Aprilkowy las

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Re: Aprilkowy las

Post »

Ja kiedyś kupiłam piękną choinę (to gniazdko właśnie). Miałam ją przez zimę w pojemniku i było ok. Potem ją przesadziłam do gruntu i nie przyjęła się :( Zła byłam, bo to był naprawdę piękny, spory egzemplarz.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tajko, choina kanadyjska nawet już była w koszyku przy ostatnich zakupach, ale wybrałam Jeddeloch na tę rabatę, tam jest tylko 25 m2 a już rosną dwie spore sosny. Zgadzam się że choina jest piękna i z pewnością u mnie będzie i to nie jedna ale nie w tym miejscu, nie obok Klonu, nie pomieściłyby się.
A na Daisy White zachorowałam i jak nie tu to na innej ale też będzie. Kupię i będę przymierzać, ja jednak jestem wzrokowcem i lubię sobie poprzestawiać. :lol:

Jule i dlatego właśnie tylko iglaste w różnych odcieniach. Bardzo dziękuję za listę przykładową, zaraz jak się obrobię to sobie wszystkie dokładnie opracuję i z pewnością coś dobiorę. Wielu odmian nie znałam z tych co podajesz. Dzięki ;:168 co do cisów to nie bardzo bo tu będzie za kwaśno, zresztą są już po drugiej stronie bramy (po prawej) bo to jest właśnie początek ten północnej rabaty.
No i fajnie że potwierdzasz mój pomysł z dosadzaniem tam kosówek :D pomiędzy nimi chcę dodać świerk kłujący Glauca Globosa dla lekkiego rozjaśnienia zieleni a poniżej jakieś płożące jako zadarniacz.

Magdo, może nie takie duże bo rabata nie jest gigantyczna ale ja i tak już pusto mam w portfelu ;:223 teraz komunia, Młody wymyślił jakiś wyjazd więc kolejny wyciek z konta i ciągle coś. Jak zawsze, nic nowego lawirowanie pomiędzy ważnym a ważniejszym i potrzebniejszym. Do tego ciągłe dokupowanie stali na ogrodzenie :? Ale byłoby nudno gdyby nic nie działać, więc trzeba działać :uszy

Izo przykro mi z powodu choiny ale jeżeli przez zimę trzymałaś w donicy i wiosną przesadziłaś to może zimą przemarzła i widać to dopiero właśnie z początkiem maja. Ja w kwietniu cięłam brabanty i wszystko wydawało się ok. i dopiero teraz jak ruszyła wegetacja okazało sie że jeden wypadł a kilka poważnie jest uszkodzonych i pewnie trzeba będzie wymienić. To samo z pięknym płożącym jałowcem. dopiero tydzień temu zauważyłam że jest suchy, bo cały czas zachowywał piękną zieleń. Niestety ta zima była ciężka dla roślin.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No właśnie, jak trzeba trochę pokombinować, poczekać to potem lepsza i większa satysfakcja.
Szwagier chciał w LM dokupić słupków ogrodzeniowych, bo od strony sadu siatka się wali, to koszt 1 szt 50 zł. Pojechał na złom i kupił takie same za 30 zł 5 szt ;:oj Taki biznes to ja lubię :;230
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj ja bardzo nie lubię czekać, zawsze chciałam teraz już ;:65 Szczególnie czekanie na niespodziankę niemal mnie stresuje ;:14
Ale takie samodzielne przygotowywanie daje nieraz dużo przyjemności no i oszczędność na coś innego np roślinki? ;:224
Jestem dziś trochę zdołowana bo M dopatrzył się sporo strat w iglakach. 3 jałowce i pewnie ze 3 thuje. I ciągle nie wiadomo co z orzechem ;:223

Marzka jeżeli zajrzysz to paczka doszła ;:180 Dziś M przywiezie od Rodziców i dziś lub jutro w ziemi już będą. Jeszcze raz dziękuję ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

A to, że niecierpliwa to inna para kaloszy, chodzi mi że później lepiej smakuje :D Mnie też za młodu we wrzątku wykąpali :;230
Nie dołuj się kochana, może nie będzie tak źle z orzechem. Ja mam trochę smutka :cry: , bo sprzedaję dzisiaj autko swoje, ale czas już na nie niestety. No i problem, bo ze 2 miesiące tylko jedno będzie ;:145

