Stokrotkania - moja arkadia cz.3
Re: Stokrotkania - moja arkadia cz.3
Co do hibiscusów a raczej ich ukorzeniania, to mam takie pytania - ile Ci siedziały w wodzie? Moje siedzą już ponad miesiąc i mają tylko takie.. białe plamki, jakby malutkie zalążki, ale nic więcej z nich nie wyrasta.. wyjąć już je? Czy jeszcze zostawić? 

Moje doniczkowce
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;

Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
- rapunzel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Stokrotkaniu, ależ się u ciebie dużo dzieje. Moje storczyki, a raczej keiki tez w końcu zaczęły na całego rosnąć, może nawet zakwitną w tym sezonie? Niby trwa to do dwóch lat, ale gdyby mi się poszczęściło.
Co do grudników, to twoje muszą mieć jak w raju, może wyślę swoje do ciebie na jakiś czas?
Fiołki możesz zacząć rozmnażać i hodować profesjonalnie, a skrzydłokwiat uroczo kwitnie.
Takhisis, mój hibiskus stoi na przemian w wodzie, w ziemi, w kulkach żelowych i znowu w wodzie już od października, teraz wytwarza nawet nowe listki, a korzonków jak nie miał, tak nie ma.

Co do grudników, to twoje muszą mieć jak w raju, może wyślę swoje do ciebie na jakiś czas?

Fiołki możesz zacząć rozmnażać i hodować profesjonalnie, a skrzydłokwiat uroczo kwitnie.

Takhisis, mój hibiskus stoi na przemian w wodzie, w ziemi, w kulkach żelowych i znowu w wodzie już od października, teraz wytwarza nawet nowe listki, a korzonków jak nie miał, tak nie ma.

- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zygokaktusy obsypane pakami i takie jędrne maja listki, chyba pokochały wiosnę, super 

- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
trzynastka dokładnie
kasiuta74 nie mogę się doczekać kwiatków, szczególnie u tych z przeceny
justus27 zatem poczekam z tym kijkiem, i włożę jak pędy będą dłuższe ;)
Takhisis moje hibiskusy w ogóle nie siedziały w wodzie, wsadziłam od razu do słojów tutaj możesz zobaczyć jak to wygląda. Siedzą tak sobie od 13 kwietnia i są już malutkie korzonki, jak się więcej ukorzenią to je wyciągnę.
rapunzel sama nie wiem, co ja robię, że grudniki tak kwitną. Jeśli chodzi o fiołki, to nie sądziłam, że będę miała tyle cierpliwości. Dzięki
mmaryla dzięki ;)
Dzisiaj trochę z ogrodu:
Petunie, trzy skrzynki poszły do mojej mamy ( nie mam zdjęcia ) reszta u mnie

Niedawno wzrosły jeszcze maleństwa, wysiane później, więc po-pikowałam w znów wolną paletkę i czekam, aż trochę podrosną.

W końcu trzy kaliny zostały wsadzone na stałe miejsce, obecnie są większe i kwitną. M ładnie przekopał, położyliśmy agrowłókninę, kamyczki i cztery lampki.

Narcyzy i tulipany w tym roku nie zakwitły.

Słoneczniki już się przyjęły, niestety malwy po drugiej stronie mi padły, wymyślę, coś innego, jak już kupię i wsadzę to nasypie kamyczków i chyba otoczę płotkiem.

kasiuta74 nie mogę się doczekać kwiatków, szczególnie u tych z przeceny
justus27 zatem poczekam z tym kijkiem, i włożę jak pędy będą dłuższe ;)
Takhisis moje hibiskusy w ogóle nie siedziały w wodzie, wsadziłam od razu do słojów tutaj możesz zobaczyć jak to wygląda. Siedzą tak sobie od 13 kwietnia i są już malutkie korzonki, jak się więcej ukorzenią to je wyciągnę.
rapunzel sama nie wiem, co ja robię, że grudniki tak kwitną. Jeśli chodzi o fiołki, to nie sądziłam, że będę miała tyle cierpliwości. Dzięki
mmaryla dzięki ;)
Dzisiaj trochę z ogrodu:
Petunie, trzy skrzynki poszły do mojej mamy ( nie mam zdjęcia ) reszta u mnie

Niedawno wzrosły jeszcze maleństwa, wysiane później, więc po-pikowałam w znów wolną paletkę i czekam, aż trochę podrosną.

