Mój kawałek ziemi w ROD
-
- 500p
- Od: 26 sie 2010, o 15:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kawałek ziemi w ROD
idę się zapchać kisielkiem poziomkowym 

A ja przez Was wczoraj kisiel truskawkowy zrobiłam, a chciałabym zjeść truskawki ze śmietaną i cukrem, a nie mam 

-
- 500p
Ala to zapraszam na truskaweczki, rano kupiłam na bazarze więc będą na deser do ciasta 

Doprowadzacie mnie do

- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Remi Ty się tak swoją działką nie przejmuj, bo wpadniesz w kompleksy. Ja na przykład wcale takiej ładnej działki nie mam. Tylko na zdjęciach wszystko wygląda pięknie. Gdybyś tak z bliska zobaczył, ile mam chwastów i bałaganu, to zaraz zmieniłbyś zdanie. Nie daję sama rady tego ogarnąć, ale wcale się tym nie przejmuję, ważne że coś od czasu do czasu kwitnie.
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Oj Lidko, w kompleksy działkowe ;) to już dawno wpadłem przez FO
A tak na poważnie to naprawdę niektóre ogródki jak widzę wypielęgnowane to naprawdę jestem pełen podziwu dla ludzi, którzy potrafią tak ładne to zrobić (zresztą nie tylko na FO ale i u siebie na działkach). Ech...
A teraz z całkiem innej beczki, znalazłem nowy serwer na którym można trzymać zdjęcia, a także posiada opcję bezpośredniego linku, czyli tak jak imageshack czy fotosik. Jest całkowicie darmowy (tyle, że po angielsku) i dostaje się na początek co najmniej 10 GB miejsca, bez ograniczeń transferu! Muszę go dobrze sprawdzić i wtedy opiszę na FO dokładnie.
I testowe zdjęcie moich omlegów:

Ooo wygląda, że działa!
--- edit
A tu dokładniejsze info http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 0#p3032840

A tak na poważnie to naprawdę niektóre ogródki jak widzę wypielęgnowane to naprawdę jestem pełen podziwu dla ludzi, którzy potrafią tak ładne to zrobić (zresztą nie tylko na FO ale i u siebie na działkach). Ech...

A teraz z całkiem innej beczki, znalazłem nowy serwer na którym można trzymać zdjęcia, a także posiada opcję bezpośredniego linku, czyli tak jak imageshack czy fotosik. Jest całkowicie darmowy (tyle, że po angielsku) i dostaje się na początek co najmniej 10 GB miejsca, bez ograniczeń transferu! Muszę go dobrze sprawdzić i wtedy opiszę na FO dokładnie.
I testowe zdjęcie moich omlegów:

Ooo wygląda, że działa!
--- edit
A tu dokładniejsze info http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 0#p3032840
-
- 500p
piękne zdjęcie 

- imer
- 1000p
- Kontakt:
Dzięki
Pewnie po weekendzie będą jakieś nowe, aż
sam się niecierpliwie na wyjazd na działkę 

Pewnie po weekendzie będą jakieś nowe, aż

-
- 500p
też się nie mogę doczekać, potrenuje cykanie fotek tzn ustawień aparatu
- imer
- 1000p
- Kontakt:
Jak jakieś pytania to pisz (najlepiej w moim wątku foto) jak będę potrafił to pomogę.
No to czekamy na te nowe foteczki 

Ja sobie obiecywałam, że od wiosny zacznę robić zdjęcia lustrzanką, miałam szczere chęci podszkolić się w tej kwestii, ale znalazłam wymówkę - kabel USB się zepsuł i nie mogę przegrywać zdjęć na laptopa. A kartę ma większą i nie pasuje do kompa. No więc muszę nabyć nowy kabel, ale jakoś mi nie po drodze do sklepu. I tak jakoś mi się nie chce z nią latać po ogrodzie - jest dość ciężka.
- imer
- 1000p
- Kontakt:
Witajcie poweekendowo!
Po niedzielnym pobycie na działce
tak mnie spaliło, ze ledwie spać mogłem.. chyba trochę za długo (6h) pracy na słoneczku było.
Basiu - no tak wymówka jest dobra, ale czy na pewno?
Warto kupić ten kabelek albo czytnik do kart, kosztuje to parę złotych a jakość duuużo lepsza!
No to teraz "troszkę" zdjęć, mam nadzieję że nie za dużo.
Gdzieś na 11 stronie pokazałem kupionego w grudniu cyprysika elwoodi, stał sobie na parapecie, był podlewany i rósł. Niestety od jakiegoś czasu chyba doniczka już była za mała i zewnętrzne gałązki zaczęły robić się matowe. Jednak musiałem poczekać aż będzie cieplej i wczoraj poszedł do ogródka. Mam nadzieję, że coś z niego będzie. Poszedł na miejsce miniaturowej różyczki, która uschła, z jednej strony ma bukszpany, a z drugiej różę pnącą.

