300 m2 frajdy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: 300 m2 frajdy

Post »

Dzisiaj też mogę sobie na to siedzenie przy kompie pozwolić. Jutro jedziemy na działkę. Wreszcie muszę ruszyć dupsko z domu. Witaj! Oj! dzieje się u Ciebie, dzieje. Ale ja bym chciała zobaczyć to wszystko w większej perspektywie.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ElleBelle pisze:Mariolko nie wiem dlaczego u Ciebie nie byłam ;:223 Ubzdurałam sobie że nie masz ogrodu o ja głupia baba ;:oj ;:oj A Ty ogrodniczka pełną parą tylko uważaj z paprociami bo ja z nimi walczę parę lat ,oj będę zaglądała i po łapskach sobie dam że wcześniej tego nie robiłam ;:180 ;:180
:;230 :;230 :;230
A toś mnie ubawiła Elu. Masz rację - nie mam ogrodu. To, co widzisz, to nieudolne próby początkującej działkowiczki :oops:
Raz lepiej, raz gorzej - uczę się ;:108
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirabela pisze:Dzisiaj też mogę sobie na to siedzenie przy kompie pozwolić. Jutro jedziemy na działkę. Wreszcie muszę ruszyć dupsko z domu. Witaj! Oj! dzieje się u Ciebie, dzieje. Ale ja bym chciała zobaczyć to wszystko w większej perspektywie.
:;230 :;230 Jesteś następną Mirka, która mnie ubawiła. Jak ja pokażę w większej perspektywie coś co w ogóle jest jak buda dla psa ;:224
Dziś byłam na działce i spojrzałam na nią "okiem gościa". Nie podobało mi się to, co zobaczyłam, tak naprawdę to tam nic nie ma.
Jeden kurduplowaty krzaczek tu, drugi kurduplowaty krzaczek tam - jedno wielkie nic.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Oj Mariolka wiem że dałam ciała ;:223 ;:223
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Kiedyś, w zamierzchłych czasach szkolnych, były modne pamiętniki i takie np. wpisy"ucz się ucz, bo nauka to potęgi klucz".
Jak widzę stosujesz to w życiu, jestem pod wrażeniem ;:173

Nie bądź taka skromna, bo naprawdę dużo zrobiłaś na działeczce, jeszcze sezon, dwa i wejść nie będziesz mogła ;:108
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

:;230 :;230 Jesteś następną Mirka, która mnie ubawiła. Jak ja pokażę w większej perspektywie coś co w ogóle jest jak buda dla psa ;:224
Dziś byłam na działce i spojrzałam na nią "okiem gościa". Nie podobało mi się to, co zobaczyłam, tak naprawdę to tam nic nie ma.
Jeden kurduplowaty krzaczek tu, drugi kurduplowaty krzaczek tam - jedno wielkie nic.[/quote]
Mariolko a te zdjęcia co robiłaś to nie u siebie przecież widziałam roślinki więcej optymizmu a i wsadź te roślinki z parapetu od razu będzie lepiej !! ;:138
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Helios pisze:;:3
, jeszcze sezon, dwa i wejść nie będziesz mogła ;:108
Balsam na mą duszę ;:173
Mam nadzieję, że już w tym roku trochę te rośliny podrosną bo na razie to jakieś nieporozumienie ogródkowe ;:224
Rośliny posadzone jesienią obumierają od góry i puszczają nieśmiałe listeczki od ziemi. Dużo wody w Wiśle upłynie zanim urosną.
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Kontakt:

Post »

