Maju, ja też bym chętnie kupiła, ale sadzić nie ma gdzie.
A sosenka cienka w talii, więc się zmieściła
Kasiu, zawsze lubiłam iglaki, ale że miałam już trzon rabat obsadzony, pozostały mi takie cuda właśnie. Tylko, że one drogie w porównaniu do innych roślin. Dlatego na koniec mojej zakupowej przygody sobie zostawiłam. Mam jeszcze kilka miejsc gdzie się zmieszczą
Ja na razie nic nie sadzę i nic nie posiałam w miejsce tulipanów. Mam wysianą smagliczkę. No i lobelia czeka. Może naparstnice posadzę? A może werbeny? Na razie jeszcze nic nie kombinuję dopóki liście sterczą.
Masz rację, za dużo roboty z tym wykopywaniem. Liście po paru dniach zaczną więdnąć. Wytrzymasz.
Ewa, to wyślij kawalek do mnie. Będziemy obie tyły
Przeciez nie opuszczę koleżanki w potrzebie
Bożenko, tak się domyśliłam, że też masz straty. Bardzo mi przykro.
Jola, ja też nie wiedziałam, że on taki rarytas
Popytam u siebie.
Ja nie kupowałam na razie lilii, bo nie pamiętałam gdzie powsadzałam swoje. Teraz żałuję, bo trochę mi wymarzło. Będą wiosenne zakupy
Jula, mnie parę też by się przydało. Tylko to drogie skubaństwo. Trzeba dawkować. Ale teraz to już takich wielkich zakupów roślinnych nie zamierzam robić, więc przyszedł czas na iglaczki. Chociaż z tym nie kupowanie roślin to ciężko będzie.
No, muszę jeszcze dokończyć cieniste rabaty. Tam parę host i żurawek jeszcze się zmieści.
Wlałaś mi nadzieję w serce z tym rh. Mam nadzieję, że to moje szczepione nieszczeście przeżyje.
Krysiu, miło Cię widzieć w moich skromnych progach
Miło mi również, że rabatki Ci się podobają. Wąska już zaczyna wyglądać na busz. Nowa po butli niedługo zacznie. Pewnie będę przesadzała jak zwykle
Tulipany są obowiązkowe w ogrodzie. Czym by była wiosna bez nich?
Faktycznie cebulowych mało straciłam. Hiacynty i parę lilii, ale to nic w porównaniu ze stratami jakie wszyscy mają.
Aniu, pieknie by się takie iglaczki komponowały z Twoimi różami. Lubię takie połączenia. Tutaj przed tą sosenką rośnie Comte de Chambdor.
Epimedium mi przetrwało
A tu push, czy nie push?
Hakonachloe też żyje
Mój pierwszy powojnik Omoshiro