Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Post »

Jolu,widoki powalające z nog,takie dorodne kępy host,to bedzie widok za chwile.Ja dopiero posadziłam swoje,muszę poczekać kilka lat.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Uwielbiam tu zaglądać :tan Porządek ,styl i spokój wszechogarniający ;:180 Normalnie kocham Twoje fotki a w zasadzie to co na nich jest !!Super wiosna... jednym słowem wiosna buchneła majem ;:167
Podziwiam i pozdrawiam ;:196
marzenia się spełniają! Dana
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

szczególnie te intensywnie czerwone żurawki wpadły mi w oko. Pamiętasz może co to za odmiana?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, zbliżenia Tojego ogrodu równie piękne jak zdjęcia z perspektywy - malownicza ta wiosna, oby trwała jak najdłużej ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Ja jakoś się nie zaraziłam chorobą żurawkową ale zobaczymy jak długo się im oprę
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam :wit w kolejny pogodny i słoneczny poranek... W nocy przyszedł długo oczekiwany deszcz, choć bardzo intensywny to nie poczynił szkód w ogrodzie. Wszystko pięknie się zazieleniło i nabrało pięknych kolorków.

malgocha1960 Funkie to moje ulubione więc bardzo mnie cieszą coraz to większe okazy ;:108 po nocnym deszczu ucztę na hostach mają ślimaki - zbiegły się chyba ze wszystkich stron. Ale myślę , że nie dadzą rady obeżreć wszystkiego ;:134 będę z nimi walczyła...

mm-complex ;:196 ... porządek ... :oops: Danusiu uwierz , że są jeszcze miejsca w naszym ogrodzie , które nie nadają się do pokazania - nasze ogrodowe poprawki wciąż nie zakończone... A fotki staram się robić jak zawsze w większej perspektywie ale tak , by nie pokazać tych brzydkich miejsc ;:185

April kupując żurawki prawie wszystkie miałam opisane - więc sadząc zaznaczałam, która jak się nazywa - dzisiaj moje oznaczniki wcięło i niestety nie mam zielonego pojęcia jak się nazywają ;:oj Mam jedynie gdzieś spisane wszystkie , które zakupiłam ale i tak nic mi to nie daje , bo nie wiem , które wymarzły , a które pozostały ;:223

robaczek_Poznan Dziękuję ;:180 Ja mało robię zdjęć w zbliżeniu - jakoś sama najchętniej oglądam foty w szerszej perspektywie, kiedy to można dostrzec kompozycje i układy całych rabatek. Ale na te biedne żurawki jakoś mnie tak naszło...

szyszunia Witaj :wit Moja choroba na żurawki trwała ze dwa lata ale teraz kiedy to połowa chyba padła wyleczyłam się ... Nasz ogród jest wielgachny i żeby roślinki były widoczne i ładnie się prezentowały muszę mieć ich dużżżo ... a takie co nie wytrzymują naszego klimatu zdecydowanie muszą odpaść ;:223 będę rozmnażała z tych , które pozostały ;:108

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tez jestem troche zniesmaczona iloscia chabazi ktore po zimie padly i tak jak Ty, mam ogolna niechec do obecnego dokupowania tz dokupilam tylko to, co bylo mi do kompozycji potrzebne i daje sobie na wstrzymanie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule Już od jakiegoś czasu zdobywałam te gatunki roślin , które wiem , że dadzą sobie radę w moim ogrodzie, te które mam sprawdzone. ;:108 tzn. tak mi się zdawało, że dają sobie radę... przecież już wiele lat zbieram wierzby, długo miałam żurawki,clematisy, kilkunastoletnią już chyba trytomę , wieloletnie bzy i bukszpany... a teraz już i one mnie zawiodły... ;:223 zwyczajnie sobie zmarzły... ;:223 I dlatego zamiaruję powstrzymać się od nabywania nowych roślinek ;:185 to chyba ogarnęła mnie jakaś niemoc ;:223

