moje ogródkowe zmagania
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: moje ogródkowe zmagania
Magda,miałam bazylie kupioną w biedronce w doniczce,wsadziłam do gruntu,a jesuenią były nasionka,zebrałam,zasuszyłam,ale czy cos wzejdzie to nie wiem.Jak w garze urosnie to bedę wiedziała co,na razie jest tak jeden wielki kiełkujący mętlik.
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Magda, palny na wieczór masz super
Wszystkiego co najlepsze dla M

Wszystkiego co najlepsze dla M

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Śliczny słonecznik uśmiechnięty. Dziękuję bardzo.
Jestem już tak umęczona że chętnie skoczyłabym do domku przed kominek.
A sąsiadem się nie przejmuj. Może nie pomyślał, coś chlapnął a Ty się niepotrzebnie przejęłaś. Zresztą mówisz że poza tym fajny. Każdy ma gorszy dzień. Może mu teraz głupio że poprawialiście płot. No chyba że wymagał tego, to ja bym na niego wtedy plagi egipskie
Jestem już tak umęczona że chętnie skoczyłabym do domku przed kominek.
A sąsiadem się nie przejmuj. Może nie pomyślał, coś chlapnął a Ty się niepotrzebnie przejęłaś. Zresztą mówisz że poza tym fajny. Każdy ma gorszy dzień. Może mu teraz głupio że poprawialiście płot. No chyba że wymagał tego, to ja bym na niego wtedy plagi egipskie

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Wszystkiego naj dla eMa 

Z sąsiadami tak już niestety jest.Moi przyszli sąsiedzi widzą wszystko co się u mnie na działce dzieje. Na razie to dobrze bo mają oko na plac budowy ale żeby zabezpieczyć się na przyszłość wzdłuż płotu posadziłam drzewa i krzewy
Co do bazylii to do gruntu sieję ją razem z innymi warzywkami tak pod koniec kwietnia. Do tej pory zawsze się udawała. 

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak pewnie wszystkie, albo większość z Was widzicie, łeb urywa za oknem po prostu. Mam nadzieję, że chmury i kiepska aura zostaje spychana poza nasz kraj. Jak patrzę na moje cieniutkie drzewka, to aż mnie
boli. Mimo tego, że usztywnione, to wyginają się w chińskie ES. Nastrój jednak dużo lepszy niż rano, bo płot już prawie skończony i zakupy nowe również były
Małgosiu-Nutko bardzo powoli Hibiskus zielenieje, chyba czeka na
. U Ciebie ogromne działki, więc sąsiad nawet jak kiepski, to się jakoś odseparować możesz, u mnie to raczej chęć posiadania odrobiny intymności.
Jula tak by było najlepiej, no w każdym razie ja bym nie marudziła jakby mi ktoś płot za darmo stawiał. Z drugiej strony na szczęście nikt jeszcze nie mieszka
Agatko bazylię zawsze możesz kupić, a tak przynajmniej satysfakcja, że próbowałaś. Może jeszcze nie jest na straconnej pozycji. Przy kominku to ja już się grzeję, na chwilkę wyszłam z aparatem żeby się pochwalić postępami
Małgosiu jak nie bazylia, to jakaś inna pychota, w końcu trochę w te gary nawsadzałaś
Renatko dziękuję, przekażę
Aprilko ja mimo tego, że wariat, to bardzo pokojowo nastawiony i nie lubię takich sytuacji. Jakby to kto obcy był, to pewnie bym wiązankę puściła aż by w korzenie poszło i tyle
Już jest ok
Agusia
w imieniu M
Xadx ja nawet nie wiedziałam, że tak można, może za rok spróbuję. Póki co bazylia i szczypiorek siedzą w doniczce, na razie tak pro forma
Mała relacja zdjęciowa dla moich Miłych Gości
zauroczona świerkami Alitki zakupiłam Conicę, która wylądowała na froncie

