Ogródek Robaczka cz. 2
- amatorka015
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 2
Śliczna ta tulipankowo-sasankowa rabatka 

Udanego urlopu Robaczku. Może pokazesz nam kilka fotek portugalskiej flory. Taka dla przykladu bugenvilla na wolności to jest coś. ..
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Urlopowo w takim cudnym okresie wiosennym to trochę żal widoków ogrodowych. Ale w Portugalii pewnie będą ładniejsze.

Nie wiem co to za odmiana bo dostałam od koleżanki i ciągle nie widać na nim żadnego życia.Majka, kupiłam judaszowca z pewnego źródła, ma już pąki liścienne - na kwiatowe pewnie poczekam, oby nie za długo..Ponoć kanadyjska odmiana nieźle zimuje w moje strefie (7a), a jaką odmianę masz u siebie?

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Ech, Portugalia! Mam synową Portugalkę z Porto, a popijać porto bardzo, bardzo lubię! Baw się dobrze, miły Robaczku
, odpoczywaj i ... wracaj
Ja mieszkam w uroczym cichym miasteczku, Pruszczu Gdańskim, wśród małych domków, zakoli Raduni, drzew i ptaków, gdzie ludzie są mili i wszędzie jest blisko, także do centrum Gdańska.
Zapraszam - Jagoda

Ja mieszkam w uroczym cichym miasteczku, Pruszczu Gdańskim, wśród małych domków, zakoli Raduni, drzew i ptaków, gdzie ludzie są mili i wszędzie jest blisko, także do centrum Gdańska.

Zapraszam - Jagoda
oj tam, może jest u Ciebie troszkę chłodniej ale za to inne widoki.....oleandry, hibiskusy ojej
jak możesz to porób kilka zdjęć i pokaż jak tam jest....pewnie bardzo kolorowo!

jak możesz to porób kilka zdjęć i pokaż jak tam jest....pewnie bardzo kolorowo!

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu i to jest ten ból ,jak ma się ogródek,żadna pora na wyjazd nie jest dobra bo coś ucieknie ,jakieś kwitnienie.No ale jedż odpoczywaj i ciesz się ogród da radę 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Kasiu, udanego wypoczynku życzę i pocykaj trochę fotek ładnych roślinek 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czekam na, jak się Asia2 pięknie wyraziła, roślinność na wolności-u nas balkonówka, tam wielkie krzaczory 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Witajcie
Wyszło słoneczko więc zaraz zmykamy na spacerek i zabieram aparat
Igor, podoba mi się Twoje podejście do kapryśnej księżniczki - glicynii
u mnie tez rozwija na razie tylko liscienne, wlazłam na drabinę w poszukiwaniu kwiatowych i tych jeszcze nie widać..po powrocie wyciągam szpadel!
Agatko, a w jakim rejonie byliście? My zwiedzilismy połnoc, ale prawdziwa miłość to Algarve i cudowne plaże na południu
Justynko, dziękuję
Asiu, dziękuje
fotki oczywiście popstrykam
Majka, widoki tu nieco inne, choć piękne inaczej - gdy u nas królują tulipany, tutaj kwitną róże i hibiskusy..nasza wiosna ma jednak wyjątkowy urok
Mój Judaszowec ma zaczątki pąków, lekko różowych, ale to raczej liscienne - mam nadzieję, ze Twoj też się obudzi w trakcie upalnej pogody
Jagódka, bardzo dziękuje za zaproszenie
Mój M tez jest entuzjastą Porto, ja preferuje klasyczne winko i sangrię
ostatnio tez delektuję się orzeźwiającym smakiem miejscowego, zielonego winka, idealnego na upalny dzień
Skoro Portugalkę masz juz w rodzinie, to pewnie wiesz o czym mówię - ja pokochałam ten kraj i ludzi za ich otwartość, uprzejmość i entuzjazm
Martuś, Ty pewnie szalejesz na dzaleczce, trawka skoszona? Tutaj bardzo kolorowo, dzisiaj wezmę aparat na spacer
Elu, masz rację...najbardziej lubię wyjeżdżać w zimie
Ogród musi dać radę, sąsiadka przyjdzie dzisiaj do mnie z córeczkami zeby obejrzeć tulipanki - bedą ładniej kwitnąć jeśli ktoś przyjdzie je podziwiać
Bozunia, Ewa - tutaj wszystkie roslinki w skali makro - u nas w donicach, a tutaj na zboczach, przy domach jak drzewa..
I ostatnie ogrodowe fotki ustrzelone przed wyjazdem

