mmaryla trzymaj łapki za pocięte liski mocno, bo to wg twojego filmiku, który mi kiedyś podesłąłaś, jak na razie 1 maleńki zgnił, reszta trzyma się;)
Pelargonia tak to sansewierka, wiesz kiedyś miałam kwitnącą sansewierkę, ale z tego co pamiętam to długo jeszcze żyła po kwitnienu, dopóki jej nie przelałam i nie zgniła;).
jola1313 Dziękuję. Mnie też sie one podobają

.
Niunia1981,
doromichu,
nika28 Dziękuję.
martucham1 ,
meandrzejew
.To sansewierka
Adam12222 Oj tak wiele wiosen ma skrzydłuś, nawet nie wiem ile dokładnie, Adaśku jak on mnie przerośnie to zamawiam Cię już teraz do pomocy przy jego przesadzaniu;).
tesia39miło mi bardzo, że poświęciłaś chwilkę na przejrzenie mego watrku;). Polecam skrętnikozę:)fajna ale kosztowna choroba;).Więc polecam zaczynac małymi kroczkami;).
mika181 Dokładnie, masz rację;)
Relacja z wystawy kwiatów w Chorzowie w parku WPKiW zwanym teraz Śląskim!!.
NAjwięcej było wystawców kwiatów ogrodowych, całe chyba 3 stoiska kwiatów domowych. Powiem Wam,że był mały wybór domowych, ale kupiłam parę kwiatków w śmiesznych cenach. Np. plecanthusy były po 3,50 duże, Anturia piękne po 25zł, aeonium od 5-100zł, dużo głoksyni po 10zł, fiołków, kaktusów po parę zł, paprocie sporo odmian, różne maranty , calathee, storczyki takie bidule niekwitnące, że nie patrzałam na nie, zielistki zwykłe, bluszczyki od 3zł. Były też roślinki owadożerne, duże bananowce.
Pogoda niestety nie dopisała, byłam z samego deszczowego ranka.