Tu też jest potrzebne zdjęcie. Nie tyle o rogi chodzi, bo to jest objaw charakterystyczny, co o te zasychające dolne liście.chudziak pisze:młode liście się skręcają w takie rogi a stare liście po brzegach żółkną
Pozdrawiam
Tu też jest potrzebne zdjęcie. Nie tyle o rogi chodzi, bo to jest objaw charakterystyczny, co o te zasychające dolne liście.chudziak pisze:młode liście się skręcają w takie rogi a stare liście po brzegach żółkną
Hmmm jeśli chodzi o te rogi to mam wrażenie ,że liśćie tych posadzonych pomidorów rozprostowały się choć minęło dopiero ok 15 godz od wsadzenia - więc może więc przegrzanie. A takie są żółknięcia oczywiśćie na zdjęciach te najbardziej nasiloneforumowicz pisze:Tu też jest potrzebne zdjęcie. Nie tyle o rogi chodzi, bo to jest objaw charakterystyczny, co o te zasychające dolne liście.Pozdrawiamchudziak pisze:młode liście się skręcają w takie rogi a stare liście po brzegach żółkną
Te plamy pojawiły się jeszcze przed wysadzeniem bo wysadzałam do tunelu dopiero wczoraj wieczorem ale na pewno ziemia w "doniczkach " w których rosła rozsada też podlegała dużym wahaniom szczególnie teraz gdy w ciągu dnia w tunelu jest strasznie gorąco a raptem tej ziemi z 0,5 l .forumowicz pisze:W pewnym momencie wystąpiły zaburzenia w pobieraniu z podłoża magnezu. Prawdopodobnie zbyt duża różnica w temperaturze podłoża a gruntu przy wysadzaniu
Tak czy siak- Nowakchudziak pisze:Te plamy pojawiły się jeszcze przed wysadzeniem
To na pewno nie są poparzenia, one wyglądają jednak inaczej. W przeszłości i takie rzeczy mi się zdarzałysebapila pisze:Co do żółknięcia, to mam takie dwa podobne przypadki i wydaje mi się, ze to poparzenie.następne sa już ładne, ciemnozielone.