak Locutusie, wygląda to tak, jakby za każdym drzewem czaił się troll. :wink:
baiana
200p
200p
Od: 11 maja 2008, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hehe :) Jasne, trole czają się na każdym kroku :wink:
Loki, masz rację, mrocznych klimatów jest tu pod dostatkiem, ale dobili właśnie dopiero do 5 milionów i to tylko dzięki licznym emigrantom.
Ale ja się nie dam trolom i będę miała kwitnące kwiatki na balkonie :D
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

@ Rapunzel ? No dokładnie. :-P Mrocznie i ponuro. To i nie ma się co dziwić, że muzyka też mroczna i ponura. :-P

@ Baiana ? Widzę, że przeszacowałem liczbę mieszkańców... A bo to się po prostu w głowie nie mieści, że tak mały kraj wydał tyle wspaniałych zespołów muzycznych, które zawojowały świat. Polska ? ze swoimi ponad czterdziestoma milionami mieszkańców ? może się pod tym względem przy Norwegii schować. ;-)

Pozdrawiam!
LOKI
baiana
200p
200p

Post »

U mnie powolutku jakby pogoda się poprawia, część roślin nawet zostawiam już na dworzu.

Astry są już troszkę większe:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

I fasola ma się lepiej - zzieleniała w końcu :)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
baiana
200p
200p

Post »

Rzodkiewka wschodzi pięknie! lalalalla :)
Obrazek

Groszki dostały stelaż - żeby tylko teraz zachciało się im rosnąć...
Obrazek

Bratki nadal niezawodne:
Obrazek

A w domu ukorzeniam fuksje, siedzą pod woreczkami już ponad tydzień i wygląda na to, że ich jeszcze nie uśmierciłam :)
Obrazek

I nadal mam na parapecie fasolę. Czy mogę ją już wyekspediować na zewnątrz tak jak groszki?
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
__asiulka__
200p
200p
Od: 3 maja 2012, o 21:45

Post »

baiana pisze: A w domu ukorzeniam fuksje, siedzą pod woreczkami już ponad tydzień i wygląda na to, że ich jeszcze nie uśmierciłam :)
Piękna fuksja :) Moje są rówieśniczkami Twoich :lol:
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hejka :) Ale dajesz czadu - coraz bardziej zielono ;:138 Co do fasoli - spróbuj ją najpierw zahartować - na początku na krótko, zwłaszcza uważaj na słońce, bo delikatne listki młodej łatwo ulega poparzeniu (swoją siejąc pierwszy raz poparzyłam słońcem, wystawiając rano na balkon na cały dzień).
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

baiano, wydaje mi się, ze możesz zdjąć te woreczki z fuksji. :roll: Ja tam zresztą zawsze ukorzeniam fuksje bez żadnych woreczków i tez jest ok. Gdyby miały ci paść, to nastąpiłoby to po jakichś trzech, czterech dniach. Skoro po tygodniu mają wigor, to jest w porządku. ;:108 Jeśli się boisz zdjąć tak całkiem, to przynajmniej zdejmuj je na jakiś czas w ciągu dnia, najlepiej po podlaniu, bo wtedy wiadomo, ze nie padną. :wink:
Awatar użytkownika
bananowy_kot
200p
200p
Od: 22 kwie 2012, o 20:50

Post »

Jestem zachwycona tym co tworzysz, jak to wszystko komponujesz i tak dalej ;:108
Prawie wszystkie roślinki, które zobaczyłam w Twoim wątku, były takie właśnie, jakie ja bym wybrała ;:173
Nawet pelargonie lubię szczególnie w kolorach różu :lol: i te gliniane donice i kompozycje - cudo, aż się oczy same śmieją.

Ciekawi mnie jak się wszystko będzie rozwijać w norweskim domku :tan
Pomysł na groszek fajny, ciekawe czy będzie się posłusznie piął ;:224
Przyznam że żal mi strasznie tych Twoich balkonów, były naprawdę cudownie klimatyczne...

Pozdrawiam, Ola
Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
baiana
200p
200p

Post »

@ asiulka dzięki, mam nadzieję, że i Twoje i moje fuksje się przyjmą :)

@ Mandragora - dzięki wielkie, jak tylko zobaczyłam Twój post wyprowadziłam fasolę na pierwszy spacer :) Postawiłam ją na razie w cieniu. Muszę dla niej też jakieś podpory wymyślić.

@ rapunzel - dziękuję za radę. Już zdjęłam woreczki i podlałam odrobinę. Muszą dać radę :)

@ bananowy kot - ;:196 dzięki za pochwały, ja też tęsknię za tamtymi balkonami, zresztą nie tylko za nimi. Caly czas czekam na Twój wątek :wink:
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
Awatar użytkownika
Takhisis
200p
200p
Od: 21 wrz 2010, o 23:30

Post »

Groszek będzie pięknie wyglądał na takim stelażu.. już nie mogę się doczekać, kiedy urośnie... Fuksja żyje i ma się dobrze he he :D A atry z coraz większą odwagą pokazują swoje oblicze :) Ah pięknie u Ciebie będzie w lato :)
Moje doniczkowce :) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

U mnie w zeszłym roku fasola od początku stała w pełnym słońcu i nic jej nie było?

Tak czy siak ? czekamy wszyscy na rozwój sytuacji, wzrost fasoli, groszku i całej pozostałej zielonej czeredy. :-D

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
__asiulka__
200p
200p
Od: 3 maja 2012, o 21:45

Post »

Ale fasolka Ci pięknie rośnie :) Dopiero ją dojrzałam :) To ozdobna fasola? Czy na zupkę fasolową? :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”