Moje działkowo- parapetowe królestwo.
- rapunzel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje działkowo- parapetowe królestwo.
Zeniu, dobrze, żebyś w najbliższym czasie wpadła po tę fuksję, bo za jakiś czas może być problem z transportem. 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Świetna ta twoja żółciutka smagliczka. Moja strasznie powyciągała pędy i kwitnie tylko na końcach. Ale jest już stara, a więc może dlatego.
Masz piękną wyrośniętą azalię. Mówię o tej żółtej, bo to chyba ona, jeśli się nie mylę. Jaka to odmiana? Może wiesz?
Masz piękną wyrośniętą azalię. Mówię o tej żółtej, bo to chyba ona, jeśli się nie mylę. Jaka to odmiana? Może wiesz?
Zeniu jak kolorowo jest w twoim ogródku, biała serduszka śliczna nawet mrozy jej nie zmogły. Azalia to okazały krzew a jak obficie kwitnie, czy ona pachnie? Żurawki wyglądają tak dobrze jak gdyby były niedawno posadzone moje zaczynają dopiero odbijać. Twój Rh ma piękny kolor. 

- sylvia_sirena
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 11:52
Zeniu mowiłaś że smutno u ciebie i nic nie kwitnie a tu widze raj , dawno mnie nie było ale jestem na chwile , może w sobote pojade do siebie bo na razie robie na 14 i nie mam szans jak jechać na działke , a szkoda. 

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Piękne widoczki. Ta zółta azalia to pontyjska? No i biała serduszka
Pięknie 

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witam wszystkich...dziś tak ogólnie
a to za sprawą pośpiechu. Wpadłam do domku aby pozałatwiać kilka pilnych spraw i hajda znów na działeczkę.
Ostatnie upały troszkę doskwierają, ale to nic lepsza dla mnie taka pogoda niż deszcz. Kwiatki...coś tam zawsze kwitnie.
. Popis dają teraz azalie. Dobrze że chociaż te nie dały się zimowym mrozom.

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zeniu masz racje, śliczne azalie!!
A ta roślinka o pstrokatych liściach pod zdjęciami azalii to co?? Bo śliczne
A ta roślinka o pstrokatych liściach pod zdjęciami azalii to co?? Bo śliczne

- sylvia_sirena
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 11:52
Zeniu byłam wczoraj na działce a tam susza trawa wysoka i mnustwo chwastów , ale jak wiesz mam kilka problemów i nie jeżdziłam na dziłkę bo nie było czasu , więc wczoraj ostro wzieliśmy się do roboty , mąż kosił trawe ja podlewałąm do bólu i z warzywniaka wyrywałam chwasty żeby posadzić pomidory z domu , ale się udało mysle że dziś też pojedziemy na działkę chodzby dlatego żeby podlać . Musze się przyznać ja mam jeszcze w piwnicy nie posadzone dalie
no ćóż to tak jest jak są problemy .A u ciebie znów kolorowo i przyjemnie 

- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Zeniu, jestem bardzo ciekawa, co tam kupiłaś na tym targu i mam nadzieję, ze się wkrótce pochwalisz kolorowymi jednorocznymi. Ja dziś walczyłam z pokusą, żeby kupić tytoń ozdobny, ale udało mi się wygrać tę walkę, cos mi mówi jednak, że nie na długo. 

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Moniko. Ta pstrokata roślinka to tegoroczny nabytek. Nazwę znałam ale chwilowo zapomniałam.
. To znaczy nazwa została na działce.
Sylwio witaj. Trawę kosiłam już pewnie trzy razy i to własnoręcznie. Chwastów w trawie u mnie także pełno..jeśli uda mi się jutro coś kupić na dwuliścienne to zaraz będę pryskać. Co do dali , moje już na wierzchu i rosną. Nie martw się jednak swoimi. Jeśli dobrze przezimowały to po paru dniach także będą już twoje na wierzchu. Dziś wróciłam z działeczki ale jutro znów zmykam. Nie ma to jak na działce.
Jagódko..za wiele na ryneczku nie kupiłam, choć nie powiem wszystkiego było mnóstwo. Kupiłam zwisające pelargonie i niecierpki. Więcej już się nie dało...miałam tylko dwie ręce.
. I tak po drodze coś się odłamało. 

Sylwio witaj. Trawę kosiłam już pewnie trzy razy i to własnoręcznie. Chwastów w trawie u mnie także pełno..jeśli uda mi się jutro coś kupić na dwuliścienne to zaraz będę pryskać. Co do dali , moje już na wierzchu i rosną. Nie martw się jednak swoimi. Jeśli dobrze przezimowały to po paru dniach także będą już twoje na wierzchu. Dziś wróciłam z działeczki ale jutro znów zmykam. Nie ma to jak na działce.

Jagódko..za wiele na ryneczku nie kupiłam, choć nie powiem wszystkiego było mnóstwo. Kupiłam zwisające pelargonie i niecierpki. Więcej już się nie dało...miałam tylko dwie ręce.

Zeniu cudowne widoki, ogródek mieni się różnymi kolorami, Rh i azalie pięknie kwitną, goździkowa obwódka też robi wrażenie a zwłaszcza zapach jaki się rozchodzi, odpoczynek w pobliżu niej to sama przyjemność. 

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Zeniu, masz śliczne azalie!! Zresztą w ogóle lubię Twój ogród
Na pewno miło spędzasz czas na działce. A u mnie drugi tydzień szpital w domu- P najpierw złapał wirusówkę z wysoką gorączką, a od piątku zapalenie płuc...
Pozdrawiam Cię serdecznie

Na pewno miło spędzasz czas na działce. A u mnie drugi tydzień szpital w domu- P najpierw złapał wirusówkę z wysoką gorączką, a od piątku zapalenie płuc...
Pozdrawiam Cię serdecznie

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zeniu cudowne azalie...i tyle kolorów w ogródku 

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Zeniu pięknie jest u Ciebie na działce. Bardzo ładne zdjęcia pokazałaś.
Ta roślina z kolorowymi liśćmi, to chyba jasnota plamista variegata.
Ta roślina z kolorowymi liśćmi, to chyba jasnota plamista variegata.
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Nie będę oryginalna
masz piękne azalie!
I wszystko tak pięknie wylizane i wyczesane
A ten iglak, z którego zrobiłaś bonzai, to jaki?

I wszystko tak pięknie wylizane i wyczesane

A ten iglak, z którego zrobiłaś bonzai, to jaki?
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki