Mój ogród
-
- 500p
- Od: 7 cze 2011, o 09:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród
Też mi się tak zdaje , jak ostatnio interesowałam się ceną to wynosiła około 200zł . Znaczy że lecą w dół i będę mogła sobie kupić . Wydaje mi się że ten klonik jest najdroższy z wszystkich jakie są w sprzedaży
Nie liczę prowadzonych na bonsai .

- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Przed majem jeszcze trochę zdjęć bo jutro aparat wybędzie z domu na kilka dni. Że też akurat teraz. Będę się posiłkowała telefonem:)
Karagana już kwitnie

Bzy już pachną:)

A tu jakaś inna odmiana o innych liściach. KWitnie trochę później

Pomidory powoli wsadzam. Dziś rano przygotowałam dołki, ale upał szybko wygonił mnie z sauny:). Muszą poczekać do wieczora.

A druga połowa pomidorów musi niestety poczekać aż miejsca ustąpi jej sałata. Bo żal jej wyrzucić a na dniach będzie gotowa. No a na przesadzanie chyba za duża:).

Karagana już kwitnie

Bzy już pachną:)

A tu jakaś inna odmiana o innych liściach. KWitnie trochę później

Pomidory powoli wsadzam. Dziś rano przygotowałam dołki, ale upał szybko wygonił mnie z sauny:). Muszą poczekać do wieczora.

A druga połowa pomidorów musi niestety poczekać aż miejsca ustąpi jej sałata. Bo żal jej wyrzucić a na dniach będzie gotowa. No a na przesadzanie chyba za duża:).

- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jednym słowem masz ślicznie.Nemezje są piękne

- nemezja
Dziękuję Gosia. Kwitną jak oszalałe i potroiły liczbę kwiatów. Chwilowo nie mam aparatu( pojechał na wycieczkę
) ale działam przez weekend.
Skrzynki balkonowe obsadzone i taras różnymi kompozycjami. Zdecydowanie nie mogę jeździć na targi czy tego typu rzeczy gdzie sprzedają kwiatki. Chyba, że bez pieniędzy
.
Pozdrawiam

Skrzynki balkonowe obsadzone i taras różnymi kompozycjami. Zdecydowanie nie mogę jeździć na targi czy tego typu rzeczy gdzie sprzedają kwiatki. Chyba, że bez pieniędzy

Pozdrawiam
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Karolinko oglądałam dzisiaj angielki, ależ miały kolory...
i cenę też 14 zł
Pewnie jakąś sobie kupię...
W jednym z wątków pytasz o bylinę o żółtych kwiatach. To smagliczka. Posadź jedną, a za jakiś czas będziesz miała całe pole

Pewnie jakąś sobie kupię...
W jednym z wątków pytasz o bylinę o żółtych kwiatach. To smagliczka. Posadź jedną, a za jakiś czas będziesz miała całe pole

- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale u Ciebie wszystko pięknie rośnie i kwitnie 

- nemezja
Heliofitko dziękują za edukację
. Ostatnio byłam po kwiatki balkonowe. To jest taki okoliczny producent, ma wszystko, nowości i najstarsze starocie. Najróżniejsze kolory. Kolejki są tam zawsze ale warto, bo sadzonki silne, zdrowe i wielkie. I zawsze jest wystawa przy wejściu tego co jest i kolorów. I stały w pudłach angielki. Cudne a kwiaty większe niż u różaneczników. Nawet o ceny nie pytałam. Bo na jedną i tak bym się nie zdecydowała
.
Dziękuję mis20.

Dziękuję mis20.
- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Odwiedziłam ,zobaczyłam bez który kwitnie pózniej od wszystkich -może węgierski.
A ten klon-cudo i taki duży.
A ten klon-cudo i taki duży.
- nemezja
Witaj Juni. Dziękuję. A bez nie wiem jaki to dokładnie ale z tego co wyszukałam w internecie to może Lilak Swegincowa. Lada dzień się rozwinie to z bliska pokażę kwiaty i liście. Na chwilę obecną ma się tak.

A teraz trochę zdjęć nowych nabytków sprzed kilku dni. Bo aparat wrócił z wojaży:).

Wiecie, że nie wiedziałam, że uczep występuje także w wersji stojące a nie tylko zwisającej:).

