Aneks czy oddzielna kuchnia

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
Krysia
Przyjaciel Forum - weteran
Od: 15 paź 2006, o 00:07

Post »

Jeszcze o otwartej kuchni.
Moja koleżanka także miała otwartą kuchnię i tak jak tobie zaczęło trochę przeszkadzać.Wpadła więc na pomysł: by zupelnie nie oddzielać się od gości,przy końcu kuchni ustawiła dość wysoki regał ,do samego sufitu.A na nim postawiła mnóstwo kwiatów,wiszących stojących,takich które z czasem się pięknie rozrosły.Ślicznie to wygląda,i ma plusy.Goście ją słyszą,ale nie widza co robi w kuchni.I nie widac tego calego bałaganiku kuchennego.Poza tym zapachy z kuchni też tak łatwo nie przedostają się do saloniku.
Pozdrawiam Krysia
Jeśli wymagamy od życia zbyt wiele,zwykle nic nie dostajemy.
Awatar użytkownika
alka
200p
200p
Od: 3 paź 2006, o 23:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysia pisze:Wpadła więc na pomysł: by zupelnie nie oddzielać się od gości,przy końcu kuchni ustawiła dość wysoki regał ,do samego sufitu.A na nim postawiła mnóstwo kwiatów,wiszących stojących,takich które z czasem się pięknie rozrosły.
Podpowiedz mi trochę, jak wygląda ten regał? To są tylko półki, odkryte z dwóch stron? Myślałam o czymś podobnym, ale trudno mi to sprecyzować. Nie chciałabym budować ścianek, bo to znów cała rewolucja w domu, a na to nie mam ochoty. :wink:
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33

Post »

Mój parkiet leżakował w każdym pokoju ponad rok aby się przyzwyczaił do waruków w jakich mu przyjdzie przebywać :D
Został położony bardzo misternie i pomalowany czterema wartwami lakieru.
Leży już 14 rok. Goście chodzą w butach a wnuczek jak był mały to go maltretował swoimi zabawkami.
Są drobne rysy na lakierze po tylu latach, ale jeszcze nie mam zamiaru go cyklinować.
Wszyscy się dziwią, że po tylu latach ma się tak dobrze.
Krysia
Od: 15 paź 2006, o 00:07

Post »

Tak Alu,to są najzwyklejsze półki odkryte z obu stron. Dość szerokie ok.50 cm.A może to głębokość. Ustawione do samego sufitu.
Pozdrawiam Krysia
Jeśli wymagamy od życia zbyt wiele,zwykle nic nie dostajemy.
aurynka
---
Od: 26 wrz 2006, o 14:28

Post »

Krysia pisze:Jeszcze o otwartej kuchni.
Moja koleżanka także miała otwartą kuchnię i tak jak tobie zaczęło trochę przeszkadzać.Wpadła więc na pomysł: by zupelnie nie oddzielać się od gości,przy końcu kuchni ustawiła dość wysoki regał ,do samego sufitu.A na nim postawiła mnóstwo kwiatów,wiszących stojących,takich które z czasem się pięknie rozrosły.Ślicznie to wygląda,i ma plusy.Goście ją słyszą,ale nie widza co robi w kuchni.I nie widac tego calego bałaganiku kuchennego.Poza tym zapachy z kuchni też tak łatwo nie przedostają się do saloniku.
Fajny pomysł z tym regałem. :) Ja zostawiłam sobie fragment ścianki i własnie za nią trzymam swój bajzel :lol: .
Dziś zrobiłam nieco dokładniejsze fotki tego podziału. Może nie wygląda to super extra ale powierzchnia nie pozwala na zbytnie kombinacje :? Obrazek Obrazek
Basia
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 28 maja 2006, o 15:43

Post »

Bardzo pomysłowo i na prawdę ładnie.
Awatar użytkownika
nemo56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2005, o 15:16

Post »

wszystko zależy od wielkości mieszkania/domu.
Małe mieszkanko - aneks
duże mieszkanie - kuchnia
dom - pokój kuchenny.
Cyganie rozwiązali to fantastycznie.
Jakub . . . . .
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Tzn,jak rozwiązali to Cyganie?
:wink:
martas

Post »

I co to jest pokój kuchenny? :roll:
aurynka
---

Post »

martas pisze:I co to jest pokój kuchenny? :roll:
To się fachowo aneks nazywa. :lol:
martas

Post »

Małe mieszkanko - aneks
dom - pokój kuchenny
czyli:

Małe mieszkanko - aneks
dom - aneks
:?: :?: :?:
aurynka
---

Post »

martas pisze:
Małe mieszkanko - aneks
dom - pokój kuchenny
czyli:

Małe mieszkanko - aneks
dom - aneks
:?: :?: :?:
Jeśli o mnie chodzi to:
mieszkania w blokach - aneks kuchenny
domki - kuchnia z aneksem jadalnym połączonym z salonem
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Nie wiem, czy nemo56 to miał na myśli, ale Cyganie w domach mają kuchnię połączoną razem z jadalnią i salonem, i w ogóle w domu przebywają wszyscy razem na wspólnej powierzchni, w domach cały parter służy do bycia razem, tylko sypialnie i łazienki są bardziej intymne i izolowane. To trochę jakby namiastka taboru i wspólnego ogniska w środku okręgu utworzonego przez wozy.

(Sama tego na własne oczy nie widziałam, a szkoda, ale to tylko zasłyszane ;:37 )
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Kontakt:

Post »

Nalewka pisze:Nie wiem, czy nemo56 to miał na myśli, ale Cyganie w domach mają kuchnię połączoną razem z jadalnią i salonem, i w ogóle w domu przebywają wszyscy razem na wspólnej powierzchni, w domach cały parter służy do bycia razem, tylko sypialnie i łazienki są bardziej intymne i izolowane. To trochę jakby namiastka taboru i wspólnego ogniska w środku okręgu utworzonego przez wozy.

(Sama tego na własne oczy nie widziałam, a szkoda, ale to tylko zasłyszane ;:37 )
O :!: to tak jak u mnie :D :wink:
Nasze życie rodzinne toczy sie na dolnym pokładzie(ogólnie otwarta przestrzeń) i póki co wszystkim nam się to podoba.Muszę poszperać ,może znajdę jakieś cygańskie korzenie :wink: :wink: :wink:
Awatar użytkownika
nemo56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2005, o 15:16

Post »

Naleweczko! trafnie, dokładnie i z wdziękiem to ujęłaś.
Trochę miałem okazję widzieć.
Cyganie większość życia przebywają w kuchni.
Dlatego napisałem :pokój kuchenny.
Pokój gościnny czy sypialnia, to dosłownie muzeum. Tam nie ma prawa nikt wchodzić bez ważnego powodu.
Ale kuchnia, to przestrzeń (latem dodaj do tego sień i podwórze).
Ponadto prawidłowo kuchnia mieścić się winna w oficynie
Jakub . . . . .
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”