Co tam będziesz wsadzać nowego?
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Madzia, autko fajne było :)
Jolu a co z orzechem, one przecież gniotsa-nie łamiotsa :shock:
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Zaglądam, zaglądam. Wczoraj miałam odwozić M do Wrocławia, ale już w progu zorientował się, że portfela ze wszystkimi dokumentami nie ma. No i zaczęło się szukanie. Oczywiście, ja winna, że jemu portfel się zapodział...bez komentarza. Potem na spokojnie doszedł, że może dzień wcześńiej na stacji benzynowej zostawił...Kierowca bez prawa jazdy do pracy się nie nadaje, więc został. Teraz męka przez urzędy, żeby nowe wszystko wyrobić...
Fajnie, że doszło wszystko, niech teraz dobrze rosną
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może i lepiej smakuje ale ja już i tak mam stargane nerwy i wrzody. Od niemal 2 tygodni nie piję kawy bo żołąd boli. A lekarze sa be. Ale chyba muszę się przełamać i jakiegoś odwiedzić.
Orzech młody, może 3 letni ale u mnie od jesieni dopiero więc może się nie przyjął.
Madzia ja uwielbiam autka, może to męska cecha ale ja jestem w nim zakochana. To mój drugi facet (a może kobieta :roll: ) Więc bardzo dobrze Cię rozumiem. Jak mi kiedyś ukradli to kilka miesięcy nie mogłam dojść do siebie aż kupiłam fajniejsze ;:138 Może to dla Ciebie będzie lekarstwem na smutki? Nowe, lepsze, wymarzone ;:224 Masz jakieś ulubione typy? co miałaś? Jak nie chcesz tu to możemy poplocić na pw. Auta to moje hobby większe niż ogród
Gat, tak jak pisałam orzech po przeprowadzce więc może miejscówka nie taka lub korzenie za mocno ciapnęli ;:145
Marzka, tak mi przykro, a sprawdzał na tej stacji? czasem trafia się ktoś uczciwy. Pal licho kasę ale dokumenty wyrabiać to męka. I od razu zgłoś do pierwszego z brzegu banku co ma dostęp do tej bazy ogólnopolskiej żeby ktoś "na dowód" was nie obciążył kredytami bo to się zdarza. Koniecznie zastrzeż dowód. Ale się narobiło kłopotów ;:174
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Już poleciał do banku, a jak nie to osobiście mu głowę urwę i ;:134.
Piszecie o orzechach to i ja się pomądrzę. W tamtym roku posadziłam sobie 5. Dostały mrozem wiosną, ale odrosły. Teraz po zimie obudziły się tylko 2 i te znów dostały od ogrodników mrozem. Już chyba się pożegnam z orzechami.
Dalie mi pomarzły przez moją głupotę. Posadziłam w donice i podpędziłam trochę. Były całkiem spore. No i ...ach szkoda gadać jaka ze mnie ogrodniczka
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Widzę Jolu, że mamy podobne zainteresowania :) Ja właśnie za tydzień zmieniam auto na nowe :)
A piłka nożna to w ogóle mój konik; zresztą - w ogóle sport uwielbiam :)
Na szczęście pasja do ogrodu łagodzi te nieco męskie upodobania ;-))

Z żołądkiem koniecznie do lekarza ;:168
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzka dopilnuj, bo wiesz jak faceci lekceważą niektóre sprawy. Potem się będzie martwił i mówił że miałaś rację jak będzie herbata po obiedzie. ;:223
Potwierdzasz tę słabość młodych orzechów niestety. Na szczęście nie mam czasu i mnóstwo niezagospodarowanego pola więc się nim nie będę zajmować, niech tam, może się zdecyduje.
Co do dalii to mam trochę bo dostałam od mamy, na jesieni się upomnij to z pewnością te karpy jeszcze urosną i będzie co dzielić. Ja mam takie wyższe czerwone z białymi niektórymi płatkami i w zeszłym roku kwitły jak oszalałe.

Aguś, bo ja miałam być Piotrusiem ;:224 i większość moich pasji to raczej nie przystoi kobiecie ;:219 nie mówiąc o cechach charakterologicznych :;230 A zapewniam że płci nie zmieniałam ;:24
Jak zmieniasz to pewnie już masz zaklepane? Czy kolorek jak u mnie jedyny słuszny czyli czarny? ;:124 Podziel się wrażeniami.
lekarze są fe, nienawidzę, jestem bardziej chora jak tylko o nich myślę
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Droga Jolu, zajrzałam przez płotek i zostaję :wit Solidna lektura przede mną, ale już czuję, że mi tu dobrze - może przez te grzyby z pierwszej stroniczki :D Pozdrawiam!
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anabanana witaj, zapraszam częściej a to na zachętę
Obrazek

Obrazek

Sporo teraz tego mam na działce.
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

April za smardzami ludzie przepadają ;:oj Ja nie jadłam,ale podobno są pyszne i u nas pod ochroną ;:108 Koniecznie idż do lekarza,to nie żarty ;:185 Miałam to wiem :cry:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Smardzy i u mnie zatrzęsienie, ale ich nie jadam...
Auto oczywiście czarne 8-)
Udanej i ciepłej komunii!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”