Zielsko Takhisis

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
martucham1
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielsko Takhisis

Post »

Ty to masz dobrze z tym Twoim M ;:215 mój jak słyszy słowo kwiaty i ogród to zawsze coś ma innego do roboty ;:124
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

[quote="Takhisis"]Tesia - teraz to i ja się zastanawiam, czy go gdzieś w chłodne miejsce nie przenieść he he :D
To ja proponuje na wyspy-temperatura 12 stopni i codziennie albo leje albo wieje ;:223 ;:145
Awatar użytkownika
84joanna
200p
200p
Od: 26 mar 2012, o 22:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Przyszłam z rewizytą :D
Bardzo podobają mi się Twoje rośliny. Zresztą ich domki i kamyczki w domkach też.
A doniczka z czupryną jest świetna ;:138
Awatar użytkownika
__asiulka__
200p
200p
Od: 3 maja 2012, o 21:45

Post »

Przyszłam z rewizytą :)
Cudne masz kwiatuszki, szczególnie zachwycił mnie oleander ;:138
A co to za czerwone kamyczki w doniczkach?
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Wiosna u Ciebie na całego , oleander choć niepełny jest bardzo pięknie ubarwiony . ;:138

No i oczywiście nie ma to jak roślinki z własnej doniczki , aksamitki są niezastapione . :tan

Ja mam pełnego różowego ,zima trzymam w domu a wiosną trzymam na dworze ,gdybyś chciała szczepkę do ukorzenienia to daj znać .

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wow, dla jednego pomidorka zrobił Ci szklarenkę ;:oj , nie wierzę że tacy M istnieją. Brawo dla niego ;:138
mroofka
500p
500p
Od: 7 lut 2011, o 19:00

Post »

Paczusia dotarła. Wszystko dotarło bez uszczerbku. Dziękuję bardzo serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
Takhisis
200p
200p
Od: 21 wrz 2010, o 23:30

Post »

marta_lara Twój M po prostu nie chce się wtrącać, ażeby Ci zostawić pełną przyjemność z obcowania z kwiatami 8-)

tesia39 szklarenka fajna, trochę już wiaterek potargał, ale stoi dzielnie... a M tymczasem zamiast ją poprawiać to mecz ogląda no! Ale niech ogląda.. a ja tymczasem pooglądam Wasze kwiatuszki :)

martucham1 Oj dobrze mam, dobrze... czasem muszę pokrzyczeć, ale ogólnie nie narzekam hi hi hi

doromichu o nie kochana! Do tego to Ty mnie za Chiny nie namówisz! Mimo, że w tamtym tygodniu, w Polsce było prawie zimniej :D

84joanna a dziękuję serdecznie za wizytę :) i zapraszam ponownie :) Domki kwiatuszków, to często nic innego, jak miseczki kupowane na wagę :) Całkiem tanio wychodzą :)

__asiulka__ Oleander wyglądał pięknie na początku maja, taki obsypany kwiatami.. Teraz póki co przekwitnął, jest obcięty, i wypuszcza nowe pączki, aby cieszyć nasze oczy :) A kamyczki to.. kamyczki, tylko kolorowe, zakupione w sklepie zoologicznym - pierwotnie przeznaczone dla rybek. Kwiatuszkom natomiast nic nie szkodzą, nie zauważyłam żadnych uszczerbków na ich zdrowiu,

Jatra oleandrowi już wybaczyłam, że nie jest pełny.. naprawdę ładnie się prezentuje taki w pełni rozwinięty... z tymi aksamitkami to masz rację. Są niezwykle łatwe w "obsłudze", a siejąc własne nasionka aż pęka się z dumy., przynajmniej ja :) Nie ma nic bardziej zachwycającego jak obserwować cały ten cykl.. od nasionka aż do.. nowej roślinki :)
Kochana a powiedz mi, ile by kosztowała Twoja zaszczepka pełnego oleandra?? (o ile mama mnie nie zabije, bo oleandry od wiosny, też u mnie opalają główki na słoneczku... na mamy balkonie :)

Anetta - jak wyżej pisałam - istnieją i właśnie mecze oglądają :) Nagrodę już dostał, a pomidorek dalej się cieszy :)

Mroofeczko - Cieszę się niezmiernie, że wszystko w porządku, niech rosną duże :)
Moje doniczkowce :) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
__asiulka__
200p
200p
Od: 3 maja 2012, o 21:45

Post »

Takhisis pisze:[ A kamyczki to.. kamyczki, tylko kolorowe, zakupione w sklepie zoologicznym - pierwotnie przeznaczone dla rybek. Kwiatuszkom natomiast nic nie szkodzą, nie zauważyłam żadnych uszczerbków na ich zdrowiu
Nie szkodzą, ale za to oryginalnie wyglądają :)
Pięknie u Ciebie ;:138
baiana
200p
200p
Od: 11 maja 2008, o 15:31

Post »

