Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) wiosna....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) wiosna....

Post »

Halinko...pedzi pedzi ta wiosna,ja w ubiegłym roku pozbyłam sie kuklika a on znowu jest w dwóch miejscach i to juz taki wielki :shock:
Małgosiu z traw się ciesze bardzo , nie moge sie doczekać az wystrzela na ten metr chociaz ;:65 Mam nadzieje ,ze doczekasz sie na te trawy ...skoro Wandzia dostała odpowiedz , Ty pewnie też
Grażynko ...skrętniki mi wlazły w głowę i za nic ich chyba nie wystukam ;:124 Pan Piotr robi mi nieraz taki numer ze mi wysle fotki na maila....i radz sobie człowieku... ;:145 Fakt ma cuda i ja kilka od niego ;:333 pochwale sie jak zakwitną ;:108
Mam ochotę uzupełnić które mi padły zimą ;:108 to zjawiskowe rośliny ;:333

Obrazek

kukliczek nie próżnuje...

Obrazek Obrazek

tulipanki to juz chyba zegnam...przy takich upałach to nie pociagną długo

Obrazek

niebo do wynajęcia....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Witaj Dorotko.Maj przywitał nas piękną pogodą i kwieciem :D Jeszcze odrobinkę deszczyku i cóż do szczęścia potrzeba.Ta zieleń jest przepiękna ;:138
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj świątecznie Dorotko :wit
To prawda, wiosna wybuchła nam ze zdwojoną siłą... Wszystko kwitnie szybko i oddaje palmę pierwszeństwa kolejnym roślinom... Mnie się to w sumie podoba, bo za chwilę zaczną w tym tempie kwitnąć róże :)
Ależ masz już wielkie hosty! Idę zobaczyć, co wyczyniają moje...
Gorącego dnia! :)
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witajcie kochani swiatecznie ;:cm
U mnie superaśnie ;:138 goraco ,że hej...dzieciarnia leje się wodą w ogródku ....mi tez się oberwało...ale jakie to przyjemne...taki chłodzik ;:130

Ewcia pogoda jest fantastyczna...jak ja sie ciesze tym ciepełkiem....rosliny rosna w oczach....normalnie nadziwic się nie mozna...
Aga ...masz rację, róze juz gonią....patrze na nie i nie moge uwierzyc ,ze tak szybko
Najbardziej to chyba widac po clemalisach ..to sa dopiero sprinterzy ;:224
Zobacz zobacz Twoje hosciaki , moze czai sie jakis wielkolud juz....z nimi to nic nie wiadomo :uszy

A ja mam dzisiaj niepodziewana dostawkę bylinek..o matulu jak sie cieszę , mniej niz zamawiałam , bo jednak zima przetrzebiła roślinki w szkółkach...nie mam pierwiosnków japońskich i Franceski ,trawek i kilku bylin...;:145 ale ciesze sie z tego co przyszło ;:173 Kilka paproci werbeny szałwie anemonki ,pestemony ,dzwonek, truskawka ananasowa wariegata , ziółka ......i jakies jeszcze ale się cieszę... ;:138 ;:138 ;:138

Obrazek

Obrazek

serduszka dla Was ;:167

Obrazek

;:173 moje bylineczki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko jakie wielkie kosze bylinek. Wspaniały widok. Będziesz chyba miała co sadzić przez cały tydzień.
Przyszłam zobaczyć twoje trawy. Faktycznie już przebudzone. U mnie na razie tylko miskant Afrika coś tam wypuścił, reszta nie.
Mam nadzieję, że po tych upalnych dniach w końcu się ruszą.
Sporo roślinek ci kwitnie. Niezapominajki, tulipanki - piękne wszystko :D
Widoki zmieniają się w oczach :)
Muszę u siebie podlać, bo strasznie sucho się zrobiło.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Doroto i sadzenia masz dużo i podlewania przy tej pogodzie te maluchy trzeba specjalnie chronić ;:3
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu ... bylinki zamówiłam w fajnej szkółce w Łodzi i Pan był na tyle miły ,ze przejeżdzajac w okolicy zabrał je dla mnie , niestety jak można się było spodziewac wiele roślin wymarzło ,miedzy innymi trawy...które zamówiłam , ale i np sadzce , mam tylko jedna odmianę...ale może najciekawsza o ciemnym ulistnieniu
tak masz rację , jest problem z sadzeniem...wszystko trzeba przemyśleć, wsadziłam dzisiaj trochę juz podlane i podlał porzadnie deszcz... ;:138
Ewcia...widzisz pogoda mi sprzyja , akurat zmiana pogody...to mam nadzieje ,ze ładnie sie poprzyjmują ..a dla mnie mniej pracy :uszy
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Hej Dorotko jak minął ci dzień?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu fajnie.....przytachałam full sadzonek bylinek, i miałam wsadzania i planowania sporo...a sama wiesz jaka to radocha ;:138 A teraz juz po niby burzy....super cieplutki deszczyk...pozwoliłam sobie pomoknąć ....bo podobno się rośnie ...a moje dzieciaki mówia ze mała jestem :;230 Jutro muszę reszte posadzić, paprocie mi zostały ,rutewki anemony zawilce....i jakies maluszki i hosciocha Sub & Substance ;:167 .musze sprawdzic jakie miejsca dla nich przygotować i bedzie po robocie ;:215
Hej a co tam u Ciebie ;:196
pipio
1000p
1000p

Post »

Oj Dorotko,ale zaszalałaś z bylinkami ;:224 Fajnie ,że Ci towarzyszył deszczyk ;:333 U mnie żarówa ;:3 Burza była. O tak ;:108 , ale sucha :;230 Od konewek mam już ręce do kolan :D
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam witam , kawusie zabieram do ogródka i idę zaplanować miejsce dla dwóch rutewek i hościary ....bo poprzednie chyba zmienię...ech to moje plany...ciagle jakieś poprawki ;:124
Ewcia ta szkółka ma takie ceny ,że nie da rady się nie skusić ;:108 u mnie wczoraj solidnie popadało...bardzo sie ciesze , bo latam codziennie i podlewam
dzisiaj muszę dokończyć sadzenie bylin i trzebienie chwaściorów....bo rosną jak szalone
pipio
1000p
1000p

Post »

Czy ta szkółka prowadzi sprzedaż wysyłkową? :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko ależ pełno w skrzyneczkach ;:oj Mnóstwo roślinek trafiło do Twojego ogródka, sadzenia a sadzenia przed Tobą, ale to bardzo przyjemna część ogrodowych prac :D Piszesz, ze deszczyk się spisał i podlał roślinki w odpowiednim momencie :D U mnie sucho potwornie, wczoraj przez 6 godzin lałam wodę :roll:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu no niestety właśnie nie prowadzi sprzedaży wysyłkowej ;:185 Ale jak ktoś odbierze z trasy...można się tak umówić ;:333
Aga tak sadze sadzę i głowie się aby dobre miejsce wybrać...zostały zawilce i pestemony ;:333 bardzo się ciesze ,ze wczoraj solidnie popadało ;:173 ...ja ganiam i podlewam codziennie ...muszę przypilnować nowych róż no i bylinek ;:108
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Dorotko,a ty dalej szalejesz zakupowo.Rutewce powiedziałam do widzenia,bo nawet jednej zimy nie wytrzymała u mnie.Muszę wybrać się na rynek po mietę i melisę,bo też wypadły w tym roku.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”