Wiosna w ogrodzie Doroty
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiosna w ogrodzie Doroty
Ale piękne hostowisko - marzy mi się takie.Fajnie zestawione i kolorystycznie i wielkościowo. Naprawdę robi wrażenie. Dorotko niesamowicie podoba mi się również Twoja cygańska spódnica - zarówno samo określenie jak i oczywiście stan faktyczny
. Takie kolorowe zestawienia są niesamowicie energetyzujące - i wszystkie kolory do siebie pasują.

Dorotko piękne zdjęcia
Hosty cudne, ja mam na razie tylko 4 odmiany i to takie zwyczajne. A tak jak byś nadmiar miała chętnie odkupiłabym po sadzonce malutkiej
Pod różami je umieściłam jak do tej pory.

Moje nowe hobby ;)
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Napatrzyłam się na piękne rabaty z hostami, w tym na Twoją, napasłam oczy
i wzięłam się do roboty. Dorotko, już coraz mniej ziemi widać na mojej rabacie pod jabłonią.
Trochę się martwię, bo będę wybierać z niej spady jabłkowe, zapowiada się urodzaj
.
I tego zadaszenia nad tarasem zazdroszczę, szczególnie w taki dzień deszczowy ....
Azalie pięknie kolorowe, ale wiesz, kwasoluby mnie nie kręcą, jeszcze????
i wzięłam się do roboty. Dorotko, już coraz mniej ziemi widać na mojej rabacie pod jabłonią.
Trochę się martwię, bo będę wybierać z niej spady jabłkowe, zapowiada się urodzaj

I tego zadaszenia nad tarasem zazdroszczę, szczególnie w taki dzień deszczowy ....
Azalie pięknie kolorowe, ale wiesz, kwasoluby mnie nie kręcą, jeszcze????
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
Dorotko rabaty z azaliami japońskimi i hostami obłędne. Wiesz jak nas oczarować, same rośliny bardzo ładne a zestawione w rodzinne grupy sprawiają niesłychane wrażenie, nie można od nich oderwać wzroku. Ja pod wielką sosną czarna założyłem hostowisko, ale już widzę że muszę poprzestawiać rośliny aby nie rosły zbyt geometrycznie, tu u Ciebie się zainspirowałem, świetnie skomponowałaś hosty. Podziwiam u Ciebie w ogrodzie wiele rzeczy, oczko jest jak na razie na pierwszym miejscu, teraz dwa kolejne zajmują te cudne rabaty. Idę jeszcze szukać Twojej 'Gibraltarki' bo o niej pisałaś
Pozdrawiam Tomek

Pozdrawiam Tomek

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Kasiu, największa azalia- czerwona ma pewnie ok 15 lat. Reszta różnie ale ogólnie ok. 10.
Choć właściwie co roku jakąś dokupuję. Jesienią kupiłam dwa krzaczki białej nn. Wygląda mi na 'Eisprincessin' lub 'Schneeperle'

Obawiam się, że to nie koniec moich azaliowych nabytków
Majeczko, powiem ci, ze moje azalie jak i z resztą cały ogród długi czas były traktowane po macoszemu. Mało interesował mie ogród, ot żeby coś tam rosło. Dopiero teraz je tak dopieszczam. I odwdzięczają się pięknym kwitnieniem. A wiatry to rzeczywiście zimowy wróg nr 1 zimozielonych.
Niektóre hosty długo sie rozkręcaja, ale takie rozrośnięte są piękne.
Mnie jakoś ten White Feather nie zachwyca. Wolę tradycyjne. Ostatnio najbardziej zachwycają mnie te falbankowe.
Moniko to zupełnie tak jak ja! W ogóle staram sie usuwać rosnące kwiatostany przed rozkwitem. Zostawiam jedynie na pachnących. Ale nazwy jakoś zupełnie nie trzymają mi sie głowy. Z resztą tak jak i zurawek. Niektóre pamiętam, ale bardzo wybiórczo. Miałam gdzies nawet spisane i rozrysowane na rabatach, ale tyle razy przesadzałam, dokupowałam nowe, że lista dawno juz nieaktualna
A żurawki teraz piękne!

