Ewa - Ogród z Aniołkiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Re: Ewa - Ogród z Aniołkiem

Post »

;:oj ;:oj ;:oj uwielbiam widoczki i ten Twój z góry jest nieziemski . łał i na górze tarasik z nasadzeniami jak Ty to Ewo ładnie stworzyłaś. czy ten pomysł jest bez problemowy nigdzie Ci nie zacieka ,czy tam pod spodem pomieszczenia mieszkalne masz, jak to Ci się sprawuję ?
A czy ja mogę prosić o widoczek tej rabatki z kamykami ,czyli po lewej stronie patrząc na zdjęcie robione z góry . :lol:
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beatko, no właśnie zdjęcie, to zdjęcie...dało przekłamanie.
Zdjęcie zrobiłam z pierwszego piętra, a tras jest posadowiony na gruncie nieco podwyższonym w stosunku do trawnika. Jak dobrze przyjrzysz się, to na środku zdjęcia(na wprost kamiennego koła) widać kilka schodków w dół z tarasu.
Na końcu tarasu wymurowana tak jakby donica, bez dna pod spodem rodzimy grunt, wiec woda ma gdzie uciekać.
Donica jest ze spadkiem w kierunku trawnika, żeby przy jakichś ulewach nie zalało tarasu. Zaraz pokażę Ci z boku jak to wygląda. Ta sterta kamieni, wzdłuż kamiennych tarasów po lewej od betonowego obrzeża , to kamole nazbierane gdzie się da. Czekają na nowe kamienisko, taras lub co tam przyjdzie do głowy.

Obrazek
a to zdjęcie innego zejścia z tarasu, tego nad kamiennymi tarasami
Obrazek
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ewa_tuli pisze:Aniu napisz na googlach Arboretum Wojsławice i zobacz na grafice zdjęcia.
Warto jechać zwłaszcza, że nie jest daleko - droga na Świdnicę, dalej Dzierżoniów, Niemcza i 2km dalej są Wojsławice.
Najlepiej jechać w maju!!!!
A nie na kwitnie liliowców w lipcu :?: Nie wiem jakie rośliny mają , ale liliowców to chyba miliony ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadku liliowce to drugi ich konik. Tak jak piszesz w późniejszym terminie, a w maju rododendrony (niektóre to potężne drzewa) ;:oj
Zakochać się i nie umierać, tylko sadzić, sadzić, sadzić..... ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuś takie ładne ogólne widoczki z ogrodu :shock: tylko czemu takie małe fotki ;:202 Uwielbiam oglądać zdjęcia pokazujące rzut na większą część ogrodu - uroczy zakątek ;:108

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Zprzypadku wstąpiłam do twojego ogrodu i się zakochałam ;:167 ;:oj
Pozwolisz że wpadnę czasem z wizytą :?: :D
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu małe fragmenty, bo tylko małe zagospodarowane, a trawy nie mam co pokazywać.
Moja trawa nie taka jak Aguniady. ;:108

Emka witam Cię :wit . Sympatyczne to co piszesz.
Zaglądaj kiedy tylko chcesz. Zapraszam.
Przyjdę też z wizytą do Ciebie :)
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Zapraszam serdecznie na nowy wątek który właśnie lecę założyć założyć :) Nic ciekawego jeszcze nie mam ale mam marzenia i to starczy .
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam, widziałem i wierzę, że marzenia nie opuszczą Cię, pomimo wielu chwil zwątpienia. ;:4
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Ewuś byłam w Twoich kaskadach kwiatów i robótkach ręcznych , głowę masz otwartą i rączki uzdolnione , wyjście na tył ogrodu piękne , Kiedy Ty to wszystko robisz?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witaj Ewciu trochę zaniedbane wątki trzeba odkurzyć .Teraz jest piękna pogoda wiec już sie tyle nie siedzi na FO ,bo kazda chwilę spędza sie w ogródku .Widzę ,ze trochę sie zmieniło jak zwykle na PLUS .Piękne są te kwitnące azalie i Rh moje też zaczynają pokazywać kwiaty
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu ten kawałeczek robiłam w ubiegłym roku od wiosny do jesieni.
Szło wolno, ale szło. Koło września już byłam padnięta i nie mogłam patrzeć na ogród.

Jadziu ja dzisiaj mam doła. Iglaki szmaragdy, które miałam kilka lat częściowo zbrązowiały,
do tego kilka mniejszych, które lubiłam giną w oczach.
Naczytałam się na temat chorób, powodów usychania, robali itp i jestem głupsza niż byłam.
Mam dość dużego ogrodu i jego problemów :(
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Ewka , co jest :?: jakie doły :?: Szmaragdy zaraz ruszą i nie będzie widać brązowego. ;:108 ;:108 No , ale jak giną to gorzej. ;:202 Nie wiem , co Ci poradzić. Cienki jestem w temacie. Moje na szczęście oprócz ubytków mrozowych nie mają żadnych dolegliwości. I niechby tak zostało. Ja też mam problem , z cebulami.Dobiły mnie korony , ledwie przekwitły a cebule gniją. Na razie kilka i to ta małe , ale żeby nie przybyło ich. ;:202 ;:202
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj Tadku, giną w oczach, a maja koło 2,5m. Brązowe w środku to nie problem, bo można "wygrabić", ale one brązowieją na zewnątrz
i to w szybkim tempie.
Dzisiaj wycięłam z 10 szt innych iglaków w tym samym miejscu, dopadła je jakaś zaraza...
U mojej sąsiadki 3 lata temu padło koło 50 szt w przeciągu 3 m-cy.
Nie wiadomo czym lać, gdzie kupić...czarna rozpacz...Naczytałam się o chorobach ale objawy są tak podobne, że...
trudno dopasować.
Może nawet nie problem w tym, żeby nasadzić nowe, ale ile pracy trzeba włożyć w ich wykarczowanie,
wymianę ziemi, zakup roślin, kwaśnego torfu, kory itd... dół na całego.... :cry:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ewcia, Topsin z Decis-em robisz oprysk, po 10-14 dniach oprysk drugi raz. Podjedz na Rzeczpospolitej, maja tam siarczan magnezu + zelazo w plynie. Po 2 dniach od oprysku grzybobojczym i na robactwo, patrz wyzej - zrob oprysk tym plynem, jak chabazie sa chore, to doglebowo nie za bardzo przyjmuja papu, jak im dasz dolisciowo magnez, to udroznisz korzenie .... po 2 tygodniach drugi raz i po nastepnych 2 mozesz sypnac nawoz przeciwko brazowieniu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”