Kuchenne inspiracje AGNESS
- Ewiczka52
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS
AGNESS
Chyba wyjechałaś na wekeend, bo tu cicho ani słychu ani dychu a gotować trzeba .
Wracaj z nowymi pomysłami

Pozdrawiam Ewula
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Hej dziewczynki, jestem, jestem
tylko spędzam większość czasu w ogródku i na tarasie, a gotuję i piekę przeważnie to , na co przepisy już wrzucałam. Wczoraj piekłam szarlotkę, jutro chyba sernik z kokosową kołderką.....jeszcze nie jestem pewna co na to córcia

-
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
Tak to jest że gotujemy według juz wyrobionych kubków smakowych .. tak że czasem tylko coś nowego .. teraz już bardziej nowalijki coś lekkiego
i dużo ruchu żeby kilogramy nie leciały w górę 

- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
AGNESS
Tak długi wekeend to trzeba dużo napiec i nagotować , bo i goście też mogą przyjść . Taka nasza rola . Ale może da się coś odpocząć
Dobranoc 

Pozdrawiam Ewula
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie dopominają się o zupkę z serków,chyba im zrobię ,a co, i muffiny z serem mnie kuszą okrutnie,a i mojego chlebka z czosnkiem dawno nie robiłam,ostatnio stale idę na łatwiznę 

- AGNESS
Judo o tak, teraz w te upały to najlepiej podchodzi leciutkie jedzonko, sałatki, jogurciki......no i nęci grill...który już do lekkich nie należy
....ale taka karkóweczka z sosem czosnkowym i szklaneczką zimnego piwka z pianką.....oj kusi
Ewuś u nas w te wolne dni wyjątkowo gości nie było....chociaż jutro szykują się mamy imieniny i gości będzie dużo, więc zaraz zabieram się za pichcenie....
Kasiu to żadna łatwizna.....po prostu rozpieszczasz rodzinkę i robisz to na co mają ochotę

Ewuś u nas w te wolne dni wyjątkowo gości nie było....chociaż jutro szykują się mamy imieniny i gości będzie dużo, więc zaraz zabieram się za pichcenie....
Kasiu to żadna łatwizna.....po prostu rozpieszczasz rodzinkę i robisz to na co mają ochotę

- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agness, zrobiłam muffinki czekoladowe z serem, ale chyba za dużo ciasta dałam na spód, bo na wierzch mi do polowy zabrakło.
Nakładałam drażetek czekoladowych ( takich z dekomoreno ) i jakoś to wyszło.
Jednak muffinki smakowały, a to najważniejsze. 

- AGNESS
Jagódko więc wyszło super....miałaś 2 rodzaje ciasteczek
Grunt to pomysł 

- ewa2204
- Od: 2 kwie 2009, o 22:02
No to może jak się zrobiło tak ciepło, trzeba by zrobić chłodnik??
Ja robię taki najprostszy:
gotuję wywar z buraków (jak już jest botwinka to też chętnie dodaję), czasami dodaję 1 kostkę rosołku drobiowego, doprawiam solą, cukrem, kwaskiem cytrynowym do smaku.
Do przestudzonego barszczyku dodaję:
posiekane jajko na twardo, ogórka surowego pokrojonego w kostkę i duuużo posiekanego koperku. Wszystko zaciągam śmietaną i proszę bardzo - chłodnik gotowy.
Można go dodatkowo schłodzić w lodówce, ale ja podaję w pokojowej temperaturze.
Ja robię taki najprostszy:
gotuję wywar z buraków (jak już jest botwinka to też chętnie dodaję), czasami dodaję 1 kostkę rosołku drobiowego, doprawiam solą, cukrem, kwaskiem cytrynowym do smaku.
Do przestudzonego barszczyku dodaję:
posiekane jajko na twardo, ogórka surowego pokrojonego w kostkę i duuużo posiekanego koperku. Wszystko zaciągam śmietaną i proszę bardzo - chłodnik gotowy.
Można go dodatkowo schłodzić w lodówce, ale ja podaję w pokojowej temperaturze.
Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Hm, to jedyny obiad, którego mój m przez lata małżeństwa nie zjadł i do dziś wspomina, jaki okropny był "zimnik" 

- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mój chłodnik jest inny,ale tez prosty
Maślanka,lub kefir,plus śmietana-to co akurat mam w lodówce,utarte na tarce jajko,ogórek świeży i małosolny,rzodkiewki,koperek,zielona pietruszka i szczypiorek-to wersja biała,tak robiła moja mama,ja wolę różowa,z buraczkami,takie zwykłe ze słoika,lub konserwowe w całości.Sól,cukier,ocet lub woda z buraczków do smaku.Do tego ziemniaczki z masłem i koperkiem,najlepiej młode.
Maślanka,lub kefir,plus śmietana-to co akurat mam w lodówce,utarte na tarce jajko,ogórek świeży i małosolny,rzodkiewki,koperek,zielona pietruszka i szczypiorek-to wersja biała,tak robiła moja mama,ja wolę różowa,z buraczkami,takie zwykłe ze słoika,lub konserwowe w całości.Sól,cukier,ocet lub woda z buraczków do smaku.Do tego ziemniaczki z masłem i koperkiem,najlepiej młode.
- chan-dzia
- Od: 4 maja 2010, o 12:45

A ja wczoraj zrobiłam sobie galaretkę z piersi kurczaka,pyszna ,chłodna(właśnie przed chwilą próbowałam).

- ewa2204
- Od: 2 kwie 2009, o 22:02
Faceci zazwyczaj nie lubią
"takich - nijakich" zup. Wolą zupy treściwe, tłustawe, z mięskiem.
Moi panowie na przykład nie lubią
rosołu, bo to woda z oczkami i kluskami 

Moi panowie na przykład nie lubią

Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
..no i mój nie jada takich specjałów.Nawet zupy owocowej oprócz mnie nikt nie ruszy.Syn twierdzi ,że kompotu z makaronem jeść nie będzie
no to często robię sobie sama w małym garnuszku