Ogródek AGNESS cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 11

Post »

Tulipany piękne, ładnie wyglądają posadzone w grupach kolorystycznych.
Ja swoje jesienią wymieszałam przy rozdzialeniu cebul. Teraz mam mix :D
Prymulki u mnie więdną od upału- teża na ziemi łodyzki z kwiatkami. Muszę je chyba przesadzić pod drzewo- chociaż trochę cienia będą miały wiosną.
Popadało o Ciebie? u mnie taki malutki deszczyk przeleciał- wyparował od razu :?
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aguś u Ciebie tulipany dzielnie się trzymają,tymczasem moje już gubią płatki.
Ładnie sadzisz je w grupach,które tworzą kolorystyczną plamę i to daje super efekt...można patrzeć i marzyć,a na żywo to dopiero widok ;:63
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko szkoda, że tulipanowe kwitnienie przypadło na fale upałów, szybciej przekwitają, a widoki na rabatkach masz cudne. Kilka odmian mamy identyko.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Podziwiam Twoje prymulki,mieszkasz niedaleko a tak ładnie przezimowały,u mnie chyba tylko 3 zostało.Tulipany tez ślicznie kwitną. ;:63
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu witaj :wit Miło mi bardzo, ze podobają Ci się :D

Aguś dziękuję ;:196 Tulipany bardzo lubię, one wprowadzają taką ogromną ilość barw w ogrodzie, a ja uwielbiam takie widoki, więc sadzę je bez opamiętania 8-) :lol:

Jacku pierwiosnki omszone na szczęście przetrwały bez problemów. Zginęły wszystkie ząbkowane i większość tych ,,zwykłych,, i bezłodygowych. Na szczęście te, które przetrwały pięknie się zregenerowały i będzie co rozsadzać :D
Teraz wysadziłam sporo omszonych, które siałam w zeszłym roku. Są jeszcze niewielkie i w tym sezonie nie zakwitną, ale mam nadzieję, ze ładnie rozrosną się przez lato i przezimują. Niesamowicie jestem ciekawa ich kolorków....w ogóle mam ostatnio na ich punkcie kręćka 8-) :lol:

Moniś sporo prymulek straciłam, na szczęście trochę pozostało i ładnie kwitną. Będę je rozsadzała, żeby uzupełnić te wypadnięte....

Iduś ja tak najbardziej lubię -w kępach jednobarwnych, u mnie ogródek mały, wiosną kolorków sporo to muszą być pogrupowane, bo inaczej byłby już całkowity galimatias :lol:
Prymulki na szczęście jakoś się trzymają, pewnie dlatego, ze wieczorami leję i leję wodę :roll:
U mnie z deszczem tak samo, popadło odrobinę i zaraz nie było śladu po deszczu.....ale na pobliskich jeziorach lało jak z cebra.....

Aniu sama jestem zdziwiona żywotnością tulipanów, sądziłam, ze przez te upały błyskawicznie przekwitną, a one tak dzielnie się trzymają....jedynie tulipanki Tarda przekwitły bardzo szybko, inne są w świetnej kondycji...
Ja bardzo lubię jak są jednokolorowe kępki tulipanów i tak staram sie sadzić odmianami :D

Dorotko, powiem szczerze, ze tulipany mnie zadziwiły w tym roku....mimo upałów trzymają się dzielnie i nie przekwitają....sądziłam, że pójdzie to błyskawicznie....ale leję wodę i leję, pewnie to je trzyma...

Zuziu i u mnie sporo prymulek wypadło, pozostały najstarsze wielkie kępy, inne młodsze, mniejsze stracone. Teraz będę je rozsadzać i uzupełniać te wypadnięte. Pojawiła mi się śliczna różowa sieweczka, takiej nie miałam wcześniej i bardzo się z niej cieszę :D

Aby nie było tylko tulipanowo to troszkę innych kwitnień :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Z góry dziękuję za nasionka. Mam nadzieję, że wyrosną z nich pięknoty podobne do Twoich.
Pięknie prezentują się u Ciebie tulipany. Ta upalna wiosna przewróciła kalendarz kwitnienia do góry nogami. U mnie maj zawsze należał do tulipanów, a w tym roku początek maja i prawie już po tulipanach :(
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Chyba właśnie woda jest dla nich receptą, Twoje tulipanki wyglądają pięknie.
Agnieszko a co to za kwituszki są na przedostatnim zdjęciu te białe.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
lidka1102
200p
200p
Od: 22 mar 2009, o 16:08

Post »

jej, ale kolory! Agnieszko jesteś niepowtarzalnym malarzem :D Nigdzie nie widziałam tak barwnego ogrodu, budzi tylko zachwyt i.. zazdrość :wink:
Dorotko ten kwiatek to chyba dębik ośmiopłatkowy, wczoraj kupiłam dwa okazy, mnie również oczarował :wink:
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Chyba tylko my dwoje mamy smagliczki bo w innych wątkach nie widziałem.U mnie są w wielkim poważaniu bo i kolor liści fajny i
kwiatu dużo.Kolor iryska wpadł mi w oko.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42

Post »

Witaj
Na sam początek przeraziłem się że masz aż 11 wątków ;:63
Ogród widać z sercem , kwiaty dodają takiego uroku że zazdrość się odzywa ;:131 jeżeli pozwolisz to będę wpadał częściej :uszy
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Aguś 'inne' sa równie wspaniałe jak tulipany ;:108 Kochana to na pierwszym zdjęciu to irys pumila taki błękitny ;:oj Ja znów choruję ;:131 Cudny!!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agness, ucieszyła mnie wiadomość, ze nie wszystkie tulipany padły w tych upałach...może i u mnie cosik się ostało... ;:224
Piękne portrety roślin ;:167
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu w twoim ogrodzie można głowę stracić, tyle cudownych kwiatów, tulipany wyjątkowej urody takie dorodne, również pierwiosnki świetnie wyglądają, o innych kwiatach już nie wspomnę bo wszystkie są piękne. Zdjęcia jak zwykle perfekcyjne. ;:138
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Piękne kolorowe kwiatki, moje choc się starają są daleko w tyle.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Kolorowy zawrót głowy u Ciebie Agusiu tulipanki jeszcze kwitnące , u mnie już końcówka - pewno wcześniej zakwitły... :)
iryski się zaczynają , wszystko przyśpiesza i błyskawicznie przekwita.U mnie sucho bardzo , trzeba podlewać .Dzisiaj zanosiło się poważnie na burzę , przerwałam podlewanie i uciekliśmy z działki a burza przeszła bokiem. :?
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”