Lukrecjowy ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Lukrecjowy ogród

Post »

Dzięki Reniuś, jutro spróbuję uchwycić całość, padły mi baterie w aparacie :(
Nie wiem czy czytałaś, w poprzednich postach pisałam Ci, że oglądałam tę karaganę, ale nie wiem czy Ci wziąć jak będzie ładniejsza? Jakoś się umówimy, albo u Ewci jak już wydobrzeje jej noga, albo sama jakoś Ci podrzucę, albo Wy do mnie wpadniecie. Jakoś się dogadamy :)
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Nelu jak juz zrobisz do końca swój kawałek swiata i nie będzie już nic, NIC do zmiany to zapraszam do mnie :;230
Re w e l a c j a trzeba to ;:136
Ten zwirek też kupowałas u tego samego co kamienie?
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Tak, Nelciu, doczytałam. Dziękuje ;:196
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
mmarta1982
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 21:00
Kontakt:

Post »

Jak dla mnie bajka.Byłam dziś pytać o ceny kamyczki i wszystkie są po 200zł,pan pokazał mi jaka to kupka.
Pużno dziś wróciłam z Warszawy,wymianka się udała przywiozłam 2 pudła roślin. :heja Ale posadzę dopiero jutro bo dziś 3 godziny kosiłam trawę,dopiero co skończyłam.
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Dzięki wielkie, kochane jesteście! ;:196 Ewciu nigdy nie będzie tak, że już zrobione i koniec. Zawsze coś się znajdzie, ale nie chcę się zamknąć tylko w tym swoim "kwadracie", trzeba też czasem wyjść "do ludzi" :;230 więc chętnie sobie zrobię przerwę w tym moim kopaniu i wyrywaniu. Masz rację trzeba to ;:136 , a z kim to uczcić lepiej jak nie z tymi co rozumieją "ten ból" :;230 :;230 :;230
Reniuś w końcu nie wiem: brać czy nie brać karaganę? oto jest pytanie :wink:
Martusia bardzo się cieszę, że przywiozłaś tyle fajnych roślin! Będzie co oglądać, tak się cieszę jakbym to ja przywiozła te roślinki, hahaha

A co do kamyków, zamawiam je w składzie budowlanym w mojej mieścinie, bo tam sprzedają na tony i przywiozą mi aż do ogródka. To zwykły żwirek do drenażu, cena w zależności od wielkości kamyków, te ostatnie to 50 zł/tonę.
Życzę Wam miłego dzionka, a ja się kiszę w pracy, ale się cieszę, że ją mam. W związku z reformą szkolnictwa szykują się taaakie zmiany, że zgroza ogarnia. Dobrze, że ;:3 świeci i poprawia humory!
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nelciu, tak chcę,kup mi, bardzo cię proszę ;:196 chyba coś ze mną nie tak, nie umiem się wysłowić :;230
Awatar użytkownika
mmarta1982
500p
500p
Kontakt:

Post »

No to jeszcze popytam w składach budowlanych.Roślinki z samego rana już posadziłam.Chyba muszę przerobić drugi skalniak,bo zaczyna robić się ciasno,a co będzie jak się rozrosną.
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Witam po blisko dwudniowej przerwie... mam nadzieję, że nie jesteście aż tak bardzo zmęczone jak ja. Nie mam na nic siły, nie wiem czy wychodzi ta praca (kopanie) chyba nie na moje siły, czy dopadła alergia, oczy szczypią, pogryzły mnie meszki, noga spuchła okropnie, ale dość narzekania. Wczoraj dokończyłam plewienie skalniaczka, ech te mlecze! Dziś wreszcie mogłam kupić jednoroczne, ech... w sklepie zawrót głowy! W końcu padło na pelargonie, tym razem angielskie na murek przy ganku i do wiszącej doniczki:
Obrazek Obrazek

no i na okna kuchenne i z przedpokoju, te zwykłe, zwisające pełne, kolorów tyle, że nie mogłam się zdecydować...
Obrazek Obrazek

Kupując pelargonie musiałam sobie jakoś poprawić nastrój. Przyglądałam się moim trawkom nieziemsko zaniepokojona. Byłam wczoraj u koleżanki, od której dostałam kiedyś miskanta olbrzymiego... Niestety, to samo. Wszystkie moje najśliczniejsze trawy wymarzły!!! ;:145 U tej koleżanki też. Ostatnio myślałam, że coś tam z boku wypuszcza, okazało się, że to chwaścior. Kurcze, a byłam już taka dumna z tego kącika. Cała rabatka do przerobienia. Złapałam doła jak nie wiem. Na dodatek obiecałam Reni, że odbudujemy jej trawy, a teraz co jej mam dać? te wymarzłe wygniłki?Została tylko ta srebrna wydmowa i jakaś chyba mozga, resztę szlag trafił. Nawet nie mam koncepcji co by tam posadzić, nie dość, że z górki, to jeszcze ziemia do niczego, prawie sama glina... chodzę z płaczem na końcu nosa.
Pozdrawiam Was pomimo wszystko serdecznie, a może Wy pomożecie, co tam wsadzić?
Awatar użytkownika
mmarta1982
500p
500p
Kontakt:

Post »

Kornelko czy ty mówisz o ty zakątku w rogu z pięknymi trawami?
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Kornelko ja też myślałam ,że mój miskant zmarzł,a tu nagle w zeszłym tygodniu obudził sie ,póki co jest może z sześć siedem źdzbeł,ale żyje...ja jestem z Wielkopolski u nas wszystko trochę szybciej się budzi niż u Was na Śląsku tak ,więc może i Twój się jeszcze obudzi.Też myślałam ,że moja już pięcioletnia trawa red baron zmarzła,ale też żyje i pędzi jak szalona.
Powodzenia ;:196
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nelu trawy są silne nie wywalaj na razie nic , może coś się tam jeszcze tli ;:131 taki wspaniały akcent w ogrodzie ...szkoda. ;:196
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Dzień dobry Kochane:) odpisuję na szybko z pracy...
Marta tak, pisałam o tym zakątku z trawami... Olunia mam nadzieję, że Twoje słowa się sprawdzą, choć jakoś trudno mi uwierzyć, jak łapię za te obcięte pozostałości to takie jakby wygnite, na razie staram się tam nawet nie zaglądać i omijać szerokim łukiem, żeby się nie dołować.
Ewcia no daj Boże żeby się sprawdziły również Twoje słowa, że są silne, że choćby źdźbełko..., że jest jakaś nadzieja... jeszcze poczekam. Wiecie, strasznie mi przykro, bo już myślałam, że powolutku będę miała ten ogródek jakoś ogarnięty, że w każdym kąciku coś fajnego, że teraz to tylko czekać i patrzeć jak rośnie.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kornelo droga, dziewczyny słusznie radzą w sprawie traw - z nimi trzeba cierpliwie... u mnie połowa już pięknie rośnie, połowa nie, ale wiem że te drugie za chwilę odbiją - co roku tak się dzieje...
Zaszalałaś z jednorocznymi - jest ślicznie z nimi!
Jeszcze parę godzin w pracy i można się cieszyć weekendem i naszymi ogrodami :) ja dziś mam home office :)
Miłego!
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nelu Tobie padły trawy, mnie rh i róże 5 szt., inni tez opłacili myto zimie za przejście swoimi roslinkami ;:223 .
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nelciu, pelargonie masz śliczne :D
O trawy dla mnie się nie martw, przeżyje bez nich :;230 byle by się obudziły, bo rabatka z nimi wygląda cudnie ;:108 poczekaj jeszcze, jak radzą inne dziewczyny.
Kącik wypoczynkowy, bajka ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”