siew i rozsada sezon 2012 r. cz.3
-
- 50p
- Od: 3 kwie 2011, o 08:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r. cz.3
Już pięć chciałby teściu, pięć ktoś inny, więc troszkę się rozejdzie po ludziach...
i... dalszych problemów przy uprawie. - a co tutaj masz na myśli ??
i... dalszych problemów przy uprawie. - a co tutaj masz na myśli ??
Ty chyba myślisz, że wsadzisz sadzonki do gruntu i za 3 miesiące będziesz sobie tylko obrywał i konsumował
Popatrz tylko po objętościach wątków pomidorowych tu na forum. Piszę nie po to, by Cię zniechęcać ale po to, by wyprowadzić z błędu.
Jeszcze nie raz tu zawitasz. Ale nabierzesz doświadczenia i będziesz potem wspierał innych- mam nadzieję. Choć wielu tu się przewinęło by rozwiązać swoje problemy i ślad po nich zaginął.
Pozdrawiam

Popatrz tylko po objętościach wątków pomidorowych tu na forum. Piszę nie po to, by Cię zniechęcać ale po to, by wyprowadzić z błędu.
Jeszcze nie raz tu zawitasz. Ale nabierzesz doświadczenia i będziesz potem wspierał innych- mam nadzieję. Choć wielu tu się przewinęło by rozwiązać swoje problemy i ślad po nich zaginął.
Pozdrawiam
-
- 10p - Początkujący
- Od: 26 kwie 2012, o 11:16
forumowicz kupiłam wszystko. Co dalej 

Poślij mi emaila i napisz wszystko co kupiłaś.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- efrank
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 15 kwie 2012, o 14:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ha! Ja też mam już... kilkadziesiąt... sadzonek
Później wkleję zdjęcie. Zrobiłam, jak radziliście: przesadziłam do 0,5 litrowych doniczek po same liścienie i teraz rosną jak szalone! Nawet ostatnio doradzałam mojej cioci, żeby wsadziła tak samo i była zdziwiona "aż po liście?!" ;) U mnie te sadzonki też się rozejdą: ciocia, mama, teściowie... Ale zostanie i dużo dla nas, a mam nadzieję, że będą ładnie rosły, żeby moi synkowie mieli czym się objadać
Także w efekcie mam żółte, czerwone i koktajlowe.

Moja działeczka http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=54063
- Aga26
- 50p
- Od: 14 kwie 2012, o 13:14
Powiedzcie mi prosze ,czy temperatura 8,5 stopnia jest dobrą temperaturą do wystawienia pomidorków na dwór?? Wystawiam je od 2 dni ale wczoraj było słońce i było 15 stopni to stały w cieniu porzeczek i tam miały ciepło a dziś słońca brak. Powiem jeszcze , ze zrobiłam pomidorkom taką mini szklarnie stoja w niziutkim kartoniea góra przykryta folią spożywczą.
Wystawiać czy nie??
Wystawiać czy nie??
Pozdrawiam Agnieszka 

A gdzie ta Wielkopolska leży ?
Bo u mnie, wele Krakówka, rano 15 stopni było
Co do wystawiania pomidorów/ i nie tylko/ trza się trzymać zasady, by nie powodować u roślin zbyt gwałtownych zmian temperatury, nasłonecznienia i wilgotności .
Pozdrawiam
Bo u mnie, wele Krakówka, rano 15 stopni było

Co do wystawiania pomidorów/ i nie tylko/ trza się trzymać zasady, by nie powodować u roślin zbyt gwałtownych zmian temperatury, nasłonecznienia i wilgotności .
Pozdrawiam
- Aga26
- 50p
forumowicz aktualnie mieszkam w Norwegii zanim tu nastana temp jak obecnie w Pl to jeszcze troszke potrwaforumowicz pisze:A gdzie ta Wielkopolska leży ?

Pozdrawiam Agnieszka 

To takie buty.
Faktycznie. Widać na tej mapie temperatur, że w nocy jeszcze przymrozki w Norwegii
http://www.sat24.com/foreloop.aspx?type=0
Pozdrawiam
Faktycznie. Widać na tej mapie temperatur, że w nocy jeszcze przymrozki w Norwegii
http://www.sat24.com/foreloop.aspx?type=0
Pozdrawiam
- Aga26
- 50p
Dokładnie
Dzięki za link . Ja korzystam z tej :
http://www.yr.no/sted/Norge/Vest-Agder/ ... _time.html

Dzięki za link . Ja korzystam z tej :
http://www.yr.no/sted/Norge/Vest-Agder/ ... _time.html
Pozdrawiam Agnieszka 

- noriska
- 100p
- Od: 8 mar 2012, o 15:49
ja na razie wystawiam pomidory tylko na godzine. Ostrzegam przed slonecznymi dniami - wbrew pozorom tez tylko na chwile, bo bezposrednie slonce moze spalic taka wychuchana w domu roslinke.
Ja mam trzy kokatailowe Totem F1 (mialam w sumie 12 ale rozdalam), jeden, nie wiem co bo mial byc Balkongzauber ale jakis wyjatkowo wyrosl w porownaniu z Totemem i to na 30 nasion ten jeden dryblas wyszedl z ziemi
Mam jeszcze jakis typowy dzialkowy (cztery sztuki), pieknie sie krzewi po uszczyknieciu (dryblasa tez uszczykiwalam a ten i tak tylko w gore z trzema lisciami!). Wystawie je na dluzej dopiero w czerwcu - na zacisznym tarasie od poludniowej strony
To moje pierwsze pomidorowe boje, ze nawet jak nie beda mialy owocow i tak ten zapach lisci .... mniam 
Ja mam trzy kokatailowe Totem F1 (mialam w sumie 12 ale rozdalam), jeden, nie wiem co bo mial byc Balkongzauber ale jakis wyjatkowo wyrosl w porownaniu z Totemem i to na 30 nasion ten jeden dryblas wyszedl z ziemi

-
- 50p
- Od: 3 kwie 2011, o 08:30
forumowicz wiem, że to nie jest zabawa...
Za dzieciaka w domu mieliśmy i foliaki i działkę...Zawsze było coś do zrobienia w ogrodzie...
Wiem, w co się pakuję. To taki powrót do przeszłości, kiedy na kolanach się plewiło, podlewało itp itd...
Ten rok ja traktuję jako testowy, ale nie pogardzę plonami, jakimi mnie obdarzy działeczka...
Za dzieciaka w domu mieliśmy i foliaki i działkę...Zawsze było coś do zrobienia w ogrodzie...
Wiem, w co się pakuję. To taki powrót do przeszłości, kiedy na kolanach się plewiło, podlewało itp itd...
Ten rok ja traktuję jako testowy, ale nie pogardzę plonami, jakimi mnie obdarzy działeczka...
dzisiaj pomidory dalej podwinięte;/
jednego zalałam
i nie wiem czy da radę go uratować
na opakowaniu miałam napisane, że pomidorki osiągną wysokość 15-20cm a moje mają już 30 i to chyba nie jest jeszcze ich ostatnie słowo:)
poza tym na czerwonych mam już pąki kwiatowe, a miały skubańce owocować od września
teraz przestałam nawozić, jedyne co to będę podlewać samą wodą
jednego zalałam

na opakowaniu miałam napisane, że pomidorki osiągną wysokość 15-20cm a moje mają już 30 i to chyba nie jest jeszcze ich ostatnie słowo:)
poza tym na czerwonych mam już pąki kwiatowe, a miały skubańce owocować od września

teraz przestałam nawozić, jedyne co to będę podlewać samą wodą
Walcz chłopie. Ponieważ nie jesteś upierdliwy i nie ma Cię na mojej czarnej liście możesz zawsze liczyć na moją pomoc.jaroufo pisze:Ten rok ja traktuję jako testowy,
Pozdrawiam
Ale żeś forumowicz pojechał z tą czarną listą
Mam nadzieję,że mnie też na niej nie ma,bo jeszcze pewnie nieraz pomocy będę potrzebowała 

Nie oglądaj się za siebie-może Coś właśnie Cię dogania.