a to na poprawę nastroju kilka dzisiejszych fotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja przestaje tak mocno wierzyc w ta niezawodnosc-zawodnosc niektorych chabazi. Pochowalam kilka sztuk roz okrywowych, ktore uwazane sa za terminatorki a inne niby takie wrazliwe francuskie nie przemarzly centymetra ... rosnac w tym samym miejscu.
Ogolnie rozanie jestem przystopowana na maksa :wink: w miejsca gdzie powypadaly poprzednie wsadzam teraz albo byliny albo - bo musi byc roza zeby koncept sie zgral, to kupilam takie za 7 zloty w ogrodniczym ... jak padnal nastepnej zimy, to chociaz na kieszeni czlek nie poczuje.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Oj kochana czytam i widzę ,że nie tylko u mnie mnóstwo roslin wypadło 10 powojników,acrocona,wszystkie bluszcze (które miały pędy jak baty ;:223), kilka róż i wierzby m.in.babilońska 5 metrowa ;:145 Tez nie kupuję nic nowego ;:185 tylko kilka jednorocznych ,bo brzydko takie puste donice wyglądały :wink: Co zrobic z Matką Naturą nie wygrasz ;:185
Fotki na pocieszenie mega optymistyczne i kolorowe ;:180
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jolu ślicznie u Ciebie.....hosty ;:180 cudaśne. Widoczki piękne aż się chce usiąść i podziwiać
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Wpadłam z rewizyta i oniemiałam, cudny ogród, ileż pracy musiało Was kosztować stworzenie takiego zjawiska, ciekawi mnie też ileż rąk potrzeba do utrzymania takiego ogrodu, pięknie jest w Waszym ogrodzie.
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Ciekawa jestem, co oprócz bukszpanów posadzisz w przedogródku. Bardzo mi się podobają bukszpany, na razie mam jednego niewielkiego w kształcie kuli i kilka ukorzenionych badylków, które też zamierzam formować jak podrosną.
Trochę mną wstrząsnęło, jak przeczytałam o dzieleniu korzeni host siekierką. Mam na razie tylko trzy i chyba za mało miejsca im przeznaczyłam na obecnych stanowiskach. Będę musiała poprzesadzać, zanim się jeszcze nie rozrosły.
Kamienie w twoim ogrodzie budzą niezmiennie mój ogromny podziw, cudne są.
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Wpadłam tutaj przypadkiem i oniemiałam.
Myślałam że wszystkie tu najładniejsze ogrody widziałam
teraz mam mętlik w głowie który ładniejszy?
teraz już się mnie nie pozbędziecie ;:oj
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcje :wit mimo dzisiejszej deszczowej pogody uroki wiosennego ogrodu są cudne :heja

Jule mm-complex Ach te straty ;:222 ... człowiek się cieszy jak zdobędzie nową ulubioną roślinkę , a tu ... a ja miałam jeszcze plan nr II , który też legł w gruzach, chciałam sobie zaoszczędzić na jednorocznych i wysiałam ich wiele w skrzynkach balkonowych. Widziałam już piękne łany kwitnących na biało ,żółto i niebiesko... owszem ładnie wzeszły i całkiem dobrze rosły... ale raz zapomnieliśmy otworzyć folię i się ugotowały - teraz troszeczkę odbijają ale czy coś z nich jeszcze uda się wybrać ;:185

aage dziękuję - hosty rosną w oczach to fakt - chociaż one przez lata są pięknie i nie straszny im mróz ;:108 A cieszą cały sezon...człowiek spragniony wiosny z radością wypatruje pierwszych listków, później cieszą różnorodnością i wielkością swoich liści, a jesienią pięknie przebarwiają się

zielonajagoda Witaj w naszym ogrodzie :wit dziękujemy za słowa uznania. Tak jak wszyscy mamy tylko po dwie łapki - ja i mój mąż :;230 i sami utrzymujemy nasz ogród w ryzach. A dziewczyny nasze ... a i owszem są bardzo chętne ale do chwalenia się ogrodem i korzystania z grilla, altanki i tarasu :;230

megi1402 ;:196 fajnie , że nas odwiedziłaś :tan Ja bukszpany też bardzo lubię i wszystkie mam własnymi rękoma ukorzenione. Szkoda , że tak długo rosną , trzeba kilku dobrych lat , żeby maleńka sadzonka wyrosła na piękny krzak ;:108 Ale jaki człowiek później dumny ;:170 Co posadzę obok bukszpanów to jeszcze sama nie wiem ;:185
A co do host to jeszcze zależy od gatunku. Moje te kilkunastoletnie to z rodziny olbrzymek i je naprawdę trudno wykopać i podzielić. Ale te mniejsze gatunki też mają bryłę korzeniową bardzo zbitą.

drewutnia :wit Witaj w naszym ogrodzie - cieszą nas takie miłe odwiedzinki - fajnie, że będziesz naszym częstym gościem- zapraszamy ;:168

Pozdrawiam Jola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”