Moja domowa zielenina
Re: Moja domowa zielenina
Rosiczkami będę się dzielić więc jakby ktoś koniecznie chciał już teraz to po weekendzie majowym mogłabym przesłać te największe (choć tak na prawdę jeszcze są bardzo malutkie
)

-
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 14:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chętnie się wymienię na coś lub kupię
Jak będą troszkę większe 

Pokrzywka rośnie jak szalona i ładnie się rozgałęzia.

Trzykrotka. Przy przesadzaniu stwierdziłam, że poucinam tylko szczepki a resztę wyrzucę, bo tak jakoś kładła się, a ja chciałam, żeby rosła ładnie w górę. Posadziłam prosto i znowu się kładzie

No i nie byłabym sobą, gdybym nie pokazała mojej dumy- największego z dzbanków

- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękny dzbanecznik ;)
Trzykrotki już tak mają...że się kładą. Może Spróbuj podeprzeć drabinkami z bambusa
Trzykrotki już tak mają...że się kładą. Może Spróbuj podeprzeć drabinkami z bambusa

- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczny koleusik i szczawik (coś ostatnio chyba w modzie).
- mika181
- 500p
- Od: 7 wrz 2011, o 19:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pokrzywka rośnie jak szalona no i ten popis dzbanka

-
- 1000p
- Od: 30 maja 2011, o 15:50
- Kontakt:

Piękna jest ta pokrzywka

I wielkie brawa dla dzbanusia

Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
- izabela skula
- 1000p
- Od: 3 sie 2010, o 15:40
Domimiko, wymień ziemię w swoim szczwiku, porozdzielaj szyszeczki i bardzo cię proszę nie ucz go pływac
, one potrzebują trochę zimowego odpoczynku i powinien ten okres spędzic w chłodniejszym pomieszczeniu - teraz się mści
,
wcześniej parę lat temu miałam podobnie - nie wiedziałam że lubi zimowanie i z roku na rok był coraz marniejszy aż zanikł całkiem, teraz mój szczawik wygląda dużo lepiej i sie rozrasta pomimo że go nie rozpieszczam

wcześniej parę lat temu miałam podobnie - nie wiedziałam że lubi zimowanie i z roku na rok był coraz marniejszy aż zanikł całkiem, teraz mój szczawik wygląda dużo lepiej i sie rozrasta pomimo że go nie rozpieszczam

Izabela, bardzo dziękuję za podpowiedź. Rozumiem że przy przesadzaniu mam poodcinać wszystkie listki? Zimą tak ładnie wyglądał, że było mi szkoda go ruszać, niektórzy w swoich wątkach pisali, że nie zimują więc myślałam, że nic mu się nie stanie, gdy będzie cały czas rósł. Tej zimy na pewno go przezimuję.
- izabela skula
- 1000p
tzn nie muszą zimowac, ale potem efekty mogą byc w drugą stronę i lubią byc po każdym zimowaniu rozsadzane, żeby szyszeczki nie były zbyt długie - listków nie musisz obcinac bo i tak same obwiędną, ale tym się nie martw, szybko odrosną i pamiętaj podzielic szyszeczki i dac całkiem świeżą ziemię
trzymam kciuki, a jakbyś miała z nim jakiś problem to krzycz głośno 

Jeszcze raz dziękuję
Zabiorę się za to dzisiaj albo jutro i jak coś zacznie się dziać to opowiem o efektach 

- izabela skula
- 1000p
już nie mogę się doczekac na efekty - śmiało go możesz wystawic na dwór tylko w troszke zacienione miejsce, żeby mu listków nie poparzyło 

Dzbanek, który jest moją dumą

I w całej okazałości:

Grudnik w końcu ruszył z miejsca

Rosiczka spatulata (tak myślę), chyba jedyna taka w wysianym miksie. (Spójrzcie w prawy dolny róg jaka różnica, ten maluch był siany w tym samym czasie

Trzykrotka, podparłam tak jak podpowiadaliście. Mimo jej pospolitości bardzo ją lubię za te pręgowane liście

Mój kochany pluszak

I na koniec nowość: begonia masoniana. Dzisiaj wsadziłam dopiero do nowej ziemi, ma dopiero trzy listki i jest troszkę oklapnięta, więc pokażę tylko jej piękny liść w przybliżeniu.

Poza tym muszę się pochwalić, że wygląda na to, że drugi dzbanecznik też będzie dzbankował

- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
U Ciebie same pozytywne wieści.
Ostatnie zdjęcie "wyśmienite"
Ostatnie zdjęcie "wyśmienite"

-
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 14:06