Mój ogród moja pasja
- inka52
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród moja pasja
Witaj Elu mnie również bardzo się podoba Twoje oczko, zresztą roślinki również super , będę zagladać i podziwiać powstający ogrod 

- Ela SZ
- 200p
- Od: 12 sie 2011, o 13:57
Witajcie dziewczyny
Przez krótki czas mało bywałam na forum,ale to wynik walki z piętrowymi korzeniami traw i chwastów.Zrobiło się ciepło,roślinki szaleją .Tulipany wyrosły,jak nigdy dotąd,za 3-4dni będą kwitły następne.Jaka to wygoda mieć ogród przy domku,można codziennie patrzeć co wyszło,co zakwitło i z doskoku dłubać.Zdradzę wam tajemnicę jak tylko robi się ciepło, wstaję raniutko,wychodzę do ogrodu z kubkiem kawy i spaceruję sobie po ogrodzie BEZCENNY MOMENT
JOLU,moje oczko jest betonowe,w tym roku miałam z nim kłopot gdyż pękło na szczęście rybki zimę przetrwały.W tamtym roku większość roślinek miałam przyniesionych z różnych stawów, a w tym roku będzie inaczej ,szarpnęłam się na zakup odmian szlachetniejszych
mam nadzieje że niedługo dotrą
Marto masz rację niedługo wcale z ogrodu wychodzić nie będę,doszło mi plewienie warzywnika w tamtym roku go nie miałam
Inuś52 zaglądaj ile chcesz, ja też pędze szukać Twojego wątku

[imghttp://img641.imageshack.us/img641/2680/zdjcie084f.jpg][/img]

Przez krótki czas mało bywałam na forum,ale to wynik walki z piętrowymi korzeniami traw i chwastów.Zrobiło się ciepło,roślinki szaleją .Tulipany wyrosły,jak nigdy dotąd,za 3-4dni będą kwitły następne.Jaka to wygoda mieć ogród przy domku,można codziennie patrzeć co wyszło,co zakwitło i z doskoku dłubać.Zdradzę wam tajemnicę jak tylko robi się ciepło, wstaję raniutko,wychodzę do ogrodu z kubkiem kawy i spaceruję sobie po ogrodzie BEZCENNY MOMENT

JOLU,moje oczko jest betonowe,w tym roku miałam z nim kłopot gdyż pękło na szczęście rybki zimę przetrwały.W tamtym roku większość roślinek miałam przyniesionych z różnych stawów, a w tym roku będzie inaczej ,szarpnęłam się na zakup odmian szlachetniejszych

Marto masz rację niedługo wcale z ogrodu wychodzić nie będę,doszło mi plewienie warzywnika w tamtym roku go nie miałam

Inuś52 zaglądaj ile chcesz, ja też pędze szukać Twojego wątku

[imghttp://img641.imageshack.us/img641/2680/zdjcie084f.jpg][/img]

- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
ela- nie znajdziesz mojego wątku , gdyż do tej pory nie założyłam , ciągle brak czasu , ale ogrody oglądam na bieżąco , pięknie zakwitły Ci tulipany 

- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elu, no przepięknie u Ciebie
. Bardzo, ale to bardzo podoba mi się pomysł na kamienne mureczki pomiędzy rabatkami. Ja cały czas mam to w planach, nie mogę się zdecydować, płotki czy murki. Jednak teraz wiem, na pewno murki.
Oczko, dla mnie bomba. I ta ilość kwiatów. Jak na tak krótki czas, to pięknie sobie to urządziłaś

Oczko, dla mnie bomba. I ta ilość kwiatów. Jak na tak krótki czas, to pięknie sobie to urządziłaś

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
- Ela SZ
- 200p
Mamy długi weekend, a roślinki w ogrodzie i kąpią się w słoneczku i rosną,rosną

Stokroteczko,miło mi Cie gościć w moim wątku,ogródek powstał w krótkim czasie ale nie jest jeszcze tak jak bym sobie życzyła,czasami nie ogarniam tego finansowo,roślinki niestety nie są tanie,a więc na razie każdy zakup wsadzam tam gdzie popadniestokrotka_polna pisze:Elu, no przepięknie u Ciebie. Bardzo, ale to bardzo podoba mi się pomysł na kamienne mureczki pomiędzy rabatkami. Ja cały czas mam to w planach, nie mogę się zdecydować, płotki czy murki. Jednak teraz wiem, na pewno murki.

Inuś, zakładaj swój wątek,chętnie pospacerowałabym po Twoim ogrodzieinka52 pisze:ela- nie znajdziesz mojego wątku , gdyż do tej pory nie założyłam , ciągle brak czasu , ale ogrody oglądam na bieżąco , pięknie zakwitły Ci tulipany

Cześć, Elu, powiem tylko jedno: łał.
Te kwiaty, te kolory, to spiętrzenie piękna, nie mam słów.
I wiesz co, samo życie: Twoja historia to przykład dowodzący, że można przeżyć coś bardzo przykrego po to, żeby doświadczyć czegoś znacznie lepszego. Gdybyś nie straciła pracy, nie trafiłabyś do szkółki, gdyby nie ta szkółka... i tak dalej.
Życzę Ci, żeby ten ogród był dla Ciebie najwspanialszym miejscem pod słońcem. I będę Ci towarzyszyć, żeby podziwiać, jak go upiększasz.

