Fasolka szparagowa cz.1
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 10 kwie 2012, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Fasolka szparagowa
A kiedy sialaś? Wyjdzie wyjdzie, ciepła zapowiadają, dłużej pod włókninką przetrzymaj ją i będzie ok.
-
- 20p - Rozkręcam się...
Możecie pokazać swoje uprawy? Jestem ciekaw, wydaje mi się że u mnie nie są zbyt wielkie póki co..
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja np jeszcze fasolki nie wysiałam - mam zamiar zrobić to dopiero w ten weekend.
-
- 20p - Rozkręcam się...
Hm, dziś zauważyłem u siebie liczne gromady mrówek, jest ich sporo, mogą one jakoś zagrozić uprawie?
Ja zrobiłam eksperyment i wysiałam fasolkę do pojemników będzie fasolka z rozsady, w zeszłym roku miałam pod folią i coś mi ją zeżarło jak tylko wyszła z ziemi.
A ja myślę siać czy nie siać, boję się że przyjdą przymrozki, choć takowych u mnie nie zapowiadają. W tym roku mam ibizę ponoć bardzo plenna 50-60 strąków i więcej z rośliny.
- grosik
- 200p
- Od: 30 sty 2012, o 16:56
ja fasolkę szparagową wysiewam dopiero za jakiś tydzień .... fasolę tyczną wysiałam w ziemniakach już tydzień temu...chodzę 3 razy dziennie patrzeć czy czasem nie wyszła żeby ją ewentualnie przykryć... 

Pozdrawiam ciepło, Gosia ;)
Nasze rodzinne eskapady i nie tylko
Nasze rodzinne eskapady i nie tylko
Witam
ja dziś wysiałam po raz pierwszy fasolkę szparagową Purple King
kolor fioletowy po ugotowaniu zmienia na zielony
czy ktoś z Was ją próbował?
ja dziś wysiałam po raz pierwszy fasolkę szparagową Purple King
kolor fioletowy po ugotowaniu zmienia na zielony
czy ktoś z Was ją próbował?
pozdrawiam, Justyna
,,Na H to może być Meksyk, może być Texas!... A na H! Zaraz moment, to będzie w Południowej... tych różnych krajów dużo na H... to może Ohio!,, Alternatywy 4
,,Na H to może być Meksyk, może być Texas!... A na H! Zaraz moment, to będzie w Południowej... tych różnych krajów dużo na H... to może Ohio!,, Alternatywy 4
-
- 20p - Rozkręcam się...
To jak z tymi mrówkami? Mogą wyrządzić szkody?
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie wiem, czy zjedzą Twoją fasolkę, ale masz duże prawdopodobieństwo, że sprowadzą sobie np. mszyce. Wysyp preparat na mrówki i problem się rozwiąże.gwint07 pisze:To jak z tymi mrówkami? Mogą wyrządzić szkody?
Ja miałam przez wiele lat opory w zwalczaniu mrówek, bez względu ma szkody jakie czyniły i efekt jest taki, że cała działka, to jedno wielkie mrowisko - nawet do domu zaczęly sie ostro wprowadzać.

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- przybysz508
- 100p
- Od: 24 kwie 2011, o 10:32
witam, nie chciałem zaczynać nowego postu, dlatego napiszę tu.
chcę zasiać trochę fasolki szparagowej, i chciałbym się coś dowiedzieć o jej uprawie bo jeszcze nigdy jej nie sadziłem. W tym roku tak nie za dużo ale w przyszłym może już uda mi się zasadzić większą ilość na sprzedaż.

chcę zasiać trochę fasolki szparagowej, i chciałbym się coś dowiedzieć o jej uprawie bo jeszcze nigdy jej nie sadziłem. W tym roku tak nie za dużo ale w przyszłym może już uda mi się zasadzić większą ilość na sprzedaż.

Pozdrawiam Daniel.
- babeczka03
- 100p
- Od: 3 mar 2008, o 16:41
Została mi fasola, chyba "Jaś", z zeszłego roku. Taka do zjedzenia, nie do siania. Mąż pilnuje terminu przydatności do spożycia i jej termin już daaawnooo upłynął
Jak myślicie , czy warto ją posiać? Coś z niej wyrośnie? Bo jeśli nie , to szkoda zachodu, ale i fasolki żal...

Opadły kwiat powracający na gałąź?
To był motyl...
To był motyl...
- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
Możesz sprawdzić zdolność kiełkowania, namocz kilka nasion a rano połóż na wilgotnym ręczniku kuchennym i zwilżaj co jakiś czas, żeby cały czas była lekko wilgotna. Jak puści kiełki to znaczy, że warto siać 

Pozdrawiam, Dorota
- ankha
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
A najlepiej , jeśli Ci wykiełkuja, to te skiełkowane delikatnie do ziemi, po przymrozkach 

- Rybka
- Od: 30 lip 2008, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Właśnie kiełkuję fasolkę.....matko jak to śmierdzi 

"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata