30 - metrowe maleństwo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: 30 - metrowe maleństwo

Post »

Kasiu na zjazd raczej się nie wybieram, nie mam kiedy... Floksy ma wziać sąsiadka, tylko nie może się zebrać :wink: Ale jeśli chcesz, to zrobię nowe sadzonki jak przekwitną. Wtedy miałabyś kwitnące dopiero w przyszłym roku, bo na razie "rośliny - matki" kwitną. Wszystko się rozrasta a u mnie trzeba to kontrolować :wink: , więc jeśli chcesz dam ci sadzonki, ale będziesz musiała trochę poczekać... Z chęcią ci namnożę na nowo :)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Bozuniu, dziękuję ;:196 Byłoby super ;:108 Może umówimy się na ogrodową wymianę u mnie? Zapraszam! Sama zobaczysz co się nadaje u mnie do rozdzielenia i weźmiesz sobie, bo ja się na tym kompletnie nie znam ;:185 ;:131
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
bozunia
1000p
1000p

Post »

Kasiu wielkie dzięki, ale czy pamiętasz jaki jest metraż mojego ogródka? :;230 Floksy masz zaklepane, spróbuję coś namnożyć jak przekwitną. To są szydlaste, więc kwitną na wiosnę. Kolorki takie jak na zdjęciach. Dam ci znać co i jak, ale to trochę potrwa...
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Bożenko co nowego u Ciebie dorwałaś juz hortensję ;:oj

Tiarella 'Spring Symphony' bardzo ciekawa roślinka nie znam jej ;:185
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
bozunia
1000p
1000p

Post »

Edytko, hortensję kupiłam. Przyszła prawie bez listków, coś tam wypuszcza, więc na razie nie robię paniki... Już jest posadzona :wink:
Natomiast hortensja pnąca czeka na posadzenie... Mój M nie ma ostatnio czasu, więc kratka nadal nie postawiona ;:145 , jak miał czas, to lał deszcz i tak jakoś ten temat stoi w miejscu... Czekam na Clamatisy, jutro powinny przyjść. Poza tym wszystko się rozrasta, włazi na siebie i jak zwykle jestem zła, że za dużo i za gęsto posadziłam :;230 Mam 15 mieczyków do posadzenia i nie mam na nie miejsca... Nie mówiąc o daliach, które podpędziłam... Szkoda mi ich, bo to z własnego siewu (przed 3 laty) i mam do nich sentyment, więc zaprę się i pewnie gdzieś upcham :wink:
Tiarella jest bardzo urokliwą roślinką i zupełnie bezproblemową. Polecam, bo pięknie kwitnie, a potem jej ozdobą są liście ;:333
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p

Post »

Ja mieczyków nie sadzę bo nie mam miejsca na nie raz , dwa nie mam cierpliwości wykopywać . Kupuje, daje teściowej ona lubi z nimi walczyć :tan. Dalie miałam w donicach ale mi nie leżały ;:131 , mszyca i inne dziadostwo i już nie kupuje .
Znowu kupiłam clemka ;:223 ale ja je tak lubię nie długo tez będę upychać. Niby mam dużą działkę ale wiesz jak jest rabaty porobione mają swój limit , ale co tam później będę się martwić :;230

Miłego dnia :wit
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
bozunia
1000p
1000p

Post »

Edytko ja dalie chyba też do donic posadzę, zresztą będę się martwić po 15 maja :wink: A mieczyki... nadal nie mam pomysłu...

Przyszły dziś do mnie clematisy :tan Prezentuję od lewej:
Yuki-no-yosooi, Guernsey Cream, Elf, Moonlight Yellow Queen
Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Dwa z nich zaczynają kwitnąć. Jeden trochę został podduszony w kartonie, ale i tak są w bardzo dobrym stanie.
Będzie sadzone :wink:

Zrobiłam jeszcze zdjęcie 'Limelight', ma kilka małych listków, pewnie w tym roku nie będzie szału...

Obrazek

Obrazek

I jeszcze moja róża pnąca, która dawkę słońca dostaje dopiero po południu... Dzielna jest jak na te warunki :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p

Post »

Elf dorodny , mój by mikrus ;:138 Moonlight Yellow Queen ma już kwiatki :tan Super zakupy

Hortensja urośnie i pięknie zakwitnie ;:3
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Bozka, Limonki dosc pozno startuja z kwiatami, tak ze w tym roku spokojnie bedziesz mogla sie nimi cieszyc. Moze nie ogromna iloscia ale na pewno cos tam pokaze.
Uwielbiam mieczyki i je sadze ale traktuje jak rosliny jednoroczne tz nie wykopuje a na nastepna wiosne sadze nowe.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Extra zakupy, clemki rewelacja, a Twoja pnąca róża daje czadu!
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Biała krata i CLEMATISY - będzie pięknie !!!
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
bozunia
1000p
1000p

Post »

Edytko i Jule Dziewczyny, wierzę Wam na słowo, że hortensja w tym roku zakwitnie :wink:

Asia jestem zadowolona, że wszystko przyszło żywe przesyłką kurierską :wink: a jak będzie rosło - zobaczymy... Różą się martwię, bo przez tą kratkę będzie miała jeszcze bardziej ciemno ... Wiedziałam od początku, że nie powinnam jej sadzić w tym miejscu, ale co zrobić jak baba się uprze?

Ewelina Witam Cię serdecznie! Jesteś moją sąsiadką! Wiesz, że ja już byłam w Twoim ogrodzie sosnowym kilka razy? Podglądałam go :wink: teraz muszę przyjść oficjalnie :wink: Ja mam cały ogródek jak Twoja jedna rabatka :;230

Biała krata już postawiona :tan Jutro zdjęcia :wink: Na kracie zamieszkał jeden powojnik, hortensja pnąca i wiciokrzew (bo akurat był posadzony w tym miejscu). Myślę, że hortensja na początku będzie rosła wolno, więc posadziłam powojnik, w razie czego można w przyszłym roku przesadzić :wink: Wiciokrzew też na razie zostaje w tym miejscu. Drugi powojnik poszedł do skrzyni, natomiast dwa pozostałe będę upychać :;230
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Bozuniu :wit
Fajne clemkowe zakupy ;:333 Limelight wygląda dobrze, u mnie niektóre hortensje jeszcze mniejsze, a wiem co potrafią zdziałać w sezonie.. ;:224 Będziesz miała z niej pociechę ;:215
Pnąca róża ma jakieś imię? Wygląda na wieloletni okaz - piękny ;:180
Ja w tym roku pierwszy raz posadziłam mieczyki, kilka sztuk, zobaczę czy mnie zauroczą.. ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Fajne clemkowe zakupy ;:215
bozunia
1000p
1000p

Post »

Kasiu właśnie chodziło mi o taką informację :) Zastanawiałam się jak wyglądają teraz te hortensje u innych... Ta sadzonka jest ponoć trzyletnia :wink: Pnąca róża jest u mnie 3 rok. To 'That's Jazz' - taka muzyczna :wink: Kupiona w szkółce w Chybach (Chybych? nie wiem jak się odmienia :;230 ). Mieczyki chyba posadzę jutro, bo trochę późno się zrobiło na ich sadzenie...

Agnieszka też jestem na razie zadowolona, zobaczymy co z nich będzie :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”