Ogródek ? najpierw balkonowy, potem pełnowartościowy.
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Mini ogród - czyli balkon Lokiego
@ Kogra ? Zawsze są jakieś problemy. Trzy lata balkonnictwa mnie tego nauczyły. :-P A co do wilczomlecza ? nie zgadłaś. ;-) Towarzystwo (poza innymi tulipanami) stanowią chabry bławatki, które powoli już przymierzają się do kwitnienia, oraz bliżej niezidentyfikowany chwast o powyciąganych łodygach i drobnych białych kwiatkach ? który najczęściej zakwita już w lutym. Mimo kilkakrotnego pielenia nie udało mi się go pozbyć całkowicie.
@ Markonix ? Szczerze powątpiewam, żeby coś z nich było. Obecnie zostało mi ich może z pięć, mają pierwszą parę liści właściwych, ze trzy milimetry średnicy i nie wyglądają, jakby zamierzały rosnąć.
Pozdrawiam!
LOKI
@ Markonix ? Szczerze powątpiewam, żeby coś z nich było. Obecnie zostało mi ich może z pięć, mają pierwszą parę liści właściwych, ze trzy milimetry średnicy i nie wyglądają, jakby zamierzały rosnąć.
Pozdrawiam!
LOKI
- bystrzanka
- Od: 26 wrz 2010, o 17:05
Fantastyczna perspektywa na zdjęciu z tulipanami. Chwilę mi zajęło zorientowanie się gdzie stoi skrzynka i skąd zdjęcie było robione. Tulipanki urocze. U siebie pierwszy raz w tym roku mam wielokwiatowe i jestem bardzo zadowolona.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ten chwast byłby może świetny w roli gipsówki.
Oczywiście odpowiednio zagęszczony.......a może się mylę?
Ciekawie wyglądają te jego maleńkie kwiatki w tle tulipanów.
Nadal trzymam kciuki aż do skutku.
Oczywiście odpowiednio zagęszczony.......a może się mylę?

Ciekawie wyglądają te jego maleńkie kwiatki w tle tulipanów.
Nadal trzymam kciuki aż do skutku.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Locutus
- Kontakt:
@ Bystrzanka ? dzięki! A jeśli chodzi o tulipany wielokwiawtowe ? ja też jestem bardzo zadowolony. 
@ Kogra ? ten chwast ma to do siebie, że jest nie do zdarcia. Pieliłem go kilkakrotnie, a on i tak odrasta... A za trzymanie kciuków dziękuję i proszę o jeszcze...
A poniżej ostatnie kwitnienia u mnie na balkonie. W zasadzie i konwalie i powojnik zakwitły mi na imieniny (które miałem dwa dni temu). :-P

Pozdrawiam!
LOKI

@ Kogra ? ten chwast ma to do siebie, że jest nie do zdarcia. Pieliłem go kilkakrotnie, a on i tak odrasta... A za trzymanie kciuków dziękuję i proszę o jeszcze...

A poniżej ostatnie kwitnienia u mnie na balkonie. W zasadzie i konwalie i powojnik zakwitły mi na imieniny (które miałem dwa dni temu). :-P

Pozdrawiam!
LOKI
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Loki to wszystkiego najlepszego z okazji imienin
Powojnik śliczny, mój dopiero się budzi po zimie

Powojnik śliczny, mój dopiero się budzi po zimie

-
- 200p
- Od: 11 maja 2008, o 15:31
Piękne, pachnące konwalie! I najlepszego 

Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
- iwciach
- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Kontakt:
Loki, napisz mi jaki duży masz balkon? Jak oglądam Twoje zdjęcia, to cały czas się zastanawiam, gdzie Ty to wszystko mieścisz
?

- Locutus
- Kontakt:
@ Niunia & Baiana ? dzięki!
@ Iwciach ? mam dwa balkony, w sumie niecałe 10m?.
Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
@ Iwciach ? mam dwa balkony, w sumie niecałe 10m?.
Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Konwalie balkonowe - super
I oczywiście wcześniej niż u nas. Ale teraz mamy takie upały, że wszystko kwitnie na wyścigi. Coś, co nie kwitło z rana - po południu już w pełni rozwinięte. A palczycha to mi numer jakiś wywija, bo pochwa od razu opada i ciężko jakieś przyzwoite zdjęcie zrobić 

- Locutus
- Kontakt:
Współczuję problemów z palczychą (fakt, że trudno ją ustrzelić, bo bardzo szybko przekwita)... A za to zazdroszczę temperatur i słońca... U mnie nieśmiało zapowiadają 20°C i słońce zza chmur na czwartek... A na razie to głównie leje i zimno... Większość wilców mi wygniła od tej pogody...
Jakkolwiek wczoraj było trochę słoneczka i w efekcie powojniki zaczęły otwierać kwiaty na potęgę. Będę to musiał pofocić.
Pozdrawiam!
LOKI
Jakkolwiek wczoraj było trochę słoneczka i w efekcie powojniki zaczęły otwierać kwiaty na potęgę. Będę to musiał pofocić.
Pozdrawiam!
LOKI
- czarownica00
- 100p
- Od: 21 lis 2010, o 22:02

