Zenku przepiękna hortensja dębolistna, mój piękny duży krzak zmarzł całkowicie, suchuteńki do samej ziemi....strasznie mi żal, bo bardzo ją lubiłam szczególnie jesienią, kiedy wspaniale przebarwiała się....
Azalia przepiękna i rh będzie bajecznie obsypany pąkami, ależ będzie widok jak zakwitnie
Żurawki też przepiękne , dorodne zdrowiutkie krzaczorki.....zima chyba ominęła Twój wspaniały ogród szerokim łukiem
Agnieszko moja hortensja dębolistna poraz pierwszy od kilku lat przetrwała zimę bez uszkodzeń, mam nadzieję że wreszcie zakwitnie obficie. Azalie i rododendrony obsypały się pakami i o ile nie uszkodzą ich zimni ogrodnicy mam nadzieję że ładnie zakwitną, a są to krzewy na których kwitnienie czekam każdego roku.Agnieszko zima w moim regionie była podobna jak w większości naszego kraju,i nie omineła mojego ogrodu gdyż niektóre rośliny znikneły.
Zenku orliki prześliczne, ja mam tylko 2 krzaczki i na dodatek dopadły je jakieś żarłoczne paskudy i opędzlowały wszystkie liście....teraz sterczą same gołe gałązki , a nad nimi bukiety kwiatów....stało się to błyskawicznie, w ciągu 1-2 dni Będę musiała popryskać, żeby na inne roślinki nie przeszło....
Agnieszko to pierwsze z kwitnących, kolejne rozpoczną kwitnienie już w najblizszych dniach a będą to nowe zakupione w tym roku. Według zdjęć zamieszczonych na opakowaniu mają być ładne?
Zenku deszcz zapewne pokrzyżował Ci plany ogrodowe, ale jest bardzo potrzebny.
Piękne, kwitnące krzewy, a iglaki o tej porze są także urocze, gdy dostają nowych przyrostów .
W planie na dzień dzisiejszy przewidziane było koszenie trawy niestety czynność tą trzeba będzie przełożyć na koniec tygodnia, deszcz też jest bardzo potrzebny a zwłaszcza w maju.
Za chwilę wybieram się na spacer po Twoim ogrodzie .
Witaj Gosiu poraz pierwszy w moim ogrodzie, tawuły to wdzięczne krzewy gdyż nie sprawiają większego problemu przy pielęgnacji ,a w okresie kwitnienia potrafią kwitnąc obficie i rozjaśniać poszczególne fragmenty ogrodu.
Dzisiejszy dzień jest kolejnym dniem deszczowym z silnym porwistym wiatrem. W oczekiwaniu na poprawę pogody życzę miłego dnia.
Zenku iglaki o tej porze roku pięknie wyglądają, gdy dostają nowych przyrostów, muszę swoim zrobić fotki w sobotę.
Tawuła i głóg w Twoim ogrodzie, to wspaniałe okazy, u mnie głóg nie chce rosnąć, pomimo wielokrotnego sadzenia.
Pogoda dzisiaj okropna, aby tylko na weekend się ociepliło, gdyż trawę muszę kosić i pomidory bardzo przerośnięte na wysadzenie czekają.