Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.5

Post »

MAJKA pisałam o mazaku bo ten 1 który kupiłam trzyma już 3 lata bez szwanku, a ten który kupiłam w ubiegłym roku do bani .Nawet przez zimę mi sie pozmazywały litery. Mój Doktorek od Sipa nadal w letargu, a od Bogdana szaleje .U mnie poskrzypki też już tłukłam .Powoli zbierają sie wszystkie sipowe róże
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Małgosiu tawuły są tak bezproblemowe że sadzę je gdzie się tylko da. Nawet zrobiłam sobie sadzonki z japońskich i nasadziłam żywopłocik przed domem, niektóre ciężko idą ale mam nadzieję że jakoś sobie poradzą.
Poskrzypkę musisz brutalnie tępić bo Ci wszystkie lilie, szczypiorki, cebule i czosnki pozjada, mnoży się bez opamiętania a tyle ich zatłukę w sezonie. :twisted:
Jadziu a wiesz może jaki to jest ten dobry żeby wiedzieć jakiego szukać. :?
Mnie od Sipa z jesieni Souvenir de William Wood tak powolutku się rozwija, cały zielony ale bardzo wolno mu idzie, a od tego drugiego Czecha William ma już dość spore listeczki. No i grasują mszyce :twisted: mimo że wczoraj opryskiwałam Decisem na tych maleńkich różach jest ich najwięcej. :twisted:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju już i u mnie pojawiła sie ta paskuda poskrzypka :roll: ledwie roślinki wylazły z ziemia a już i ona jest :evil:
Już azalia Ci zakwitła :shock: niesamowicie szybko....u mnie jeszcze daleko do kwiatków.....
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnes ta azalia zawsze tak wcześnie kwitnie, jest bardzo stara chyba ma kilkanaście lat i w srogie zimy przemarzają jej pąki ale zawsze potem ślicznie się zagęści. Muszę sobie dokupić jeszcze kilka japońskich lub podobne częściowo zrzucające liście i podsadzić je pod azalie wielkokwiatowe. ;:108
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Majka, kobeę wystaw na dwór, ale nie w słońce, bo przypali. Daj do cienia. Ja już swoje posadziłam. Najwyżej w ogrodników ją opatulę. Moja ma 1,80 cm. Trochę ją słoneczko przypaliło, bo dostała białych listków. Muszę tą posadzoną osłonić. Cieszę sie, że róża Goldiego żyje. Należy mu się ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moja kobea od kilku dni stoi na podwórku, jutro pewnie ją przesadzę na miejsce stałe. Hosty trzymane w domu już powędrowały na swoje miejsce :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Dziękuje za inormacje o kobeii moje jeszcze w kubkach pod dachem,więc wyniose do cieniaa potem posadze na miejsce stałe.
Maju pięknie się u Ciebie robi w ogrodzie. ;:215
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Ale śliczny floksik ;:167
U mnie też już poskrzypkę znalazłam. Kurcze taki ładny ten robaczek a taki szkodnik.
Szkoda mi go zabijać ale muszę. Mojemu Kubusiowi też sie bardzo podoba- on lubi wszystko co czerwone. :lol:
Pozdrawiam Ida
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam niedzielnie. :wit
Tosia, Ewa, Irena w sprawie Kobei to ona może rosnąć na słońcu docelowo czy raczej w półcieniu. :?: Boję się ją do czegokolwiek przystawić bo chwyta się wszystkiego, nawet do firanki się chwyciła mimo że ma bambusy. Dzisiaj to ją nie wystawię bo okropnie wieje i jeszcze ją połamie. To słońce jest zabójcze, wczoraj rozkwitły stare narcyzy a dzisiaj już są przekwitnięte, wszystko pada w oczach. :(
Goldiemu wczoraj dosadziłam hortensję od Irenki i marketową różyczkę, muszę iść zobaczyć jak się mają w tym upale. ;:3
Ida też mi wpadł ten floksik w oko rok temu i Ania posłała mi kawałeczek, teraz rozkwitają kolejne maluszki a te wielkie rosną do góry jak na drożdżach. ;:333
Ładny szkodnik ale bardzo upierdliwy. :evil:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sucho okropnie, aż dwie godziny podlewałam i to tylko część roślin. I przy okazji znalazłam coś czego się nie spodziewałam już teraz i nie na tej róży ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I to nie jest jeden i ten sam pączuś, to są 3 różne pączusie, tyle znalazłam bo było już szarawo i za bardzo jej nie szarpałam w poszukiwaniach. :heja :heja :heja
Przy okazji pączusiów to już jedne rozkwitły, 22 kwietnia pokazywałam pączusie powojnika Pamela Jackman a dzisiaj rozwinięte kwiatuszki.

Obrazek

Obrazek

A myślałam że pierwsza rozkwitnie Cecilia. ;:173
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Majka gdybym wiedziała jaki to był ten dobry ;:224 Moja Cecylka już prawie otwarła kwiaty ,ale bateria mi siadła .Dzisiaj było poskrzypek dość sporo i uprawiały sobie amory na moich liliach na jednej aż 4 szt :evil: :evil: .Gratuluje pączusi na różach ;:138 ;:138
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie do kwitnienia szykuje się Maidwell Hall-z roku na rok ten powojnik podoba mi się coraz bardziej :D Na pąki róż jeszcze nie liczę, ale Stanwell Perpetual wygląda całkiem przyjemnie, liście rozwija :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Maju roślinki u Ciebie naprawdę mają sprinterskie tempo .....już i na róży pąki ;:oj rewelacja. Powojnik ślicznie Ci zakwitł, ja chyba kilka stracę, jeszcze nie ruszyły....ciągle nie wyrzucam i mam nadzieję, ale dobrze to nie wygląda.....
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

No widzisz Majka - nie tylko u mnie są pąki. Powojniki ładnie kwitną, u mnie alpejski kwitnie.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

;:oj już kwitną Twoje clematiski - u mnie jednak wszystko się rodzi dużo później

Pozdrawiam Jola.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”