Ogrodnictwo-pasją 20 latki;) Zapraszam
Re: Ogrodnictwo-pasją 20 latki;) Zapraszam
Serdecznie witam wszystkich jeszcze raz w moich skromnych progach
Widzę,że nawet jakiś mężczyzna do mnie zawitał;) Jest mi bardzo miło;)

- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja tez będę zagladać !! witam następną zarażoną pasją kupowania roslin 

Kasiu, tworzysz jak widzę kolejne śliczne zakątki. Jak skalniaczki obrosną ( choć ten po lewej to już ładnie obrośnięty, tylko mało go wkleiłaś, a szkoda ), to będzie fajny efekt. Co tam rośnie z bratkami ?
- gemciu83
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2008, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Chwilunia toż to ja byłem pierwszym chopczykiem 

To mam już dwóch mężczyzn
Alicjo,tam poza bratkami rosną 2 tuje tedy, kilka szałwi, dalej rośnie jeszcze bukszpan, i taka płożąca się roślinka,ale zdjęcie jej nie objęło
Postaram się wstawić zdjęcie całości
Pozdrawiam 

Alicjo,tam poza bratkami rosną 2 tuje tedy, kilka szałwi, dalej rośnie jeszcze bukszpan, i taka płożąca się roślinka,ale zdjęcie jej nie objęło

No proszę kochana, rozkręcasz się na całego. Śliczne skalniaczki i rabatki. Bardzo ładnie się wszystko prezentuje. Jestem pod wrażeniem 

- annamaria-dm
- 50p
- Od: 10 maja 2012, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To się napracowałaś, ale za to jaki efekt 

Dziękuje bardzo za miłe komentarze;) Jesteście kochane
Nie zaprzestaje jednak z pracami i postaram się znów coś fajnego wymyślić;P Pozdrawiam serdecznie 

Piękna rabata! Za jakiś miesiąc będziesz tam już miała morze zieleni. Na szczęście przymrozków już nie będzie, jak twierdzą prognozy, więc rośliny są bezpieczne. A mogłabyś opisać dokładnie, co tam w którym miejscu posadziłaś?
- MirellaM
- 100p
- Od: 13 cze 2011, o 17:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a ten fioletowy kwiatek jak się nazywa? Ja dostałam takie sadzonki od babci. Ledwo zipią. Ciekawe czy się przyjmą.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 61&t=75966" onclick="window.open(this.href);return false;
To więc opisuje:
Pierwsza rabata:
Dookoła posadziłam bukszpany, w środku wierzbę hukaro,a te trzy roślinki to nawet nie wiem jak się nazywają;) Po prostu upatrzyłam sobie u jednej Pani na targu i kupiłam;P Co do tej fioletowej roślinki,to azalia
Kupiłam ją dosyć niedawno, miała dużo pączków i teraz już mi kwitnie na fioletowo a nawet puszcza nowe zielone listkti
Druga rabata to :
na środku bukszpan, za nim 2 jałowce płożące, trzmielina oskrzydlona i bukszpan którego mam zamiar formowac
Nie znam jeszcze wszystkich nazw roślin,ale postaram się poszukać na forum i uzupełnić braki

Pierwsza rabata:
Dookoła posadziłam bukszpany, w środku wierzbę hukaro,a te trzy roślinki to nawet nie wiem jak się nazywają;) Po prostu upatrzyłam sobie u jednej Pani na targu i kupiłam;P Co do tej fioletowej roślinki,to azalia

Druga rabata to :
na środku bukszpan, za nim 2 jałowce płożące, trzmielina oskrzydlona i bukszpan którego mam zamiar formowac

Nie znam jeszcze wszystkich nazw roślin,ale postaram się poszukać na forum i uzupełnić braki

Chciałabym jeszcze kupić kwitnące krzewy typu rododendron. Może doradzicie coś ładnego,co mi zimę dobrze przetrzyma i nie wymaga bardzo żyznej gleby
Z góry dziękuje za pomoc