Mój zielony kwadrat.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój zielony kwadrat.

Post »

Renatko ja moich pomidorów nie podlewałam , bo leżą przeźroczyste więc nie było sensu. Fasolka jeszcze nie wyszła. Trochę mam w tunelu, ale tunel nietknięty. Mój Rh jeszcze w pączkach a azalia jest w miejscu w którym przymrozku nie było. Dobrze, że się pocieszyłaś, bo to trauma ogrodnicza.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiecie co ja chyba już załapałam doła z tym ogrodem w tym roku i już się wnerwiłam i wyniosłam kwiaty i posadziłam trudno ,kurcze ogród ma być przyjemnością a nie ciągłym zmartwieniem :heja
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Elu życzę Ci samych przyjemności !
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Własnie to ma być przyjemność, bo co złapiemy doła wszystkie ;:7 Ja na co popatrzę w ogrodzie to bym wyła i co mam tak robić ;:180
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Święte słowa Elu! ogród ma być przyjemnością - dziś już cudnie świeci słoneczko, więc wszystkim życzę MIŁEGO, CIEPŁEGO DNIA!
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Reniu u mnie żurawki nie ucierpiały,ale za to inne kwiatuszki ;:224 Widząc je takie biedne,aż się ;:167 kroi.Mam nadzieje ,że odbiją i pokażą swoją wolę życia ;:108
Beti i Bodzis
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 29 mar 2012, o 10:32

Post »

Witaj Renatko mi też fasolka przemarzła,pomidory , dynia ozdobna no i winogrono. Już wszystko takie fajne było i musiał przyjsc ten przymrozek. Jeszcze zauwazyłam ,ze judaszowiec też trochę ucierpiał ,ale mam nadzieję ze sie odbiję. Jak bedziesz się kiedyś wybierać na wycieczkę rowerową w okolice Dębieńska to zapraszam na kawe -pozdrawiam
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Reniu czy u Ciebie roślinki podniosły się? U mnie kilka tak,ale te,które miały grube łodygi z wodą padły i chyba nic z nich.Najbardziej szkoda mi lilii-miałam ich trochę :cry:
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witam wieczorkiem, byłam dzisiaj na ogrodzie i tylko odkrywam nowe straty.Oberwał jeszcze złotokap, dwie róże, które już miały pączki i lilie, pare sztuk.

Ewciu nic się nie podniosło i już nie podniesie, ciesze się, że to tylko kwiaty przemarzły a krzaki są musze jutro popryskać wszystko Asahi, moze to coś pomoże :roll:

Beatko dziękuje za odwiedzinki ;:196ja mam też dużo strat w ogrodzie. Mam nadzieje, że judaszowiec da rade i będzie cieszył oczy swoim widokiem. Byliśmy dzisiaj na wycieczce rowerowej i podziwiałam judaszowce w ogrodach, musze sobie kupić, podoba mi się kolor jego kwiatów.Czy w okolicy twojego domku jest może Rańczo Bartek? bo moja córka ostatnio była tam na koniach.Następnym razem jak będziemy jechać, to moge wpaść do ciebie :D Dziękuje za zaproszenie ;:168

Nelcu wiem, że ogród ma być przyjemnością i dla mnie jest, ale jak patrze na te pomarznięta krzaki to nie moge.....za dużo wkładam serducha, musze chyba nieco zmienić podejście...........wtedy będzie mniej boleć .

Elu mnie jeszcze pare dni przygnąbienie potrzyma i przejdzie.....mam nadzieje :D

Marysiu trauma ogrodnicza dalej trwa, bo dzisiaj odkryłam kolejne straty, myśle, że już ostatnie.za pare dni mi przejdzie ;:108
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Oj jakoś nie wiem czemu ale zamiast rosnąć to ginie ,to co już puszczało i byłam prawie pewna że jest okej ,to teraz patrzę że pada i nie wiem czemu i podlewam i cuduję i mam takie byle jakie chwile ;:223 Na co się popatrzę to mnie trafia i mówię sobie ''kobieto daj spokój '' no ale jak to kobieta jest różna ;:7
Pozdrawiam, Ela
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Reniu, wiem, że ogrody na Śląsku oberwały... strasznie mi przykro, że mróz nie ominął Twojego ogródka... smutno patrzeć na rośliny, które ucierpiały...
Ech, lepszego jutra życzę ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Reniu tak mi przykro, że roślinki oberwały od mrozu.....po takich upałach jakie były -mróz-to aż niesamowite....Nie dość, ze zima dała im niesamowicie w kość, to jeszcze wiosenne przymrozki dokończyły dzieła......Mam nadzieję, ze roślinki odbiją i ładnie zakwitną....
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Renatko widzę że u Ciebie jest o wiele piękniejsza kolekcja Rh, ja mam tylko 13 ale azalii trochę więcej. To najpiękniejsze kwitnące krzewy wiosną, żadne krzewy nie maja tak pięknych i różnorodnych barw kwiatów.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Reniu, niestety u mnie tez straty ogrodowe. :( Trzymajmy sie ciepło i miejmy nadzieję, ze to chwilowe, wszystko odbije ze zdwojoną siłą- mam nadzieję :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Mariolu czytałam u ciebie, że też masz straty ;:168 Myśle, że najgorsze za nami, tylko nie wiem, czy Rh którym nowe przyrosty zmarzły, na drugi rok zakwitną :roll:

Danusiu dzięki za odwiedzinki, ty masz więcej Rh i azalii niż ja ;:108
Ja mam Rh 7 szt . azali japońskich 3 szt z czego jedna bardzo marna, jeszcze nie kwitła a azalii wielokwiatowych 3 szt

Agness i Aguniada dziękuje za pocieszenie ;:196 tak jak pisałam, całe szczęście, ze ucierpiały kwiaty a nie całe krzewy, mam nadzieję, ze wszystko odbije i będę się jeszcze z nich cieszyć.Tylko lilie w tym roku marnie będą kwitły :(

Eluś ja też sobie mówie, że nie będę się już przejmowała....ale tak nie umiem, takie już chyba jesteśmy, za dużo serducha w to wkładamy :D

życzę ;:3 popołudnia :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”