Cudny powojnik-konwalie i u mnie powoli się budzą....
Dziś temperatura w cieniu 33 st C uffffffffffff
Idę jutro podlac biedaczyska działkowe...........od piątku zapowiadają dopiero opady i niższą temperaturę a ja się roztapiam

Mój balkon żyje siewkami, stokrotką afrykańską i tulipanami z działki-już przekwitają-i czekam na wilca z nasturcją, na razie zaczyna dopiero swoją wspinaczkę po kracie

Pozdrawiam

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Właściwie nie mam problemów z palczychą; rośnie ładnie, kwitnie ale taka chyba jej uroda. Chociaż Tobie udało się świetnie uchwycić moment jej kwitnienia. To co mi się udało - pokażę w wątku tematycznym 

- kogra
- Przyjaciel Forum
Nadal będę trzymać kciuki az do skutku.
Nie wyobrażam sobie żeby mogło być inaczej.
To musi się wreszcie udać.
Nie wyobrażam sobie żeby mogło być inaczej.
To musi się wreszcie udać.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Locutus
- Kontakt:
@ Czarownica ? normalnie nie jestem specjalnie ciepłolubny i temperatury przekraczające 25°C znoszę raczej źle? Ale w tym wypadku zaczynam Tobie zazdrościć? U mnie temperatura tylko sporadycznie dobija do 20°C, zazwyczaj jest niższa, dzień w dzień leje, słońce pokazuje się na kilkanaście minut dziennie ? poza tym stalowe, ciężkie chmury ? i jeśli wierzyć prognozom pogody, na żadną poprawę się nie zanosi i cały maj będzie tak wyglądał. Dla niektórych roślin ? jak np. wilce ? jest to niestety zabójcze.
Jak sobie pomyślę, że marzec był cieplejszy nie tylko od kwietnia, ale również i od maja, to mnie krew troista zalewa...
@ Jacek P ? no to czekam na te Twoje fotki palczychy. :-P W sumie moment kwitnienia najlepiej uchwyciła moja żona (na drugiej z wklejonych przeze mnie wówczas fotek). Ma ona ten komfort, że jako nauczyciel, sporo pracuje w domu ? przygotowując lekcje czy poprawiając prace ? i zawsze może zrobić sobie pięć minut przerwy i wyskoczyć na balkonowe fotki ? podczas gdy ja muszę się zadowolić tym, co uchwycę wieczorami i w weekendy.
@ Kogra ? dzięki... jak na razie wszystkie potencjalne problemy się już prostują i wszystko jest na dobrej drodze...
Poza tym ? poniżej wklejam elementy powojnikowego festiwalu... A niebawem doczekam się pierwszych kwiatów z tegorocznego siewu balkonowego ? lnica marokańska ma już maleńkie pączki kwiatowe. No i chabry (siane w październiku 2011) też się już do kwitnienia szykują

Pozdrawiam!
LOKI
Jak sobie pomyślę, że marzec był cieplejszy nie tylko od kwietnia, ale również i od maja, to mnie krew troista zalewa...
@ Jacek P ? no to czekam na te Twoje fotki palczychy. :-P W sumie moment kwitnienia najlepiej uchwyciła moja żona (na drugiej z wklejonych przeze mnie wówczas fotek). Ma ona ten komfort, że jako nauczyciel, sporo pracuje w domu ? przygotowując lekcje czy poprawiając prace ? i zawsze może zrobić sobie pięć minut przerwy i wyskoczyć na balkonowe fotki ? podczas gdy ja muszę się zadowolić tym, co uchwycę wieczorami i w weekendy.
@ Kogra ? dzięki... jak na razie wszystkie potencjalne problemy się już prostują i wszystko jest na dobrej drodze...
Poza tym ? poniżej wklejam elementy powojnikowego festiwalu... A niebawem doczekam się pierwszych kwiatów z tegorocznego siewu balkonowego ? lnica marokańska ma już maleńkie pączki kwiatowe. No i chabry (siane w październiku 2011) też się już do kwitnienia szykują

Pozdrawiam!
LOKI
- kogra
- Przyjaciel Forum
Ach te powojniki.....
Pewno będzie ich w twoim ogrodzie mnóstwo.
Ja nie widzę innej opcji jak tylko nowy dom i ogród dla twojej rodziny.
Melduję, że groszek robi strąki.
Więc już niedługo......

Pewno będzie ich w twoim ogrodzie mnóstwo.
Ja nie widzę innej opcji jak tylko nowy dom i ogród dla twojej rodziny.

Melduję, że groszek robi strąki.
Więc już niedługo......

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki