Po malinowym chruśniaku 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Po malinowym chruśniaku 2

Post »

Witaj Marysiu, fajnie że wpadłaś ;:3 Tak to bywa czasami w natłoku forumowych znajomości :wit
We wtorek dostanę moje róże z Rosarium. Już się nie mogę doczekać. Mam też obawy bo zamawiałam również dla znajomych. Zapomniałam im powiedzieć, że to nie będą wielkie i kwitnące krzaki 8-)
I jakoś nie wiem jeszcze jak je rozmieszczę. No i jedna będzie inna bo zabrakło :roll:
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iza, :wink: fajny ten dzbanek z miską. ;:oj
Przed chwilą wróciłam z ogrodu. Strasznie zimno. ;:131
Tak tylko popatrzyłam na roślinki, kilka podlałam , bo po wczorajszej "ulewie" :;230 dalej jest sucho.
Przy okazji zauważyłam, że na jednym z wystających patyków Geiszy pojawiły się zielone punkciki pączków liściowych. Czyżby jakiś jednak postanowił żyć dalej ? :shock: Jeśli okaże się, że tak , to trzymam go dla Ciebie.
:wit
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Piękny kolor tych tulipanów. Naprawdę jest taki malinowy, jak się wydaje na zdjęciu? Podziwiam, że jeszcze kwitnie, u mnie już dawno po tulipanach, niestety. I jeszcze, co to jest na ostatnim Twoim zdjęciu? Bo nie rozpoznaję.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu to by było super ale cicho sza... Zimnica straszna i ja też nie udzielałam się ogrodowo. Wyszłam też na chwilę na mały obchód, zalewanie kreta [raczej pakowanie ziemi z powrotem pod ziemię], oberwanie kędzierzawych liści z brzoskwini [pryskanej] ;:223 i podlanie paru doniczek. Klimat w sam raz dla moich kwitnących śnieżyc 8-)
Lineto, tulipan jak żywy. Niestety nie wszystkie cebule przeżyły. To małe, żółte to jagodowiec. Piękna roślinka ale u mnie ma mało wilgotne miejsce i trochę marna.Mimo to rozwija się ;:3
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

pryskana, nie pryskana, nie ma różnicy, pilnowałam terminu pryskałam a liście brzoskwini jak nie pryskane ;:174
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Dziękuję, poczytałam o tym jagodowcu, bardzo ciekawa roślina. I ładna, te żółte dzwoneczki to coś dla mnie. :D
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, próbuj obrywać chore gałązki i pal je. Może się tak nie rozwinie to dziadostwo. Ja miałam już w zeszłym roku ale owoce były nie złe. Teraz kicha, ale chyba z innej przyczyny. Może mróz bo kwiaty pousychały.
Lineto, duże jagodowce wyglądają pięknie. Mój ma 3 ci sezon. Może go przesadzę. Rośnie blisko szamba i pod świerkiem. Ma prawie pustynię. Bardzo dzielny kwiatek ;:3
Sąsiad straszy mrozem ,, no przecież nie możliwe ;:124 Zośka już była...
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Izuniu jak listki poobrywam to łysa zostanie, ale owoce się zawiązały, dam jej spokój chyba, a mróz już chyba się skończył wreszcie ;:138
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Jagodowiec to faktycznie piękna roślina, też mam ale małego jeszcze, nabyłam w ubiegłym roku. Tym którym się podoba powinna też podobać się kirengeszoma dłoniasta - też kwitnie na żółto i wymaga takich samych warunków jak jagodowiec, tylko kolor kwiatów ma bardziej jajeczny. Równie ładny jest chistofil naprzeciwlistny o kolorowych liściach. Niestety u mnie w tym roku chyba wymarzł bo nie wychodzi. A tak ładnie mi się już rozrósł. A chora brzoskwinia u mojego sąsiada zaraziła moją jabłoń ozdobną i wiśnię gruczałkowatą. Teraz ja mam parcha w ogrodzie! Ale brzoskwinie sąsiad miał w zeszłym roku pyszne! Dał mi cały koszyk. A w tym roku słyszałam jak się odgrażał że nie będzie pryskał, bo po takiej zimie to zarazki i grzyby na pewno wymarzły. A tu masz babo placek!
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Ło matko, o jagodowcu w życiu nie słyszałam, zaraz się zabieram za czytanie, ale tych dwu pozostałych nazw nawet wymówić nie daję rady :lol:
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Izo a gdzie zakupy z Renka?
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Też przybiegłam spragniona widoków nowości.... Obiecałaś ;:108 A teraz trzymasz w napięciu :wink:
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Taki ogólny rzucik...
Nie kupiłam tego co szukałam bo tego nie było, ale coś tam wpadło do koszyka[ pierwszy raz udało mi się go dorwać]
Od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką; szczepionego, czerwonego buka[ straszna pokraka ale było mnie na niego stać :;230 ] żarnowca bordowego, pomarańczowej jeżówki [z czuprynką], śmiesznej scabiozy, żółte skalnicy[ nie znałam takiej], różowego przetacznika, fioletowej dziewanny, rospelnicy o ciemnych kłosach[bo jasną mam], pomidorki koktajlowe, i jakieś coś małego ale już nie wiem co :oops:
No i teraz będę chodziła na szczaw, żeby gotować pyszne szczawiowe zupy na obiad :uszy Ale co mam to mam ;:3
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Izuniu - cudeńka!! I dobrze, że dałaś sygnał rozpoczęcia sezonu szczawiowego :D
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ana, ja jeszcze nie sprawdzałam czy się zaczął ale mam nadzieję, że już tak... Bo mlecz już przerośnięty, pokrzywa też ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”