Iwona1968 dokładnie, staram się kupowac coś ciekawego, ale nie zawsze pobliskie sklepy mają coś nowego.
izabela skula Izuniu mój rhipsalis jeden stoi w pokoju gdzie ma bardzo jasno i ciepło na górze meblościanki, a 3 pozostałe trzymam na oknie północnym gdzie jest chłodniej i nie dochodzi słońce.Podlewam raz w tygodniu.
jola1313,
szarotka66
ANETAtak, jak się dowiedziałam, że w cieniu będą kwitły to 5 szt. u mnie zamieszkało, ale ja się zaskrętnikuję dopiero wtedy kiedy się przeprowadzęna moje mieszkanko, ale to jeszcze potrwa....
Stokrotkaniakochana zaległości to dopiero początek zaczęłam pokazywać bo jest ich sporo u mnie;). a co do storczyków to sama nie wiem dokładnie od czego zależy ilość pędzików, może od warunków jakie im zapewniamy , od ich dorosłości?
mmarylapo prostu to moja pasj ai dbam o nie i się odwdzięczają za to chyba;)
Niesia tak rhipsalisy kwitną takimi drobnymi kwiatuszkami, ale się jeszcze ich kwitnieni a nie doczekałam u mnie, ale wytrwale czekammmmm.. Kaktusiki dalej rosną tam gdzie rosły, na pikowanie oj za wcześnie, muszą podrosną i się wzmocnić.
Zobaczcie sami jak wygląda mój biały skrętnik:

Tak dobrze widzicie z 1 gałązki kwiatowej otworzył się biały kwiat i z tej samej po boku biały z fioletową obwódką u dołu.
Zdjęcia z wycieczki do lasu ligockiego w celu poszukiwania konwalii:
A teraz dalsza część zaległości...kiedy ja się z nimi odrobię?
Cissus rombolistny

Kącik u rodziców w pokoju:
Całusek biedak może przetrwa, i euphorbia milli.
Zroślicha
Mix filodendronów:
Kulejący zyguś przedszkolak znacznie podrósł:
Storczuś z cambriowatych, którego dalej nie znam nazwy nadal cieszy kwitnieniem me oczka:).
Pędzik na oncidium lada chwila i się otworzy