Zielsko Takhisis

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
martucham1
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielsko Takhisis

Post »

U mnie w pobliżu jest tylko OBI ;:131
Awatar użytkownika
nika28
500p
500p
Od: 11 lip 2011, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ciesze się, że większość roślinek dała rade ;:138 Niech pięknie rosną ;:108
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Awatar użytkownika
kwiaciara
200p
200p
Od: 28 wrz 2011, o 00:20

Post »

Jaki uroczy włochaty pomocnik :) Mój wprawdzie dachowiec, ale do nowych kwiatów pierwszy biegnie :) znawca i ogrodnik zagorzały :) Powącha , spróbuje, czy jadalne ...
Awatar użytkownika
chan-dzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 12:45

Re: Zielsko :)

Post »

Takhisis pisze:Póki co wstawię świetną doniczkę, jaką dostałam od M :)

Łysa:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Z czupryną:
Obrazek

;:111 Świetna osłonka ;:109
Podoba mi się też Twoja paprotka ;:170 oczywiście inne kwiatuchy też są piękne.
Wątki chan-dzi
Pozdrawiam i zapraszam do mnie Ania
Awatar użytkownika
Takhisis
200p
200p
Od: 21 wrz 2010, o 23:30

Post »

mniodkowa
< naprawdę! Przez 2 tygodnie nie miałam żadnego awizo, potem jak już dostałam, to Pani stwierdziła, że odesłali, potem miałam 2 awizo, to stwierdzili, że już odebrałam i oni nic nie mają, za 3 razem dostałam pilne wezwanie. . idę a tam co? Kwiatki :D Ale to jaki u mnie na poczcie jest śmietnik, to chyba nigdzie się nie pomieści.. i co gorsze, to nie pierwszy raz... chyba stanę ię zwolenniczką sprywatyzowania poczty..

Mroofka - nie uwierzysz, pasiatka poradziłą sobie doskonale,... jedna zaszczepka już ma normalne liście, druga ma jednego małego listka, ale też już widać, że będzie z nią ok.. jedna walczy, ale puszcza coś na czubku.. ostatnia chyba zdechnie niestety :( Ale fajnie że chociaż 3 przeżyły :d Je akurat trochę przesuszuło chyba.. Ale dostały wody, światełko i tadam :D A że to szybko rośnie, to je niedługo rozmnożę, i będzie ich gęsto :D

Tesia 39 - dziękuję za miłe słowa :D Roślinki dały sobie radę, nawet jak już wspomniałam wyżej pasiatka, która byłam pewna, że jej się nie uda :) W moim mniemaniu moje roślinki nie są zadbane.. zawsze jak trzeba je przyciąć czy uszczyknąć to ja tego nie robię, bo mi ich szkoda.... a potem rośnie takie brzydkie zielsko :P

Jola1313 - Anturium kupione za grosze odwdzięcza się za zabranie ze sklepu :) Polecam, często w sklepach typu Nomi, Obi itd są wyprzedaże.. Można coś ciekawego kupić za bardzo niską cenę :) Póki co swojego nie dzielę, ponieważ dopiero co odżywa, ale myślę, że jak już nie będzie miał stresów, a będę go dzielić, to się podzielę :)

Modivhaszma ah wiadomo, że maluchy super :D To wszystko dzięki wspaniałym użytkowniczkom forum :D

martucham1 - jeśli chcesz taką doniczkę, to mogę ją kupić i wysłać. Ona kosztowała 17 coś.. no plus koszty wysyłki. Są jeszcze takie brązowe.

nika28 Ja też się niezmiernie cieszę :D

kwiaciara ha ha to widzę ze włochate pomocniiki mają wspólną cechę :D Z tym próbowaniem to trochę niebezpiecznie, bo wiele roślin jest trujących.. ale jakoś ich nie gryzą.. ale za to 2 lata temu zjadły mi papirusa.. OPYLIŁY CAŁEGO!!! Dachowiec imieniem Fredek potem zarzygał pół mieszkania... ale to inna historia... ;:219

chan-dzia ooo paprotka Ci się podoba :D Przekażę jej :D Niestety domownicy nie chcą się zgodzić, aby stała w podstawce z kamykami z wodą, i w związku z tym końcówki listków jej zasychają...

