30 - metrowe maleństwo
Re: 30 - metrowe maleństwo
O to czekam na zdjęcia kratki! Hortensje po posadzeniu podobno rosną b. wolno na początku. Ale czytałam w forumowych wątkach, że zdarzały sie takie bardziej ekspresowo rosnące.
Miałam Cię własnie zapytać o wiek róży pnącej. Trzy lata! A ja miałam nadzieję, że tyle to mi Flammentanze urosną przez rok. Chyba nic z tego zatem. Inna rzecz, że tam jest mnóstwo słońca. Zobaczymy.
Miałam Cię własnie zapytać o wiek róży pnącej. Trzy lata! A ja miałam nadzieję, że tyle to mi Flammentanze urosną przez rok. Chyba nic z tego zatem. Inna rzecz, że tam jest mnóstwo słońca. Zobaczymy.
Debra pewnie Ci urosną, bo moja ma mało słońca... Poza tym ciachnęłam jej dwa wysokie badyle, bo przemarzły...
Zgodnie z obietnicą wklejam zdjęcia
A oto mój cienisty kącik, słońce tu dochodzi dopiero po południu. Ma to swoje plusy w lecie jak jest gorąco.

No i doszłam do wniosku, że aż się prosi obok druga kratownica... Ale to chyba za jakiś czas. Szkoda mi popołudniowego słońca. No nic - będę myśleć, bo przecież tuja się rozrośnie...
Zgodnie z obietnicą wklejam zdjęcia

A oto mój cienisty kącik, słońce tu dochodzi dopiero po południu. Ma to swoje plusy w lecie jak jest gorąco.

No i doszłam do wniosku, że aż się prosi obok druga kratownica... Ale to chyba za jakiś czas. Szkoda mi popołudniowego słońca. No nic - będę myśleć, bo przecież tuja się rozrośnie...
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Pięknie komponują się te białe mebelki przy białej kracie
Niech no tylko zacznie się coś tam piąć zielonego ... będzie świetny kącik wypoczynkowy. Uchyl rąbka tajemnicy - gdzie mieszkasz , skoro jesteś moją sąsiadką ? Czyżby Różany Potok ?

Fachowo postawiona kratka, piękny kącik, a hortensja taka malutka przy tej kracie. Do czasu. Jeszcze ją przewyższy.
Ewelina kratownica właśnie jest biała z powodu ławeczki i stolika
Jakoś nie pasował mi inny kolor... Mieszkałam kiedyś niedaleko Różanego Potoku, teraz jestem zupełnie po drugiej stronie
, w Plewiskach.
Debra Taką mam nadzieję, że hortensja zdobędzie całą kratownicę... Na razie niech wspina się powojnik, chyba dosadzę tymczasowo jeszcze jeden
Mojemu M przekażę, że się podoba 

Debra Taką mam nadzieję, że hortensja zdobędzie całą kratownicę... Na razie niech wspina się powojnik, chyba dosadzę tymczasowo jeszcze jeden

Koniecznie przekaż! M-owie kochają pochwały
Drugi powojnik hortensji chyba nie przeszkodzi, widziałam ją obok winobluszczu, nic jej nie rusza.

Drugi powojnik hortensji chyba nie przeszkodzi, widziałam ją obok winobluszczu, nic jej nie rusza.
Debra, no to sadzę drugiego powojnika
Chciałam się pochwalić różyczką, którą dostałam w marcu na imieniny.
jakiś czas temu jest przesadzona do większej glinianej donicy, troszkę urosła i ma nowe pąki
w marcu

teraz

Trochę błękitu - len trwały, w tle kocimiętka. To są roślinki z mojej rabatki przed domem

Trochę żółci - Delosperma nubigena

i klika ujęć z w/w rabatki
krzaczki lawendy
macierzanka piaskowa i cytrynowa
szałwia omszona

Chciałam się pochwalić różyczką, którą dostałam w marcu na imieniny.
jakiś czas temu jest przesadzona do większej glinianej donicy, troszkę urosła i ma nowe pąki

w marcu

teraz

Trochę błękitu - len trwały, w tle kocimiętka. To są roślinki z mojej rabatki przed domem

Trochę żółci - Delosperma nubigena

i klika ujęć z w/w rabatki
krzaczki lawendy

macierzanka piaskowa i cytrynowa

szałwia omszona

Śliczne Clematisy , niektóre już kwitnące
Kącik wypoczynkowy wygląda bardzo ładnie w tym jasnym kolorze.

Bozka wspaniale urzadziliscie bialy kacik!!! jak w tajemniczym ogrodzie! będę sie powtarzac bezustannie- pieknie u Ciebie, ogrom kwiatow.
Aniu ciesze się , że się podoba, mam nadzieję, że ta kratownica wytrzyma zanim hortensja ją obrośnie... A Clematiski fajne, tylko nie wiem gdzie elfa posadzić, bo jeszcze siedzi w donicy...
ihasia Dzięki! jakby mi nie było szkoda słońca- to wszystkie ściany byłyby z pnączy..., wtedy byłby troszkę tajemniczy ogród
A kwiatków wydaje się dużo, bo mam jeszcze taką słoneczną rabatkę przed domem i część roślin jest właśnie z niej 
ihasia Dzięki! jakby mi nie było szkoda słońca- to wszystkie ściany byłyby z pnączy..., wtedy byłby troszkę tajemniczy ogród

- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Bozuniu, zakątek wypoczynkowy wyglada super
A krzaczki lawendy ma ogromne
i takie zieloniutkie! Czy to tegoroczna?
Delospermę miałam tylko różową, niestety przemarzla w lutym...ale kupię nowe bo bardzo je lubię
Żółciutkie też fajowe 

A krzaczki lawendy ma ogromne

Delospermę miałam tylko różową, niestety przemarzla w lutym...ale kupię nowe bo bardzo je lubię

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Super! Aż nie mogę uwierzyć, że to takie maleństwo. Prześliczny ogródeczek. 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

Kasiu Kącik może będzie fajnie wyglądał jak zarośnie pnączami...
Lawenda 3 - letnia, co roku mocno przycinana.Poza tym sama sobie rośnie i za to ją lubię
Ty miałaś chyba Delospermę COOPERA, ta jest trochę niższa i kwiatki są prawie przy ziemi.
Renato witam Cię i cieszę się, że zajrzałaś
Chciałabym jakoś magicznie napompować ten ogródek, bo wszystko już włazi na siebie 
Lawenda 3 - letnia, co roku mocno przycinana.Poza tym sama sobie rośnie i za to ją lubię

Renato witam Cię i cieszę się, że zajrzałaś

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czasem mały lepszy od dużego - wiem co mówię. 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Bozuniu, moja lawenda tak pięknie nie rośnie..hmm..dajesz jej jakieś specjalne papu?
Moja tez cięta mocno na wiosnę i odbija, ale Twoja wyglada bajecznie
Moja tez cięta mocno na wiosnę i odbija, ale Twoja wyglada bajecznie