Ogród - Babopielka czyli Bożeny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bea pisze:Bożenko sprostowanie. Dziś dokładnie się przyjrzałam i to z pewnością jest wejmutka.
Ja stawiałam od razu na wejmutkę :D ale ze zdjęcia to trudno tak ocenić na 100% :roll: a wiesz ,że wejmutka nie znosi sąsiedztwa porzeczek :roll:
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jasne, że chcę ;:79 , bo chyba nie zabierałam go jeszcze od Ciebie?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gucia pisze:Jasne, że chcę ;:79 , bo chyba nie zabierałam go jeszcze od Ciebie?
Chyba nie :roll: ale jak przyjedziesz w czerwcu to Ci wykopię takiego większego z podwórka bo małe już rozdałam :D Najwyżej Twój M pojedzie samochodem ,a Ty autobusem jak się nie zmieścisz z roślinkami w aucie ;:112
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No co Ty, poczekam na nowe maluchy :lol: przecież nie muszę go mieć w tym roku :D
Moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gucia pisze:No co Ty, poczekam na nowe maluchy :lol: przecież nie muszę go mieć w tym roku :D
A co wystraszyłaś się jazdy autobusem :roll: :lol: :lol: on nie jest taki duży :? a Ty taka chudzina to się wciśniesz jeszcze do auta razem z roślinkami :lol: :lol:
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie wiedziałam, ale moje rosną daleko od nich. Pod nimi są tylko kwiaty i poziomki. Między nimi rośnie jeszcze jeden iglaczek - jodełka. Jak się tu sprowadziłam to chciałam je przekopać, bo moim zdaniem rosną zbyt blisko siebie, ale bałam się, że je uszkodzę. Teraz ścigają się o słońce. Szkodników nie zauważyłam, ale na tą wejmutkę po lewej zawalił się płot (jak były wichury) i jest troszkę biedniejsza.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bea -sosna wejmutka jest bardzo podatna na rdzę wejmutkowo-porzeczkową i dlatego nie mogą rosnąć blisko siebie -trzeba z czegoś zrezygnować :roll: Ja już dwie musiałam spalić bo dla takiej chorej nie ma lekarstwa :cry:
fox- witaj Jacku :D nie wiedziałam ,że ten tulipan tak się nazywa :roll: a jest też wesoły wdowiec :?: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

fox -Mój tulipan ta "wesoła wdówka " też jest z tych samych czasów :lol: miałam ich dużo kiedyś ,a teraz jeden mi tylko został :( ,ale u mnie nornice wszystko zjedzą :? ja już teraz cebulowe w doniczkach sadzę :? bo co roku kupuję cebulki i zamiast mieć więcej to ja mam ich coraz mniej :roll:
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bożenko moje iglaczki są na podwórku, a porzeczki daleko w sadzie. Myślę, że się nie zarażą.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bea -Twoje wejmutki są już dosyć duże to mają szansę na przeżycie :D moje to były małe jak je to choróbsko dopadło :(
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

fox pisze:Kłaniają się futrzane czworonogi :) to się kot chyba nazywa :) Ja mam 6 + małe z dwóch kocic :) zapomniałem o nornicach :) A dochodziło do tego że ogryzały mi marchewki na jesieni :( a teraz od kilku lat spokój /puk,puk,puk/ Mogę Ci podesłać zamiast roślinek :twisted:
;:112 ;:112 No chyba się toto kot nazywa :roll: też mam takiego futrzaka :? ale nie widzę ,żeby on, a raczej ona jakieś nornice jadła :roll: U mnie dwa lata temu wszystkie selery zżarły :twisted: A Ty byś chciał żywego kota w paczce wysłać :shock: :lol: :lol: Ciekawe co by na to Animalsi powiedzieli :roll: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

fox- pewnie za dobrze karmię tego futrzaka,ale to własność mojej córki i muszę dbać o to zwierzątko :lol: a poza tym to jest kotka weteranka ma 16 lat to już jej się emerytura należy :lol:A te przesyłki priorytetowe to idą ostatnio nawet 8 dni :shock:
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Babopielka pisze:
gucia pisze:No co Ty, poczekam na nowe maluchy :lol: przecież nie muszę go mieć w tym roku :D
A co wystraszyłaś się jazdy autobusem :roll: :lol: :lol: on nie jest taki duży :? a Ty taka chudzina to się wciśniesz jeszcze do auta razem z roślinkami :lol: :lol:
Autobusu się nie boję, ale przecież całego ogrodu nie mogę zabrać do Łodzi :D :D :D ......ale bardzo bym chciała ;:2 nie ukrywam :lol:
Moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gucia- całego ogrodu to ja Ci nie dam :? bo ciężko by Ci było te moje 40 arów wcisnąć na swój P-O :lol: :lol: no i dla mnie też musi coś zostać :roll: bo gdzie bym wychodziła na spacerek :? tylko jezioro by mi zostało :lol: :lol: :lol: A Rokitnika dostaniesz i przepis na nalewkę dla Bogusia :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzięki, :lol: jak M się dowie, to będę miała przechlapane. Wiesz co powiedział po powrocie :?: .........."szkoda, że musiałem wracać samochodem" :lol: :lol: :lol:
Zaraz się zabieram za kopanie, nareszcie cieplutko i słonecznie...............Ty też pewnie "lecisz" do ogrodu?
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”