Moja działka
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja działka
Lidziu przejrzałam informacje i nie znalazłam, ale wiem że inni piszą do admin o zamknięcie wątku i pewnie wtedy możesz otworzyć drugi. Ja w oczach widzę jak mi kiełkują nasiona warzyw , wszystko rośnie i chwasty też. Pada cały czas, ale tego deszczu nie ma za wiele, widzę to po beczkach. Za to dla roślin jest dobrze. temp 10 stopni
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zazdroszczę Wam tego deszczu.Mnie on jakoś omija.
Lidziu no i trochę mam popadało więc roślinki podleje i czekam na Was Grażynka też się wybierze, malowała a teraz sprząta nie miała dostępu do kom.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Halinko bardzo dziękuję, będę o tym pamiętała.
Marysiu ten deszcz jest cudowny dla naszych roślinek i nasionek czekających w ziemi.
Jurku deszcz do Ciebie też przyjdzie. Dzisiaj w prognozie pogody straszyli, że od przyszłego tygodnia czeka nas ochłodzenie, a w nocy temperatury zerowe, a nawet minusowe. Moje biedne lilie mają już pączki i co z nimi będzie?.
Danusiu też cieszę się, bo wszystko pięknie będzie rosło. Niepokoi mnie tylko ta prognoza pogody na przyszły tydzień.
Kilka zdjęć:

Marysiu ten deszcz jest cudowny dla naszych roślinek i nasionek czekających w ziemi.
Jurku deszcz do Ciebie też przyjdzie. Dzisiaj w prognozie pogody straszyli, że od przyszłego tygodnia czeka nas ochłodzenie, a w nocy temperatury zerowe, a nawet minusowe. Moje biedne lilie mają już pączki i co z nimi będzie?.
Danusiu też cieszę się, bo wszystko pięknie będzie rosło. Niepokoi mnie tylko ta prognoza pogody na przyszły tydzień.
Kilka zdjęć:

- semper
Lidziu widzę,że hosty też u ciebie rosną.Masz może Stilleto?
Ja przyszly tydzień spędzę w Kołobrzegu.Chyba trzeba będzie zabrać kozuch.
Ja przyszly tydzień spędzę w Kołobrzegu.Chyba trzeba będzie zabrać kozuch.

- slila1
Jurku Hosta Stiletto jest piękna, ale niestety nie mam jej.
A co Ty będziesz robił w Kołobrzegu o tej porze roku?
A co Ty będziesz robił w Kołobrzegu o tej porze roku?
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu śliczne zdjęcia - ta trzmielina jest na jakieś konstrukcji uformowana w kulę. Hosta - chyba takiej nie mam. Czy ta zielona to pelargonia? a żółte i fioletowe kwiatuszki? Tulipany jeszcze w dobrej formie. Po deszczu większość straciła u mnie urodę.
- slila1
Marysiu dziękuję. Już odpowiadam. Trzmielina jest szczepiona na pniu i czeka na cięcie, bo lekko mi omarzła.
Ta hosta na zdjęciu to moja pierwsza nn, jest największa i rośnie pod cisem, a pod nią od lat rośnie rannik. To zielone to przywrotnik pospolity, fioletowy to pierwiosnek zarzyczkowaty /nie wiem czy dobrze rozpoznałam/, a żółte to jasnota plamista.
Ta hosta na zdjęciu to moja pierwsza nn, jest największa i rośnie pod cisem, a pod nią od lat rośnie rannik. To zielone to przywrotnik pospolity, fioletowy to pierwiosnek zarzyczkowaty /nie wiem czy dobrze rozpoznałam/, a żółte to jasnota plamista.
- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Lidziu, mam podobną funkię w paski, ale ona ma to do siebie, że z czasem te piękne kontrastujące prążki znikają i pod koniec lata jest raczej całkowicie zielona. A szkoda, bo wiosną wygląda tak ładnie 

- semper
Hostę Stilleto już wkrótce będziesz miała.
Do Kołobrzegu jadę bo muszę zawieżć córkę do sanatorium.
Do Kołobrzegu jadę bo muszę zawieżć córkę do sanatorium.
- slila1
Grażynko myślę, że jutro pod wieczór będę mogła ustalić termin. Odezwę się.
Irminko wiosną hosty maja niepowtarzalny urok. Bardzo lubię je obserwować jak rozwijają swoje ruloniki.
Jurku i Ty mówisz, że masz mało roślin a tu taka hosta u Ciebie w ogrodzie. Będę bardzo rada
.
Chciałam przeczytać o Twoim sąsiedzie, ale nic nie umiałam znaleźć
.
Miłej podróży życzę.
Irminko wiosną hosty maja niepowtarzalny urok. Bardzo lubię je obserwować jak rozwijają swoje ruloniki.
Jurku i Ty mówisz, że masz mało roślin a tu taka hosta u Ciebie w ogrodzie. Będę bardzo rada

Chciałam przeczytać o Twoim sąsiedzie, ale nic nie umiałam znaleźć

Miłej podróży życzę.
- slila1
Ok. Zadzwonię.
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wróciłam z działki , plewiłam, plewiłam do 20 godziny, już po kąpieli a teraz spać , spać . Jutro napiszę więcej,przyjemnych snów. POZDRAWIAM