Wyszło słoneczko więc zaraz zmykamy na spacerek i zabieram aparat

Igor, podoba mi się Twoje podejście do kapryśnej księżniczki - glicynii

Agatko, a w jakim rejonie byliście? My zwiedzilismy połnoc, ale prawdziwa miłość to Algarve i cudowne plaże na południu

Justynko, dziękuję

Asiu, dziękuje

Majka, widoki tu nieco inne, choć piękne inaczej - gdy u nas królują tulipany, tutaj kwitną róże i hibiskusy..nasza wiosna ma jednak wyjątkowy urok

Jagódka, bardzo dziękuje za zaproszenie

Martuś, Ty pewnie szalejesz na dzaleczce, trawka skoszona? Tutaj bardzo kolorowo, dzisiaj wezmę aparat na spacer

Elu, masz rację...najbardziej lubię wyjeżdżać w zimie

Bozunia, Ewa - tutaj wszystkie roslinki w skali makro - u nas w donicach, a tutaj na zboczach, przy domach jak drzewa..

I ostatnie ogrodowe fotki ustrzelone przed wyjazdem

no ba....pewnie, że szaleję.....trawka skoszona, rabatka przerobiona, scieżka wypielona, zielnik wysprzątany itd....zaś jutro mam zamiar sadzić już dalie i kanny i pomalutku szykować warzywnik no i jutro kiełbaska z grilla będzie
no i dziś wreszcie nie zapomniałam podsypac nawozu pod rodusie i azalki
no i ta pogoda.....marzenie........dziś było 30 stopni, no normalnie upał!
od rana siedziałyśmy z mamą na działce a dopiero teraz wróciłam i właśnie robię miodek z mleczu
ojej sangria......hmmm......kolega Hiszpan robił właśnie taką hmmmmmmm no pyszności....

no i dziś wreszcie nie zapomniałam podsypac nawozu pod rodusie i azalki

no i ta pogoda.....marzenie........dziś było 30 stopni, no normalnie upał!

od rana siedziałyśmy z mamą na działce a dopiero teraz wróciłam i właśnie robię miodek z mleczu

ojej sangria......hmmm......kolega Hiszpan robił właśnie taką hmmmmmmm no pyszności....

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Przypołudniki, bugenwille, hibiskusy - to co dla nas egzotyczne i zwykle w donicach...tutaj podziwiam w naturze
urzekają mnie malownicze zakątki Portugalii..Subtelne ozdoby, kosze z kwiatami na progu..podziwiam ręcznie malowane płytki ceramiczne, azulejos które zdobią tutaj wejścia do domów, nazwy ulic, willi, gzymsy na kamieniczkach..i ta wyjątkowa przyroda

Tak spędzamy popołudnie

Tak spędzamy popołudnie

<ZAZDROŚCI> !!!!!

ojej jak kolorowo
i te hibiskusy......i bugenwille.......niesamowite
no i te ozdoby nad drzwiami.....rany....coś pieknego
zaś to ostatnie zdjęcie.....no normalnie zazdroszczę

no i te ozdoby nad drzwiami.....rany....coś pieknego

zaś to ostatnie zdjęcie.....no normalnie zazdroszczę

Pięknie..... Od razu wracają wspomnienia z Andaluzji... Klimat bardzo zbliżony... Ach! Jak ja Ci Robaczku zazdroszczę...
Kurcze pieczone, dlaczego ja nie latam ?!?!?! Tyle pięknych miejsc mnie omija...
Kurcze pieczone, dlaczego ja nie latam ?!?!?! Tyle pięknych miejsc mnie omija...
- OLUNIA
- 500p
- Od: 11 sty 2012, o 12:47
Kasiu super ta roślinność...miłego wypoczynku 

Pozdrawiam serdecznie Ola
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka