Witaj Alinko pokaż co kwitnie u Ciebie , jak tam miłki amurskie ?
w Tym roku zamówiłam pomarańczowy i biało niebieski ,nie było tego żółto zielonego bo też bym zamówiła, na razie jeszcze nie dostałam paczki.
Gieniu co Ty mówisz,takie kolorki wyszukałaś dawno nie byłam tu, ale pracuje i ta praca dużo czasu mi pochłania a zwłaszcza zmęczenie.Moje miłki chyba zgniły żółty,bo wyciągłam zgnite aż mi płakać chce, bo mi moje roślinki zamiast przybywać to giną.A pomarańczowy nie kwitł bo przecież to było taka malizna.A jak przylaszczki bo moje marnuśkie nie wiem dlaczego.
Alinko miłki amurskie które miałam kupić tez okazało się ze u tej Pani zgniły i nie mam.
Przylaszczka od Ciebie przeżyła , ale też mniejsza niż od Ciebie dostałam , najważniejsze
że przeżyła inne pięknie kwitły.
Witam po długiej nie obecności ale praca pochłania mi dużo czasu a tu dom działki,a jeszcze dostałam ogromny kawł pola nie wiem co z tym zrobić.Nie ogarniam tego wszystkiego.A tu jeszcze dużo mi roślinek ciekawych po tej zimie poszło.Aż płakać się chce.
Alinko żyją, powolutku u mnie też będą straty piwonie krzewiaste pąki zmarzły, róże albo padły albo będą od kopczyka, były te noce zimne zresztą był mróz, ale damy radę.
pozdrawiam
Ale dawno tu nie zaglądałam.Z powodu osobistych spraw przyrzekam nadrobię .trochę się u mnie zmieniło w bajkowym dużo zima mi zabrała roślin,byłam załamana jak do tej pory.Tyle ciekawych miałam roślinek a teraz pustki,nawet chęci już nie mam to od nowa budować. Jestem zmęczona.Pozdrawiam idę odwiedzać Wasze ogródki chociaż oczy u Was pocieszać i trochę pozazdrościć.
ALINKO ,witaj po długiej przerwie .
Wszyscy, po tej zimie, mamy sporo strat ,też byłam załamana ,ale już nadrabiamy straty;:224 .Pokaż co tam masz ,przecież nie wszystko Ci wymarzło .
Alinko,Twój "Bajkowy ",zawsze bedzie jedyny w swoim rodzaju,oryginalny i niepowtarzalny.Wszyscy ponieśliśmy straty zimowe,które szybko uzupełniamy nowymi nasadzeniami.U mnie króluja liliowce,dalie,marcinki............proste i wytrzymałe rośliny.
Cieszę się na spotkanie w Wojsławicach,myślę,że dojrzę Ciebie w tłumie,żeby wyściskać i powiedzieć "Alinko-głowa do góry !".
lanceta pisze:Alinko,Twój "Bajkowy ",zawsze bedzie jedyny w swoim rodzaju,oryginalny i niepowtarzalny.Wszyscy ponieśliśmy straty zimowe,...................
.
moge tylko potwierdzić słowa Lodzi, Alinko bajkowy zawsze będzie bajkowym