Aprilkowy las

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Aprilkowy las

Post »

U mnie nie lepiej z nastrojem przy takiej pogodzie i gilem do kolan. Popyt na słońce jest ogromny :!: :!: :!:

Ja też wysiałam ostrózki do gruntu i guzik, ani widu ani słychu ;:145. Koniecznie muszę z maciejką ruszyć, bo zaraz powinna kwitnąć, a u mnie jeszcze w torebusi siedzi.
Co do EMKÓW, to mój pierze, ja tylko od czasu do czasu, a prasowanie na zmianę, czasem też gotuje ;:167 Za to w ogródku średnio lubi robić, także Agatko jeden lubi to a inny siamto. On się śmieje, że pantofel jest, a jakbyście go zobaczyły, to kawał chłopa :;230
Suszarka za bardzo moim zdaniem niszczy ubrania, więc używam jak muszę
Aprilko uważaj z nogą, niech się dobrze goi ;:218
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj Agnieszko, mamy jeszcze sporo do pogadania ;:224
Ja z suszarki też zrezygnowałam, jakoś się nie sprawdzała.
Mój M też kawał chłopa i śmieje się że ma "duszę niewolnika" i uwielbia mnie rozpieszczać. Fajni tacy faceci, duży groźny niedźwiedź, przy odpowiedniej kobiecie zmienia się w pluszaka ;:333 I za to ich kochamy :oops:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pokazuj płot kobieto, bo ciekawa jestem ;:180
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To samo chcialam napisac, my tu gadu-gadu a plotu ani widu ani slychu :twisted:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja swojego nie zdołałam wychować, bo ciągle w rozjazdach.
Dzisiaj nawet nie miałam czasu na marudzenie. Za dużo roboty.
Wróciłam do domu padnięta.
No i gdzie płot?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak, płot i płot. A ja wczoraj wróciłam późno i zdążyłam tylko trochę obfocić bo byłam na zakupach. No i wysiałam szarłat zwisły i werbenę oraz zaległą kobeę bo z poprzedniego siewu mam tylko dwie roślinki. A zakupki drobne bo to przy okazji: fotergilia oraz dwie ostróżki, białąGalahad i niebieską Blue Bird. Niestety nie wiedziałam że tak zimno i zostały na dworzu. Mam nadzieję że przetrwają.
Obrazek Już przekwitła ale to nic. :tan
Obrazek

No i to nieszczęsne bolesne ogrodzenie. Trudno coś takiego fotografować. Tu zdjęcie z bramą przesuwną i furtką. Na końcu jest właśnie rabata północna wzdłuż ogrodzenia sąsiadki. Na końcu widać 1,5 metrowe odsunięcie rabaty od ogrodzenia. to ścieżka dla psów, zachowana na całym niemal obwodzie działki.
Obrazek
A tu w drugą stronę wzdłuż domu. Jeszcze kawał do zrobienia nie mówiąc o drugim boku i całym tyle działki. Obrazek

Tylko z tej strony nie mam lasu ale otwartą przestrzeń gdzie jest jeszcze jakieś 5 działek do sprzedania.
A teraz spojrzenie z drogi na bok rabaty północnej. Przy tak ażurowym ogrodzeniu jest ono niemal niewidoczne.Obrazek
I spojrzenie z przeciwnej strony od rabaty.
Obrazek
Ogrodzenia prawie nie widać. Sąsiadka ma jeszcze siatkę ale chcemy też ją wymienić na ogrodzenie. Ale to już na samym końcu. To tyle fotorelacji z ogrodzenia. Trudno pokazać coś co jest szerokie i takie niewidoczne na tle innych rzeczy. Ale jak zarośnie będzie ok.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Ha, kupiłaś fotergillę 8-) ;:173
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ogrodzenie jak sie patrzy 8-) Nie zazdroszcze grodzic takich powierzchni ale jeszcze chwilka i juz bedziesz na koncowce.
Ostrozke Galahad, tez sobie kupilam i juz niedlugo bedzie kwitla.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no fiu ;:224 mistrzowskie dzieło ten płot ;:180 Roslinki nie powinny zmarznąc aż tak zimno nie było
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Agatko, kupiłam :heja nawet nie patrzyłam na cenę tylko za doniczkę i w nogi. Może na tym zdjęciu lepiej ją widać. Polowałam już dawno.
Obrazek
Jule, jaka chwilka :;230 Nie wiem czy w tym roku skończę. 30 m z prawie 230 to raczej nie blisko końca ;:224 No chyba że to ja się wykończę ;:223 Ale satysfakacja z własnej pracy ogromna. :uszy
Mam nadzieję że moja ostróżka też szybko dogoni Twoją :wink:
Magdo dzięki, ja jestem pomocnikiem mistrza, malarzem i koparkowym. Ale korci mnie żeby się nauczyć spawać. Potem dowolne pergole mogłabym sobie sama ;:224 A roślinki rano wyglądały ok, zobaczymy co będzie później. U mnie na tarasie było +2. Ale przy gruncie zawsze chłodniej. :oops:

Zobaczcie co znalazłam wczoraj na działce, to chyba smardze. Jadalne podobno więcej niż raz w życiu. Ktoś zna przepis na coś takiego? może w śmietanie?
Obrazek
Obrazek

Obrazek Mam takich 12 szt. Już by coś z tego było. No chyba że to coś trującego? ;:202
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Jolu, coraz piękniej w Twoim lesie ;:215 :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

eno...ogrodzenie I-sza klasa ;:138 . Rabata śliczna Ci rośnie, a jak to wszystko zacznie kwitnąć ;:215 .
Moje ostróżki wciąć w torebeczkach ;:14
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Dwa lata temu miałam też takie na działeczce - to zasługa kory w której pewnie są zarodniki grzybów :) Ja niestety nie wiedziałam co to za grzybki i szybko żeby córcia ich nie zerwała powyrywałam i wyrzuciłam całą reklamówkę. Dopiero potem doczytałam że to ponoć najsmaczniejsze grzybki. Tylko trzeba uważać bo podobne do nich są piestrzenice kasztanowate tylko że trujące.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja też mam u siebie takie grzybki, ale jak czegoś nie znam, to nie ruszam ;:218 ;:218
Aprilku, dzisiaj będziesz koło mnie? Szkoda, że dziś, bo ja akurat mam zebranie o 14.00 w W-wie i muszę wcześniej wyjechać. Czekam jeszcze na kuriera z trawami. Jak nie zdąży przywieźć, to mu napiszę kartkę, żeby paczkę u sąsiada zostawił.
Miłych zakupów. Przywieźli sporo jednorocznych; widziałam w sobotę :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jolu, smardze nie są trujące, jednak ja ich nie przetwarzam do spożywania... Gustuję raczej w koźlakach i podgrzybkach, które rosną w sezonie pod brzozami...
Mieszkasz w bardzo ładnej okolicy, a ażurowe ogrodzenie świetnie dobrane do otoczenia... Widzę, że mamy podobne funkcje (ja to uogólniam, nazywając się 'Cześkiem') w domu i ogrodzie, chociaż coraz częściej to my jesteśmy 'mistrzem' ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”