Brrrrr u Was też tak zimno???? Rozgrzewam się imbirową herbatą jak w zimie, no ale - w końcu trzech ogrodników mamy
lulka W tym tygodniu chyba zorganizuję jakieś opryski bo mszyca nie odpuszcza, jabłonki biedne - tak poskręcane liście mają, szpinak i inne warzywa jednak muszę prysnąć jakimś ekologicznym środkiem (może roztwór z czosnku przygotuję), bo posiałam to wszystko z myślą o córeczce.
A jeśli chodzi o rabatę to myślałam, żeby głównie byliny tam wysadzić. Rośnie już rudbekia, szałwia, nachyłek okółkowy, aster nowobelgijski, odętka, są już wsadzone kłącza dalii, a jedną odmianę mam podpędzoną w domu, po 15 maja wysadzę. Jesienią pewnie wysadzę trochę tulipanów, narcyzów itp. Na samym przodzie chyba żurawki będą. Marzyłam o takiej kwiatowej, wiejskiej rabatce

Serdecznie Cię pozdrawiam!!
Simbi Myślisz, że warto jesienią je wykopać i wsadzić głębiej? Nic się im nie stanie? Bo martwi mnie to że tak płytko wsadziłam - mogłam najpierw trochę więcej poczytać na ten temat, no ale teraz już trudno, najważniejsze, że pięknie rosną

A co do naszych dziewczynek to u nas konewka jest numerem jeden. Dziesiątki razy muszę małej wlewać wodę do konewki i nawet nie daje sobie pomóc, tylko taszczy tą wodę do miejsca gdzie zaplanowała podlewanie

Posadziłam dla niej budleję i często jej mówię, że to drzewko dla niej i że będą przylatywały do niego motylki więc musimy o nie bardzo dbać.

Dobrej nocy!!
robaczku od godziny przeglądamy Twój wątek, robię notatki i inspiruję się. Dzięki Tobie zachorowałam na hortensje i właśnie przeglądam all i nie mogę wybrać odmiany. Tak piękne są. Ahhhh i wydaje mi się że lubisz styl vintage - dom też urządziłaś w takim stylu? Ja uwielbiam........ Uściski!!!
Dziś udało mi się na chwilę pojechać na wieś. Zakwitły clematisy

Po tym jak ostatnio skosiłam trawę, ogród prezentuje się całkiem nieźle, ale i tak nie mogę się doczekać kiedy zabierzemy się za trawnik, tylko to chyba jeszcze nie w tym roku.....
Zapraszam do oglądania
zastanawiam się jak zaaranżować ten kącik. W samym rogu jest róża Eden i chyba jeszcze dokupię dwie i posadzę koło niej. Obok właśnie te piwonie. No nie wiem, może przed różą lawendę? Tą budleję chyba trochę źle posadziłam, mogłam gdzieś z boku bardziej. Może jeszcze jakieś clematisy? Może żurawki (Tylko że to płd strona).
Mamy też na ogrodzie takie cudo

Stara waga! Najpierw chciałam ją wyrzucić, ale wszyscy mówią, że zwariowałam. Muszę ją jakoś odnowić pomalować, postawimy ją bokiem, zrobimy skrzynkę na kwiaty i na tej platformie postawię. Może to całkiem nieźle wyglądać