W końcu trzy kaliny zostały wsadzone na stałe miejsce, obecnie są większe i kwitną. M ładnie przekopał, położyliśmy agrowłókninę, kamyczki i cztery lampki.

Narcyzy i tulipany w tym roku nie zakwitły.

Słoneczniki już się przyjęły, niestety malwy po drugiej stronie mi padły, wymyślę, coś innego, jak już kupię i wsadzę to nasypie kamyczków i chyba otoczę płotkiem.

- rapunzel
Pocieszyły mnie te twoje petunie, bo widzę, że z nich takie same giganty, jak z moich pelargonii, heliotropów i niecierpków.
Jednak pelargonie wysadzone tydzień temu na balkon ( dziś zabrałam doniczki na noc do domu
) dosłownie urosły w oczach. Ciekawa jestem, jak szybko będą rosły twoje własne petunie. 
Pochwal sie przy okazji hortensjami. Czy już zbierają się do kwitnienia?

Pochwal sie przy okazji hortensjami. Czy już zbierają się do kwitnienia?
- Stokrotkania
- Kontakt:
Zdjęcie petunii, robiłam jakiś tydzień temu, dziś są trochę większe, no i kwitną..
Hortensje mam tylko jedną, niestety w tym roku nic nie odbija, zimowałam tak jak w zeszłym roku i ani drgnie.. nie wiem co z nią zrobić, chyba już tylko wyrzucić..
Hortensje mam tylko jedną, niestety w tym roku nic nie odbija, zimowałam tak jak w zeszłym roku i ani drgnie.. nie wiem co z nią zrobić, chyba już tylko wyrzucić..
- rapunzel
Aha, wydawało mi się, że miałaś w planach zakup jakichś hortensji, a nawet, ze kupiłaś, ale może coś mi się pomyliło. 

- Stokrotkania
- Kontakt:
Oj Jagodo
Przecież pisałam Ci już, że zamiast hortensji kupiłam kaliny koralowe
Hortensje mam jedną ( tą skoszoną przez M ), a raczej miałam..

Hortensje mam jedną ( tą skoszoną przez M ), a raczej miałam..
A no właśnie.. U mnie listek podobnie jest - korzeni brak... I już nie wiem co z nim robić..
Moje doniczkowce
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;

- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
A ja petunii nie siałam do doniczek ,bo mi się same rozsiewają w ogródku.Więc popikuję tylko.Ale maciupkie jeszcze w porównaniu do Twoich
,no i dużo póżniej zakwitną
Fajnie te kaliny wyglądają w kamieniach,Ja pewnie bym jeszcze coś przed nimi posadziła

Fajnie te kaliny wyglądają w kamieniach,Ja pewnie bym jeszcze coś przed nimi posadziła

- Stokrotkania
- Kontakt:
Takhisis ja bym radziła włożyć do słoja, tak jak ja mam ;)
jola1313 mi tak wysiały bratki w tym roku, że rozdaje
Kaliny się rozrosną i dlatego zostawiłam wolne miejsce ;)
jola1313 mi tak wysiały bratki w tym roku, że rozdaje

Ależ piekne te twoje fiołki -jak mogłas napisac "to tylko fiołki" rewelacyjny widok
koniecznie chce zobaczyc zdjecie kwitnącego parapetu
a jaka satysfakcja ze sama od listka wychodowałas
ogrofowe też robią wrazenie !

koniecznie chce zobaczyc zdjecie kwitnącego parapetu

a jaka satysfakcja ze sama od listka wychodowałas

ogrofowe też robią wrazenie !
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
To cierpliwa jesteś
.Ja też wiem,że niektóre rośliny mi się rozrosną...ale i tak sadzę
.A póżniej przekopuję 

Widzę sporo miałaś pracy na wiosnę przy domku, ale jak to wszystko się rozkwitnie, to będzie cudnie:).
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Widać że sporo pracy wkładasz w ogród
wyłania się piękny widok