Jakie piękne zdjęcia!
A ten bukiet tulipanów to kwiatowa orgia na stole.
Te bzy i migdałek takie się wydają malutkie, a już tak bogato kwitną? Chyba Cię polubiły. Nie chcą sprawić Ci zawodu.
I czy możesz pokazać w szerszej perspektywie to miejsce, gdzie rośnie biała serduszka? To jakaś bardzo ładna rabata, ciekawa jestem ogólnego wyglądu.
Gosiu mam wrażenie,że u ciebie wiosna przyszła szybciej niż u mnie.Serduszka z takimi pąkami,bez też,szok.Moje lilie sadzone jesienią jeszcze się nie pokazały,z poprzedniego sezony wystawiły noski.Mówicie,że poskrzypka już szaleje? Muszę sprawdzić,pryskacie czymś,ja tylko zbieram.
Migdałek dostałam wiosną zeszłego roku i dokładnie to są dwa obok siebie , jak przekwitną pójdą na perzowisko . Bez mam od patyczka i prowadzę go na niskie drzewko , w zeszłym roku miałam robioną elewację i nie dane mu było zakwitnąć . Wszystkie pąki kwiatowe mu poobtrącali budowlańcy Za to w tym roku kwitnie wspaniale , mój sekret to dużo nawozu tak jak szachownice
Rabatki z serduszką jeszcze nie pokarzę ponieważ jest to nowo zrobiony skalniak i jeszcze wszystkie rośliny się nie zadomowiły . Tulipany w wazonie zerwałam żeby cebule były dorodniejsze , zresztą jutro zrobię tak z innymi .
Kasiu nie chcę cię martwić ale chyba jesienne lilie powinny już być pogrzeb i sprawdź . Te które teraz sadziłam to jeszcze nie wzeszły i nie zamierzam już kupować w tym roku . Poprzedniego roku tak zrobiłam a one jakoś nie mogły dojść do siebie przy tak późnym sadzeniu . Moje jesienne lilie mają nawet 20cm . Poskrzypkę zbieram i już znalazłam dwie
Agnieszko bez jeszcze nie kwitnie ale może jutro zacznie się rozwijać , dzisiaj ma być ciepła noc
Masz na myśli białą ? Kupiłam za 4zł taką biedną że nie dawałam jej szansy a teraz mam sporo sadzonek i obdzieliłam parę osób . Serduszki okazałe lubią być dzielone i przesadzane . w pierwszym roku po podziale nie wyglądają majestatycznie ale na następny już tak
A to już moje zakupy , berberysy i budleja Dzisiaj też coś tam kupiłam ale nie zrobiłam zdjęć
Gosiu..przepiękna tulipanowa rabatka i oczywiście nowości. . Dobrze że ciepło się zrobiło to od razu widać kwitnące efekty. U mnie też na liliach spotkałam poskrzypkę...póki więcej nie widzę usuwam ręcznie. No i te piękne korony cesarskie...mnie wyginęły.
Reniu na moją glebę to tylko berberysy sadzić
Zeniu już po rabatce tulipanowej , były cały dzień na słonku i szybko je przypaliło
Zerwałam co się dało do wazonu
Przyjemnie doświadczyć lata wiosną, ale z drugiej strony dla wiosennych kwiatów to oznacza szybki koniec kwitnienia. Szkoda, nie można się nacieszyć. Dobrze, że choć w wazonie jeszcze tulipany nacieszą oczy.