Róża bez kolców
Róża bez kolców
No właśnie zależałoby mi abyśmy wymienili róże , które zdecydowanie nie mają kolców , dziękuję
duduś
- camellia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: róża bez kolców
Smooth Buttercup - podobno jej pędy są pozbawione kolców.
http://www.helpmefind.com/gardening/l.p ... ?l=2.38099
http://www.helpmefind.com/gardening/l.p ... ?l=2.38099
-
- 100p
- Od: 26 sty 2012, o 07:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Potwierdzam. Smooth Buttercup praktycznie nie posiada kolców tzn. jak ktoś koniecznie będzie się chciał ukłuć to jeden lub dwa znajdzie na róży ale trzeba naprawdę się postarać. Z tych mniej kolczastych polecam Olympica ale on ma już ich sporo więcej 

Tomek K. ,
Wymienili nazwy czy wymienili sadzonki róż bez kolców? Mam bez kolców,ale też bez nazwy.duduś pisze:No właśnie zależałoby mi abyśmy wymienili róże , które zdecydowanie nie mają kolców , dziękuję
Krzew do półtora metra wysokości,różowa,pełna pachnąca,kwitnie raz,bardzo obficie.Wymienę
na inną bezkolcową,sadzonkę na własnych korzeniach.Ten mój krzaczor też jest na włsanych korzeniach.
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Burbonka Zepherine Drouhin jest bez kolców, ale tej odmiany akurat nikomu nie polecam.
- camellia
Duduś na stronie roses.webhost.pl wpisz w wyszukiwarkę "bez kolców". Cała gama róż bez lub prawie bez kolcowych. Z tym, że większość z nich może być niedostępna w Polsce.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 14 kwie 2012, o 17:22
a dlaczego nie??oliwka pisze:Burbonka Zepherine Drouhin jest bez kolców, ale tej odmiany akurat nikomu nie polecam.
"Rodziłam się płacząc gdy wszyscy się śmiali - umrę więc śmiejąc się gdy wszyscy będą płakali"
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Dlatego, że u mnie sprawuje się fatalnie.
Bardzo słabo rośnie, nie krzewi się, skąpo kwitnie, przemarza.
Może u innych to rewelacyjna odmiana, ale trudno mi polecać roślinę, która u mnie jest katastrofą.
Bardzo słabo rośnie, nie krzewi się, skąpo kwitnie, przemarza.
Może u innych to rewelacyjna odmiana, ale trudno mi polecać roślinę, która u mnie jest katastrofą.
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Bezkolcową różą jest Hybryd rugosa Theresa Bugnet ,oraz alba Madame Plantier...jeszcze Cornelia -róża piżmowa jest stosunkowo pozbawiona kolców...
Słyszałam ,że Zepherine Drouhin choruje na mączniaka...osobiście jej nie mam ,także ta opinia nie z własnego doświadczenia...
Słyszałam ,że Zepherine Drouhin choruje na mączniaka...osobiście jej nie mam ,także ta opinia nie z własnego doświadczenia...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- camellia
Dziś przycinałam Pastellę, nie znalazłam na niej ani jednego kolca. Sama byłam zaskoczona.
-
- 500p
- Od: 30 sty 2007, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
'Ice Lady'.
Z kupionej jesienią róży Abigaile,wyrósł pęd,który jest całkiem inną,czysto różową różą.
Z tego pędu,wyrosło kilka gałązek.Dwie są bez kolców,dwie,częściowo kolczaste,jedna normalnie
kolczasta,od dołu do góry.Myślę,że jakaś mutacja powstała.
Przyszła mi taka myśl-jeśli z róży słabo kolczastej,czyli takiej,która w dolnej części ma kolce,u góry
nie ma,pobierzemy oczka lub sadzonkę,z części bezkolcowej,uzyskamy różę bez kolców?
Co za zdanie mi wyszło.
Z tego pędu,wyrosło kilka gałązek.Dwie są bez kolców,dwie,częściowo kolczaste,jedna normalnie
kolczasta,od dołu do góry.Myślę,że jakaś mutacja powstała.
Przyszła mi taka myśl-jeśli z róży słabo kolczastej,czyli takiej,która w dolnej części ma kolce,u góry
nie ma,pobierzemy oczka lub sadzonkę,z części bezkolcowej,uzyskamy różę bez kolców?
Co za zdanie mi wyszło.
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Róża bez kolców
Tu jest lista roz prawie bezkolczastycz lub bezkolczastych
fast stachellos - prawie bez kolcow
stachellos - bez kolcow
fast stachellos - prawie bez kolcow
stachellos - bez kolcow
Re: Róża bez kolców
Duduś im większy koluch tym ładniejszy kwiat
kiedyś w sklepie przywieźli różyska z gołym korzeniem.Czerwono-czarne z kwiatu ,koluch na koluchu i koluchem pogania.I już idę po te róże a facet mnie ubiegł wział wszystkie całe 50 sztuk myślałem,że rzucę na odchodne coś w niego ,bo mnie szlak trafił
szukana odmiana od lat a ten bierze wszystkie 

Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.