takie tam

miejsce dla bazyli i szczypiorku

kochany lilaczek kończy kwitnienie i Rosarium Uetersen

Jan Paweł II

a nakoniec plac budowy na ukończeniu

Małgosiu-Nutko bardzo powoli Hibiskus zielenieje, chyba czeka na

Jula tak by było najlepiej, no w każdym razie ja bym nie marudziła jakby mi ktoś płot za darmo stawiał. Z drugiej strony na szczęście nikt jeszcze nie mieszka
Agatko bazylię zawsze możesz kupić, a tak przynajmniej satysfakcja, że próbowałaś. Może jeszcze nie jest na straconnej pozycji. Przy kominku to ja już się grzeję, na chwilkę wyszłam z aparatem żeby się pochwalić postępami

Małgosiu jak nie bazylia, to jakaś inna pychota, w końcu trochę w te gary nawsadzałaś

Renatko dziękuję, przekażę

Aprilko ja mimo tego, że wariat, to bardzo pokojowo nastawiony i nie lubię takich sytuacji. Jakby to kto obcy był, to pewnie bym wiązankę puściła aż by w korzenie poszło i tyle

Agusia

Xadx ja nawet nie wiedziałam, że tak można, może za rok spróbuję. Póki co bazylia i szczypiorek siedzą w doniczce, na razie tak pro forma

Mała relacja zdjęciowa dla moich Miłych Gości
zauroczona świerkami Alitki zakupiłam Conicę, która wylądowała na froncie

takie tam

miejsce dla bazyli i szczypiorku

kochany lilaczek kończy kwitnienie i Rosarium Uetersen

Jan Paweł II

a nakoniec plac budowy na ukończeniu

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Ale pięknie Magda...na Coniki tez choruje , ten bez Sensation jest świetny ....i te Twoje bibelociki 

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Madzia, wejscie do domku masz pięknie obsadzone
Gdzie dorwałaś takie płotki?

Gdzie dorwałaś takie płotki?
- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu rabata przy drzwiach wyszła super
wygląda czyściutko i elegancko, fajny pomysł z ziołami w wiklinie, ja dzisiaj kupiłam bazylię i miętę i zastanawiam się właśnie gdzie je posadzić.
Zieloni strażnicy przy drzwiach pasują do otoczenia jak ulał.

Zieloni strażnicy przy drzwiach pasują do otoczenia jak ulał.

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

listeczki. Ładnie to wygląda. Masz pomysły do naśladowania. Kosze wiklinowe na zioła, Coniki w koszach.
Fajne pomysły.

Prawa strona przedogródka jest w trakcie prac ......

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Keetee dzięki Tobie wiem, że to odmiana Sensation, kupowałam w zeszłym roku przez internet, ale nie na all
Renatko dziękuję. Dzięki Conice wejście nabrało wyglądu, w końcu zaczyna mi się podobać, ale to jeszcze nie koniec pracy. Jeszcze ogromne sprzątanie mnie czeka. Płotki w LMkupiłam, muszę jeszcze na drugą stronę dokupić. Cieszę się, że Ci się podoba
Aniu tobie również dziękuję. Strażnicy zerżnięci od Altiki

Maju różyczki są dwie i obie na tym samie etapie rozwoju

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

zadowolona z każdej zmiany.
Ogród tworzy się latami i tak masz bardzo dużo zrobione.

Róże tnij, napisałam Ci u mnie.

Madziu nie narzekaj-super jest u Ciebie
Ogrodzenie przypadło mi do gustu.Skąd ja Ci takie dechy wezmę stwierdził M
Coniki super.Zauroczyły mnie 

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Magda wow
ale Ci sie udalo z tymi Conika-mi (patataj-patataj) - bosh glupawka mnie bierze, to znaczy ze czas do spania 

Wejście piękne ustrojone, a Coniki wpasowują się idealnie... będą stały w donicach + osłony, czy wykładasz te drugie folią i przesadzasz? Na pewno zimy w nich nie przezimują, zatem...?