Hej Takhisis :)
Nie wiem jak to się stalo, że dopiero teraz trafiłam do Ciebie...ale lepiej późno niż wcale :) Jestem zachwycona, piękne kwiaty! I brawa dla M za szklarenkę.
Od razu mam pytanie, bo widziałam w wątku u Patrycji (Filigranowa), że radzisz jej podlewanie kwiatków za pomocą wiadra i sznurówek. Możesz mi napisać jak to dokładnie wygląda? Bo na podlewających znajomych to już się kilka razy przejechałam, pomimo jak najlepszych chęci z ich strony i moich instrukcji... :)
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Sper prezent od M ale czy tak fochodzipowietrze do środka?
Awatar użytkownika
Takhisis
200p
200p

Post »

Asiulka - Faktycznie, niektórym roślinkom pasują :) Szczególnie takim, które mają pień i jakąś grzywkę... chcoiaż w sumie w hobbicie też fajnie się to prezentuje.. Pierwotnie kamyczki miałam wysypać na podstawkę (kupiłam takie długie na okno, żeby tam stała sobie woda), ale tak spodobały mi się w ziemi, że w końcu woda stoi w podstawce, ale ebz kamyczków, a sama podstawka od wody nieładnie żółknie.. i niestety będę jednak zmuszona do zakupu choćby jakiegoś żwiru.. albo, wymyśliłam jeszcze inaczej- żę posadzę z obu stron bluszcze, naleje wody do podstawki i puszczę bluszcze, ażeby się po nich "wiły" Tylko nie wiem, czy to zda egzamin.. jak myślisz?? A wracając jeszcze do kamyczków to jest jeszcze jeden minus, bo trzeba bardzo uważać, żeby roślinek nie przelać...

baiana Witaj w moim wątku :wit Zauważyłam, że Twój balkon stał się dla mnie inspitracją, ale ejszcze nie zdąrzyłam u Ciebie napisać.. Bo to tak jest, jak się przegląda posty, potem się wyłącza, a potem nie można znaleźć tego konkretnego, na którym chciało się coś napisać... Ale wracając do Twojego pytania - sam pomysł znalazłam gdzieś na forum jak i w jakieś gazecie, ale niestety jeszcze go nie wypróbowałam. Chodzi o to, żeby postawić wiadro, czy miskę na środku pokoju, wsadzić jeden koniec sznurka, bądź sznurówki do wody, roślinki ustawić obok pojemnika z wodą i wsadzić do ziemi drugą końcówkę sznurka. W sumie chyba wypróbuję tą metodę, bo od października moja mama będzie się zajmować kwiatami, a w tym wypadku woda w jej ręce to niebezpieczne narzędzie :D Tak czy inaczej, jeśli się skusić na takie rozwiązanie polecam najpierw wykonać test "|pod kontrolą", znaczy jak będziesz w domu - tak na wszelki wypadek. A co do szklarenki od M - to brawa przekaże :)

Filigranowa27 na dole jest jakieś 10 cm samych patyków.. potem dopiero "stelaż" i dopiero powyżej jest folia, tak więc powietrze wchodzi sobie dołem :)

;:114 ;:114 ;:114 ;:114 ;:114

Dzisiaj już byłam na balkonie, jest piękna pogoda ;:3 , słoneczko świeci, kwiatuszki podlane (wiem, powinnam to robić wieczorem, ale jakoś to mi nigdy nie wychodzi..) i przy okazji zrobiłam parę zdjąć :) Już je zrzucam i zaraz się nimi nieskromnie pochwalę :)
Moje doniczkowce :) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Takhisis
200p
200p

Post »

a wiec obiecane kwiatuszki :)

Na początku - oleander, imieniem Aleksander (mam takie dziwne przyzwyczajenie, że niektórym kwiatkom nadaje imiona)

a w całości:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

i poszczególne kwiatuszki i pąki:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

AKSAMITKI

Obrazek

Obrazek

Jedna już się nawet otworzyła :tan
Obrazek

Obrazek

Te są jakoś rozrośnięte a nie chcą zakwitnąć...
Obrazek

Obrazek

PETUNIE

Postanowiłam zrobić mały eksperyment i wsadziłam petunie razem z szarłatem.. Ciekawe jaki będzie efekt.. Póki co, prezentuje się następująco:
Obrazek

Ta się jakoś.. rozplaszczyła...
Obrazek

Szarłat natomiast czuje się bardzo dobrze:
Obrazek

Obrazek

A te mi się niezmieściły.. Chciałby ktoś się na coś wymienić :oops:

Obrazek

Uf, chwila odpoczynku, popatrzę co u Was słychać w wątkach :) Wieczorem będzie dalsza część :D
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Pięknie wygląda zielony gąszcz aksamitek ;:63 a oleander marzenie ;:oj
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Jaki przystojniak z tego Aleksandra ;:oj Aksamitki i pozostałe roślinki też ci ładnie rosną, już sobie wyobrażam jak pięknie będą te skrzyneczki wyglądały jak Ci wszystko zacznie kwitnąć ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”