Izunia, będą i zdjęcia przestrzenne ale jeszcze nie teraz. Z powodu wykopów kanalizacyjnych ogród podzielony na pół. Poza tym zacząłem intensywnie działać w innych częściach posesji więc brak spójności, jednolitej bryły. A tego, co mi się nie podoba, pokazywać nie chcę. Więc na razie macro musi wystarczyć.
Agnieszko, fioletowe podzieliłem na małe kawałki i w przyszłym roku powinny już tworzyć zwarte szpalery. Też bardzo lubię irysy pumilla ale wyższe nie mniej, choć trzeba je wiązać.
Loki, muszę poszukać, jak wyglądaja barwinki, które wymieniłeś, to może zidentyfikuję "francuskiego" jak go mogę umownie nazwać
Dziś obfociłem kilka odmian barwinków więc wkrótce będę mógł zrobić minizestawienie.
Czytałem o Twoich planach ale chyba coś źle zrozumiałem więc dobrze, że prostujesz
Przy takich cenach przesyłki to nie wiem, czy warto coś zamawiać za granicą. Niektórzy zamawiają w kilka osób i te koszty się rozkładają, a rośliny mają niedostępne w Polsce.
Marysiu, mazus jak najbardziej na skalniak

Choć u mnie paradoksalnie - na skalniaku wymarzł, a na rabacie rośnie bardzo dobrze.
Zdjęcia oczywiście zmniejszam do wklejania do ok 250-300 megabajtów.
Cieszę się, że rośliny rosną. U mnie tez pustynniki od Ciebie spisują się lepiej niż moje stare (maja więcej pąków)
Wczesne płomyki:
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with