A zaraz dołączę kilka nowych zdjęć :D
Moje doniczkowce :) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Takhisis
200p
200p

Post »

Oleander... Kupując go widniała etykieta, że będzie miał kwiaty różowe PEŁNE.... Niestety nie są to kwiaty pełne, na jakich mi zależało, ale i tak się cieszę, że go mam :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz aksamitki

Zaczynają już kwitnąć... już 8 ma małego kwiatuszka :) Słoneczko majowe im służy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niejaki szarłat...
Obrazek

A to petunie.. i zastanawia mnie jedna rzecz.. były wysiewane jednakowo.. skąd w takim razie taka duża roóżnica we wzroście tych kwiatków?? Siedzą w tej samej ziemi, obok siebie, podlewane tak samo..

Obrazek

Obrazek

Na koniec nasturcja.. miała być łatwa w uprawie, a jakoś się u mnie chyba źle czuje...Wiecie co jej jest???
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moje doniczkowce :) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kwiaciara
200p
200p
Od: 28 wrz 2011, o 00:20

Post »

Jakie dorodne i silne te twoje aksamitki :) Moje zaczynają wybiegać, chyba brak im tego słonka, o którym mówiłam. Będziesz gdzieś je przesadzać z tych pojemniczków?
Awatar użytkownika
Takhisis
200p
200p

Post »

tak, oczywiście, tylko czekam, kiedy już będą noce, żebym nie musiała tego do domu chować.. Póki co w pojemniczkach jest wygodniej je przenieść.. a duża skrzynka jest już bardziej kłopotliwa.. myślę, że gdzieś za tydzień, dwa je wsadzę :)
Na słońcu dużo szybciej kwitną... i są jakieś ogólnie bardziej rozrośnięte.. Dlatego gorąco polecam trzymanie ich na słońcu :)
Awatar użytkownika
chan-dzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Takhisis pisze:Oleander... Kupując go widniała etykieta, że będzie miał kwiaty różowe PEŁNE.... Niestety nie są to kwiaty pełne, na jakich mi zależało, ale i tak się cieszę, że go mam :)

Obrazek
Może pełne też się pojawią .Dałam szczepkę pełnego różowego mojej mamie i u niej kwitł na różowo ,potem na biało.(a jakby co to ja mam chyba pełne różowe ).
Wątki chan-dzi
Awatar użytkownika
Takhisis
200p
200p

Post »

Wiesz co, chyba nie, bo już rozkwitła każda gałązka, a dalej kwiatki ma pojedyncze... Ale to co mówiłas z tymi kolorami, to ciekawe ;:oj Zastanawiające, czemu się tak stało :)
Awatar użytkownika
chan-dzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja myślę,że te kolory zależały od oświetlenia ,bo białe to kwitły pod sufitem (to znaczy stał na oknie ale już ponad szybą)słonko tam nie sięgało,a na dworze robią się mocno różowe.Mój stał przez dwa lata w koncie w domu ,to w ogóle mi nie kwitł.a teraz postawiłam go na podłodze ale przy oknie od południa i już widzę pączki ma .
Wątki chan-dzi
Awatar użytkownika
Takhisis
200p
200p

Post »

Ja właśnie z tego względu wystawiam swojego na balkon, na słoneczko i szaleje :) Zdaje się aby dobrze kwitł musi być mu ciepło i musi mieć słoneczko :)
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Ten oleander m aboskie kwiatuszki;).
Awatar użytkownika
nika28
500p
500p
Od: 11 lip 2011, o 19:11

Post »

Oleander jest śliczny ;:oj Na aksamitki nie miałam miejsca wiec wysieje prosto do gruntu no i dzięki Tobie wiem już (chyba) co mi się wysiało na działeczce a mianowicie szarłat, tylko nie wiem jaki :D A Twój to jaki będzie ?
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Oleander piękny ;:oj ;:63
Ja aksamitki też posiałam,ale do gruntu.A teraz sucho u nas ,to sobie poczekam na wschody ;:224

A nasturcji czasem słonko nie spiekło?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”