Za to nazwy róż jakoś tak same "wskakują" do głowy
Jurku, no to na co czekasz? Łopata w dłoń
Monia
Margoś, na pewno będzie pięknie! Zwłaszcza jak hosty "nabiorą ciała"
Wszystkie rośliny w grupach wyglądają dobrze. Tylko te nasze kolekcjonerskie dusze stoją nam na drodze
Przepraszam Was, że odpowiem na raty, ale inaczej nie mam możliwości.
Ten brak czasu.....
cdn....
Choć właściwie co roku jakąś dokupuję. Jesienią kupiłam dwa krzaczki białej nn. Wygląda mi na 'Eisprincessin' lub 'Schneeperle'

Obawiam się, że to nie koniec moich azaliowych nabytków

Majeczko, powiem ci, ze moje azalie jak i z resztą cały ogród długi czas były traktowane po macoszemu. Mało interesował mie ogród, ot żeby coś tam rosło. Dopiero teraz je tak dopieszczam. I odwdzięczają się pięknym kwitnieniem. A wiatry to rzeczywiście zimowy wróg nr 1 zimozielonych.
Niektóre hosty długo sie rozkręcaja, ale takie rozrośnięte są piękne.
Mnie jakoś ten White Feather nie zachwyca. Wolę tradycyjne. Ostatnio najbardziej zachwycają mnie te falbankowe.
Moniko to zupełnie tak jak ja! W ogóle staram sie usuwać rosnące kwiatostany przed rozkwitem. Zostawiam jedynie na pachnących. Ale nazwy jakoś zupełnie nie trzymają mi sie głowy. Z resztą tak jak i zurawek. Niektóre pamiętam, ale bardzo wybiórczo. Miałam gdzies nawet spisane i rozrysowane na rabatach, ale tyle razy przesadzałam, dokupowałam nowe, że lista dawno juz nieaktualna

A żurawki teraz piękne!

Za to nazwy róż jakoś tak same "wskakują" do głowy

Jurku, no to na co czekasz? Łopata w dłoń

Monia

Margoś, na pewno będzie pięknie! Zwłaszcza jak hosty "nabiorą ciała"
Wszystkie rośliny w grupach wyglądają dobrze. Tylko te nasze kolekcjonerskie dusze stoją nam na drodze

Przepraszam Was, że odpowiem na raty, ale inaczej nie mam możliwości.
Ten brak czasu.....
cdn....
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Zostawie na razie fotke dla Agi.
Ta budowla pochłaniała ostatnio troche energii. Dzieło mojego M.

Nareszcie drewno będzie porządnie poskładane
Ta budowla pochłaniała ostatnio troche energii. Dzieło mojego M.

Nareszcie drewno będzie porządnie poskładane

Dorotko, jestem zachwycona! Powiem Ci szczerze, że ładniejszej drewutni nie widziałam u nikogo... Twoja jest zabudowana, a jednoczesnie ażurowa... Extra wyglądają te pofalowane naturalnie (choć pewnie nieco wygłądzone) dechy... No po prostu super klimat wniesie Wam ta budowla do ogrodu... po obu stronach wejścia powiesisz jakieś piękne pełne petunie na przykład? Mam słabość do nich, przy drewutni właśnie 
Brawo dla M.!

Brawo dla M.!
-
- 200p
- Od: 9 lip 2011, o 18:03
Drewutnia śliczna i oryginalna.Przyłączam się do zachwytu nad azaliami, hostami i żurawkami.Dorotko mam pytania,może znajdziesz wolną chwilę na odpowiedź.Czy istnieją jakieś hosty ,które ślimaki omijają z daleka,bo żurawek chyba jakoś nie lubią ,albo mi się tak wydaję?
Pozdrawiam!!!
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
Witam
Wow drewutnia super - bardzo nam się spodobała. Już ją zapisałam w folderze "znalezione w necie" idealna do naszego obejścia. W podobnym stylu mamy płot i wiatę dla zwierzaków. A przydałaby się i drewutnia
Pozdrawiam Jola.

Pozdrawiam Jola.
- amatorka015
- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Widzę mąż się postarał, pięknie wygląda ta drewutnia
Pozdrawiam

Pozdrawiam

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Piękna Dorotko drewutnia że szok
z moich ulubionych dech....marzy mi się takie ogrodzenie
Brawo dla bohatera domu

Brawo dla bohatera domu

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Łopata w dłoń i kierunek Gorlice 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A mnie podobają się te białe azalie.
Nie widziałam takich u nas.
Czy kupiłaś je przez neta czy w ogrodniku ?
Nie widziałam takich u nas.
Czy kupiłaś je przez neta czy w ogrodniku ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
No i kto by pomyślał, że drewutnia może być tak inspirująca
Twój wzór chyba się wielu osobom przyda.... mnie też