Marzka, jak tam, kupiłaś system nawadniający?
Gat, byłam w tym ogrodnictwie i dostałam oczopląsu. Taki wybór że oniemiałam i w rezultacie nie kupiłam wszystkiego co chciałam. Niecierpków białych jeszcze nie było, generalnie niecierpki będą dopiero za tydzień. Kupiłam drobne bratki niebieskie do tych białych które już mam. Ale tu były znacznie tańsze.

Na zdjęciu nie bardzo widac jakie są jasno niebieściutkie. Mój M kupił mnóstwo ziół i zrobił kompozycję w ogromnej donicy. Kupiłam też białe kwiatuszki, które mają utworzyc białe zwieszające się kule o nazwie callibrachoma.

Kupiłam też białą gipsówkę. Za tydzień znów tam pojadę już psychicznie przygotowana i z gotową listą żeby mnie nie wciągnęło jak bagno.
A wcześniej byłam we Florpaku, bo to po drodze. Ale tam jest znacznie drożej niż np w Kobyłce. Wynalazłam tylko tawlinę jarzębolistną.

Dzisiaj pojechałam jeszcze raz do Kobyłki i kupiłam cisy i tuje columnata i walczyłam w ogródku.

To moje posadzone już cisy i rozchodniki od koleżanki.

Widac siateczkę która chroni tę rabatkę przed sierściuchami.

W głębi w donicach widac callibrachomę. Mam nadzieję że szybko się rozrośnie to będzie fajny efekt. Wzdłuż za cisami jest winobluszcz na kratce i już puszcza pączki.
Kupiłam jeszcze wilczomlecz. Czy ktoś może mi powiedziec czy to mirtowaty czy inny? Bo w sklepie nie wiedzieli.
I na koniec moja prawie kwitnąca konwalia