Renzal, ja sadzę tylko obrane, tak jak mama uczyła

Rozumiem, że można sadzić w tym samym miejscu co w uprzednim roku?

Czy polifoska będzie odpowiednia?
  Czy polifoska będzie odpowiednia?
Mnie nauczyła Krysia, a ja już kilka osób.futro pisze: Renzal, ja sadzę tylko obrane, tak jak mama uczyła
Rozumiem, że można sadzić w tym samym miejscu co w uprzednim roku?

)Nadzieja umiera ostatnia...
Polifoska powinna chyba iść pod korzeń, no można posypać i wymieszać ziemię obok mieczyków.atena40 pisze:Mam pytanie. Kiedy powinno się podsypać nawóz mieczykom. Moje są ok. 2 tyg. w ziemi i jak na razie zauważyłam kilka kiełków. Kiedy mam dać im papu????Czy polifoska będzie odpowiednia?
 Gdzieś na forum doczytałam,że mieczyki nie lubią obornika
  Gdzieś na forum doczytałam,że mieczyki nie lubią obornika 

Gnojówka, gnojówce nie równa. Ja daję na 3/4 wody 1/4 przefermentowanej gnojówki i tym podlewam.atena40 pisze:Krysiu w jakich proporcjach robisz gnojowicę? Nie chciałabym ich popalićGdzieś na forum doczytałam,że mieczyki nie lubią obornika

go podgryzł. Raczej już nie zakwitnie
  go podgryzł. Raczej już nie zakwitnie  , ale nie musisz go wyrywać, jeśli będą zdrowe liście cebulka będzie do ocalenia. Gdyby liście zaczęły żółknąć, powinnaś go jednak usunąć.
 , ale nie musisz go wyrywać, jeśli będą zdrowe liście cebulka będzie do ocalenia. Gdyby liście zaczęły żółknąć, powinnaś go jednak usunąć. 

wzejdą szybciej). Moje zeszłoroczne były sadzone na początku czerwca i do mrozów miałam kwiaty. Ja drugą turę wysadzam w następną sobotę.
  wzejdą szybciej). Moje zeszłoroczne były sadzone na początku czerwca i do mrozów miałam kwiaty. Ja drugą turę wysadzam w następną sobotę.