I wiesz co, samo życie: Twoja historia to przykład dowodzący, że można przeżyć coś bardzo przykrego po to, żeby doświadczyć czegoś znacznie lepszego. Gdybyś nie straciła pracy, nie trafiłabyś do szkółki, gdyby nie ta szkółka... i tak dalej.
Życzę Ci, żeby ten ogród był dla Ciebie najwspanialszym miejscem pod słońcem. I będę Ci towarzyszyć, żeby podziwiać, jak go upiększasz.
- PiotrekP
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj
Widzę że kolejna osoba posiadająca oczko , z miejsca Ci gratuluję
. Ogród bardzo fajny , widać konkretną wiosnę 
Widzę że kolejna osoba posiadająca oczko , z miejsca Ci gratuluję

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cześć Elu
Miło mi, ze moge podziwiać Twoj ogród - tulipanki piękne
Masz bardzo efektowne oczko wodne, osiagnelas juz bardzo dużo pomimo krótkiego ogrodniczego 'stażu'
Fajnie, ze zarazilas sie tą pasją, ileż uroków by nas ominęło, gdyby nie powstał Twoj ogród
pozdrawiam serdecznie 

Miło mi, ze moge podziwiać Twoj ogród - tulipanki piękne

Masz bardzo efektowne oczko wodne, osiagnelas juz bardzo dużo pomimo krótkiego ogrodniczego 'stażu'

- stokrotka_polna
- 500p
Elu, Twoje tulipany w kolorze lila i te fioletowo-białe są rewelacyne. Jeszcze takich nie widziałam 

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
Pozdrawiam Stokrotka
Witaj
Piękny i kolorowy masz ogród.To najważniejsze,aby było kolorowo
Tulipanków masz mnóstwo i takie piękne
Podejrzewam,że jeszcze niejednym nas zaskoczysz
To kwiaty wiosenne
.Jak zaczną kwitnąć letnie 

- Ela SZ
- 200p
Dziś pogoda mi plany pokrzyzowała, bo chciałam iść po południu do ogrodu,zażyć słonecznej kąpieli,
to oczywiście burza się przypętała i to taka z gradem i ulewą...no i słońce też świeciło przy tym
jutro też ma być ładny dzionek, ale zdążyłam zrobić kilka fotek
Dziewczyny,dziękuję za tak liczne odwiedzinki i ściskam cieplutko
Ewuniu kwiatuszków aż tak dużo nie mam,ale co roku staram się cos dokupić

jutro też ma być ładny dzionek, ale zdążyłam zrobić kilka fotek

Dziewczyny,dziękuję za tak liczne odwiedzinki i ściskam cieplutko

Ewuniu kwiatuszków aż tak dużo nie mam,ale co roku staram się cos dokupić

Linetko dziękuję za słowa otuchyLineta pisze:Cześć, Elu, powiem tylko jedno: łał.![]()

Elu piękną masz magnolię
Kwiaty jak z wosku
Rybki też bardzo fotogeniczne 

- stokrotka_polna
- 500p
Elu, ja miałam burze trzy dni z rzędu. 1,2 i 3 maja popołudniu deszcz, grzmoty i błyskwice. Dobrze, że choć przedpołudnia były słoneczne. Na szczęście gradu nie było.
Magolina cudna, a oczko z rybami odjazdowe
. W wątku u Linetki pisałam właśnie o budlejach. Zerknij sobie 
Magolina cudna, a oczko z rybami odjazdowe

Pozdrawiam Stokrotka
Pozdrawiam Stokrotka
- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Elunia piękna sprawa tak trzymaj i bądź z nami ,mnie marzy się takie oczko z rybkami ale chyba sama nie wierzę w to że mi się to uda mam tragiczny dostęp do kamieni a raczej wcale wodę trzeba by nalać ze studni ale to jeszcze najmniejszy kłopot zanim uzbieram na folię to będzie może jesień i po" ptakach".Napisz jakie roślinki wsadziłaś w wodę oprócz lilii wodnej.Mnie będą potrzebne takie dotleniające i oczyszczające wodę z zielonego nalotu.Ale to odległa przyszłość.

- Ela SZ
- 200p
No dziś w końcu solidnie padało, z godzinkę tak od serca
w sam raz dla posadzonych roślin ....jutro luzik z podlewaniem
Jutro jednak zamawiam słońce...
Tulipanki przekwitają
niedługo nie będzie co focić
Jolu, jeśli chodzi o roślinki do oczka to mam takie
Caltha palustris 'Auenwald'
Caltha palustris var. alba
Caltha palustris 'Multiplex'
Sagittaria latifolia
Sagittaria 'Benni'
Pontederia cordata
Lythrum salicaria
Hippuris vulgaris
Lysichiton americanus
Po części wszystkie z nich są dotleniające.Folię kupisz jesienią a wiosną z wielkim rozmachem zrobisz oczko.Ja tez tak ściągałam materiał po troszku i się doczekałam.
Stokroteczko, na kwitnięcie magnoli czekałam 3 lata,tego roku była zagrożona wywaleniem, a tu niespodzianka aż 2 kwiatki pokazała
W wątku linetki odpisałam
Ewuniu,rybki tego dnia miały wenne do pozowania

Jolu, jeśli chodzi o roślinki do oczka to mam takie
Caltha palustris 'Auenwald'
Caltha palustris var. alba
Caltha palustris 'Multiplex'
Sagittaria latifolia
Sagittaria 'Benni'
Pontederia cordata
Lythrum salicaria
Hippuris vulgaris
Lysichiton americanus
Po części wszystkie z nich są dotleniające.Folię kupisz jesienią a wiosną z wielkim rozmachem zrobisz oczko.Ja tez tak ściągałam materiał po troszku i się doczekałam.

Stokroteczko, na kwitnięcie magnoli czekałam 3 lata,tego roku była zagrożona wywaleniem, a tu niespodzianka aż 2 kwiatki pokazała

Ewuniu,rybki tego dnia miały wenne do pozowania