Hosta (hościsko
), która niedawno miała tylko maleńkie kiełki już rozwinęła liście. Śliczna jest taka wielka i cały czas mam dylemat czy ja rozsadzić...

Po wczesnowiosennych kwiatach zostało już tylko wspomnienie (i zdjęcia), za to zakwitł zawilec:

Czy to jest może goździk kropkowany, czy coś innego
:

Jedne skalnice przekwitają, a inne dopiero co zaczęły:

Rabatka "jednoroczna", słoneczniki już rozsadzam, a reszta strasznie gęsta, będzie trzeba "przeczyścić"

Pięciornik zdecydował się rosnąć

Bodziszkowo:

Moje pierwsze w życiu dalie
:

Lilie (hurra
na 10 posadzonych 10 wzeszło):

I w końcu moje nieszczęsne klemki
- rosną ale straszliwie maleńkie są, wygladają jak powojniki bonsai
pędy rosną ale listki straszliwie drobniutkie.

i kawałek warzywnika:
Pomidorki (wszystkie 3
)

Bób udało się uratować, po oprysku zaczął rosnąć:

czekamy... mniam mniam...

I czarny bez obsypany kwiatami:
edit: oj okazało się że to chyba nie czarny bez...

Po niedzielnym pobycie na działce

Basiu - no tak wymówka jest dobra, ale czy na pewno?

No to teraz "troszkę" zdjęć, mam nadzieję że nie za dużo.
Gdzieś na 11 stronie pokazałem kupionego w grudniu cyprysika elwoodi, stał sobie na parapecie, był podlewany i rósł. Niestety od jakiegoś czasu chyba doniczka już była za mała i zewnętrzne gałązki zaczęły robić się matowe. Jednak musiałem poczekać aż będzie cieplej i wczoraj poszedł do ogródka. Mam nadzieję, że coś z niego będzie. Poszedł na miejsce miniaturowej różyczki, która uschła, z jednej strony ma bukszpany, a z drugiej różę pnącą.

Hosta (hościsko

Po wczesnowiosennych kwiatach zostało już tylko wspomnienie (i zdjęcia), za to zakwitł zawilec:

Czy to jest może goździk kropkowany, czy coś innego

Jedne skalnice przekwitają, a inne dopiero co zaczęły:

Rabatka "jednoroczna", słoneczniki już rozsadzam, a reszta strasznie gęsta, będzie trzeba "przeczyścić"

Pięciornik zdecydował się rosnąć

Bodziszkowo:

Moje pierwsze w życiu dalie

Lilie (hurra

I w końcu moje nieszczęsne klemki

i kawałek warzywnika:
Pomidorki (wszystkie 3

Bób udało się uratować, po oprysku zaczął rosnąć:

czekamy... mniam mniam...

I czarny bez obsypany kwiatami:
edit: oj okazało się że to chyba nie czarny bez...

- ElzbietaaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
Na czarny bez to chyba za wcześnie 

-
- 500p
Hosta boska, też miałam dylemat czy ta co dostałam od babci podzielić czy nie. Teraz żałuję że to zrobiłam bo podzieliłam ją na 3, dwie wyglądają ok a trzecia dziś taka jakaś oklapnięta 
na poparzenia polecam żel chłodzacy ZIAJA (SopotSun), moje dziecko jak się spiecze to go smaruję i od razu pieczenie i zaczerwienienie mija.

na poparzenia polecam żel chłodzacy ZIAJA (SopotSun), moje dziecko jak się spiecze to go smaruję i od razu pieczenie i zaczerwienienie mija.