Stokrotkaniu będę próbować, bo kiedyś miałam gotowca, ale długo się nim nie ucieszyłam, po kwitnieniu padł.
Jagoda dojrzałaś dobrze tylko,że to bardzo malutkie pączki i raczej wszystkie na raz nie zakwitną, za to dłużej będzie kolorowo.
Filigranowa pierwsze tegoroczne kwitnienie uwieczniłam na str25, ale będę wstawiać zdjęcia w miarę rozwoju kwiatów.
Zuziu u mnie też kręcą się lisy, ale psy są tak czujne, że na razie nie mają odwagi podejść bliżej (i niech tak zostanie).

Za to dziki kilka lat temu spustoszyły mi ziemniaki -masakra.Ta dziczyzna jest coraz śmielsza. Kwitnienie hoi to zeszłoroczne jest, w tym roku na razie jest w stadium zawiązywania pąków i czekam na efekty. Dyptam ma się bardzo dobrze, chyba mu się u mnie podoba. Jak się wypogodzi to zrobię fotki. Cieszę się z niego( i paru innych roślin, które zdobyłam dzięki forum) jak dziecko. Jeszcze raz
Jolka dostaniesz może nawet ukorzenione.
Asiulka, a których to roślin nie znasz, bo ja myślałam, że same popularne mam, bo jak oglądam zdjęcia u innych to
Lucy,
Niko dziękuję i mam nadzieję, że jeszcze nie raz się zachwycicie(postaram się Was nie zawieść)
No to teraz kilka świeżych fotek. Na początek epiphylum dziś i zbliżenie na jego kwiatek;

Drugie epiphylum z cissusem

Oraz widok z kuchennego okna;