Ja mam podobne dylematy. Pusto w moim ogrodzie i myślę, że dużo czasu potrzeba, żeby przypominał te iękne ogrody, które tu na FO oglądam ( o ile w ogóle to możliwe), ale damy radę co? :)
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dziewczyny oczywiście że dacie radę ;:138 Ja mam ogród malutki i n30 lat a teraz jak wchodze to wydaje mi się pusto tyle mi pomarzło no ale co mam zrobić za moment posadzę trochę doniczek i jednorocznuch i jakoś musi być ;:180
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mariolko tak jest z roślinami w jednym roku burza kwiatów i zieleni, a w drugim patyczki i potem znowu zmiana. Dlatego tak czekamy na każdy sezon co też w tym roku będzie kwitło .....
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masko, ElleBelle, Goferku Dzięki za słowa otuchy. :uszy Przez kilka dni czułam się jak durna, która napchała sobie głowę teorią, tylko w praktyce nic jej nie wychodzi. :(
Zwłaszcza, że u wszystkich moich sąsiadów zieleń - zieleńsza, rośliny - bujniejsze, trawa - lepiej skoszona a porządek dokoła - jakby większy ;:131 :;230
No, popłakałam sobie i już mi lepiej ;:333
Idę do Was na spacer - może coś podpatrzę ;:173
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Jeśli chodzi o działkową sąsiadkę to naprawdę dziękować Bogu za taką, podzieli się wszystkim co ma (szczególnie jak Jej więcej wyrośnie) - w zeszłym roku dostałem sadzonki ogórków, w tym piękne karpy dalii i obiecane sadzonki pomidorów, a przede wszystkim to rady, których udziela - tą działkę ma z 20-25 lat, także dokładnie wie co i jak chce tu rosnąć - po prostu bezcenne!

Mariolu a tym, że malutkie to nie przejmuj się wszystko urośnie, ja mam tak samo jak patrzę na działki dookoła (nie wspominając o forumkowych) obok już wszystko wielkie, a u mnie nie rośnie - podłamka pełna. Ale jednak coś czasem się pokazuje.
A wiesz co jest najgorsze?
to jak za często jest się na działce hihihi :;230 ja mam czas praktycznie tylko w weekendy i jak tak wpadnie po tygodniu to widać zmiany, w zeszłym roku w tym okresie bywałem co 2 dni i też się wkurzałem że nic nie rośnie!
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Mariola ;:196 czy pomidorki i ogórki już sadziłaś :?: ;:168
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kurcze pomidorki ,ogórki to co roku albo udadzą się ,albo nie :heja Mój syn dzisiaj wycioł ,wierzbę którą formowałam przez naście lat, widziałam że jemu było smutno, a mnie :?: :?:
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Imer - jest tak, jak mówisz :lol: Mam wrażenie, że powinnam bywać tam rzadziej, wtedy coś zobaczę. Ale, w zasadzie działka została kupiona, żebym nie zwariowała po przeprowadzce "ze wsi do miasta" czyli z domu do bloku. Będę tam miała perz czy wymyślne rośliny ..... mało istotne ;:108 . To tylko FO tak mnie rozwydrzyło że chce mi się więcej, lepiej, taniej :lol:
ElleBelle :( ;:168
Gosiu123A - pomidory stoją w domu i czekają na "po ogrodnikach". Ogórki padły wszystkie po pierwszej próbie hartowania ;:131 . Kupiłam nowe nasiona Polan F1 i posieję do gruntu. Na torebce napisane "siać po ogrodnikach" i dokładnie tak zrobię. Nauczyłam się, że nadgorliwość gorsza od faszyzmu ;:224
Dziś pogoda jest, jaka jest - siedzę więc w domu - szkoda ,po tygodniu "wpadania na działkę aby podlać", no, ale siła wyższa. Ten zimny front, jak co roku przejść musi i choćby nawet ;:223 - nic to nie da.
Rozsadziłam moje Żyworódki. Każda dostała wypasione M1. Teraz mają pracować " na swój ZUS"

Obrazek

Z przyjemnością stwierdzam, że Stefanotis, którego kupiłam w lutym w OBI na takiej już wyprzedaży - wyprzedaży :oops: ( za 50 gr ) :oops: odbił na "biohumusie", rozpanoszył się razem z Hoją na kuchennym parapecie i ...... ha, ha, ha ..... przymierza się do kwitnięcia. Chleje wodę jak pijus - podlewam go co dzień a on .....

Obrazek

Będąc na spacerze z psem ( mojej sąsiadki bo chora ) zobaczyłam kwitnące pięciorniki - wcześnie, prawda ?

Obrazek

oraz bardzo dziwnie wyglądające zwierzę - jakiś mutant ;:173

Obrazek

mówiący głosem dziewczęcym i zachwalający biuro podróży :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”