Nemezje kwitną bujnie

I nowy pomysł podpatrzony. Ciągle gdzieś taki motyw widziałam. Mam 3 takie kamienne naczynia i zwykle układałam je na stojąco i do środka wkładałam doniczkę. W tym wymyśliłam coś takiego. Do niego wsadziłam doniczkę z pelargonią bluszczolistną a pod wsadziłam uczep. Na efekt trochę poczekam:)

Ale jeszcze zabawna historia z tym związana. Rodziców nie było w domu przez kilka dni. Wrócili pewnej nocy, po tym jak to "stworzyłam". Wstaję rano i widzę, że dzban stoi jak należy czyli ktoś go podniósł. Doniczka, która była w nim leży obok. Pytam czy ktoś to ruszał. Na to tata-No tak, ja.Podniosłem bo ci się przewróciło.

A teraz trochę zdjęć nowych nabytków sprzed kilku dni. Bo aparat wrócił z wojaży:).

Wiecie, że nie wiedziałam, że uczep występuje także w wersji stojące a nie tylko zwisającej:).

Nemezje kwitną bujnie

I nowy pomysł podpatrzony. Ciągle gdzieś taki motyw widziałam. Mam 3 takie kamienne naczynia i zwykle układałam je na stojąco i do środka wkładałam doniczkę. W tym wymyśliłam coś takiego. Do niego wsadziłam doniczkę z pelargonią bluszczolistną a pod wsadziłam uczep. Na efekt trochę poczekam:)

Ale jeszcze zabawna historia z tym związana. Rodziców nie było w domu przez kilka dni. Wrócili pewnej nocy, po tym jak to "stworzyłam". Wstaję rano i widzę, że dzban stoi jak należy czyli ktoś go podniósł. Doniczka, która była w nim leży obok. Pytam czy ktoś to ruszał. Na to tata-No tak, ja.Podniosłem bo ci się przewróciło.

- nemezja
- PiotrekP
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pomyśl nad zamaskowaniem tego niebieskiego koloru oczka , nawet użyj agrowłókniny czarnej
widoczki bardzo miłe 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Nemezjo, witaj
Masz piękny i dojrzały ogród - rośliny dostojne i olbrzymie
Linia fali na rabatach wygląda efektownie, ja też lubię takie kształty w ogrodzie
Ponad 2000 metrów, wow, chciałabym mieć taką przestrzeń..
Skalniaczek z dzbanem uroczy - miałaś świetny pomysł
Stara część ogrodu również imponująca, takie iglaki mi się marzą...
Masz jakiś plan na nowe rabaty w tym roku?
Pozdrowionka

Masz piękny i dojrzały ogród - rośliny dostojne i olbrzymie

Skalniaczek z dzbanem uroczy - miałaś świetny pomysł

Pozdrowionka

- nemezja
PiotrekP dzięki za radę. Myślałam o tym i mam to w planach. Oczko ma kilka dobrych lat i jego kolor nie został do końca przemyślany a ładne było może przez rok.
Robaczku witam i dziękuję. Nowych rabat ni robię bo nie mam gdzie:). Jedynie nasadzam i dosadzam jakieś jednoroczne roślinki na stałych rabatach dla "koloru". Lub coś w miejscach po wymarzłych roślinach. Np Wykopałam przemarzniętą irgę płożącą i w jej miejsce wsadziłam tawułę.
Jest też w planie wycięcie właśnie tej najstarszej części i świerków i zagospodarowanie jej na nowo. Mam kilka pomysłów:). Ale to raczej nie w tym roku. A świerki są w planie jako drzewko bożonarodzeniowe:). Co się mają zmarnować
.
Robaczku witam i dziękuję. Nowych rabat ni robię bo nie mam gdzie:). Jedynie nasadzam i dosadzam jakieś jednoroczne roślinki na stałych rabatach dla "koloru". Lub coś w miejscach po wymarzłych roślinach. Np Wykopałam przemarzniętą irgę płożącą i w jej miejsce wsadziłam tawułę.
Jest też w planie wycięcie właśnie tej najstarszej części i świerków i zagospodarowanie jej na nowo. Mam kilka pomysłów:). Ale to raczej nie w tym roku. A świerki są w planie jako drzewko bożonarodzeniowe:). Co się mają zmarnować

- nemezja
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Bardzo ładny perukowiec Nemezjo
dostałam malutką siewkę od koleżanki w ubiegłym roku, posadzilam i przetrwał
ale rozglądam się za większym egzemplarzem
te puchate kule, które się na nim pojawiają jesienią są takie słodkie
Czy w starej części, po wycięciu iglakow, planujesz ogród ozdobny?
Ja po lekturze Forum wiem, że nie ma rzeczy niemożliwych a ogród jest z gumy i zawsze zmieści się kolejna rabata...

Czy w starej części, po wycięciu iglakow, planujesz ogród ozdobny?
Ja po lekturze Forum wiem, że nie ma rzeczy niemożliwych a ogród jest z gumy i zawsze zmieści się kolejna rabata...