moje ogródkowe zmagania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania

Post »

Madziu jaka cena tych niecierpków?
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Oczywiście, że miejsce do zagospodarowania :heja Ogród to żywy organizm, więc się zmienia ! No i dobrze ;:108
U mnie wymarzły azalie i lawenda, bo nie sadzę, żeby jeszcze coś ruszyło... :cry:
A ja teraz, przez Ewelinę 8-) siedzę na Alle i szukam kamionkowych garów na zioła ;:224
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Agnieszko ja płacilam po 6 zł za spora sadzonke. Białe trochę zginęły na tle domu, także powinnam wsadzić jasny roz :twisted: Za to ciemnorozowe wyglądają cudnie w drewnianych donicach ;:167
Agata a co to za gary?;:173 Moja lawenda już w zeszłym roku wyglądała marnie, chyba nie miejsce dla niej. Kusi mnie za to żeby spróbować jeszcze raz z clematisem :D
Trawniczek skoszony, ale marniutki oj marniutki. Laciaty jak krowa. Rosarium u.moczy nogi, niedługo będę sadzic :heja, kupka krowia w granulkach juz zakupiona. ;:108
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

kupka krowia w granulkach już zakupiona.

i tak trzymaj Magda, a różyczki Ci podziekują. :;230 Tylko o wodzie nie zapomnij ;:168
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

ależ duża różnica "przed" i "po" - rewelacyjnie wygląda ta rabatka ;:224
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Lubię porównania przed i po. ;:108 Jak to wszystko się interesująco zmienia. Płotek bardzo stylowy.
Ja jednak też nie jadę jutro. ;:185 Do zobaczenia innym razem. ;:173
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Kontakt:

Post »

Madzia, takie gary z brązowej kamionki, co to nasze mamy i my też kisimy w nich ogórki, albo trzyma się smalec. Coś w tym stylu, ale sa też mniej błyszczące. http://allegro.pl/beczka-garnek-3l-kami ... 41938.html . Tylko z przesyłką to wychodzi drogo. W domu mam taki jeden podobny, już siedzą w nim zioła :;230 , ogóry będę kisić w szklanym ;:224 . Wczoraj kupiłam ziólka, noooo nie mogłam się powstrzymać. ;:124
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju pamiętam :D
Eliza jak dawno Cię nie było,witaj :wit
Aprilko jeszcze nie jedna okazja pewnie będzie. W takim razie muszę więcej pykać zdjęć przed i po ;:112 Sama lubię takie oglądać ;:108
Agatko w moim garze róże moczą nogi :;230 Lecę zobaczyć te mniejsze na smalec. Możemy razem złożyć zamówienie jak coś, to przesyłka taniej wyjdzie ;:224

Dzisiaj kolejny słoneczny dzień, aż chce się żyć ;:172 Pewnie znowu wcześniej z pracy się urwę, bo mam w planach poprawę obrzeży ;:oj
Jutro dalej przedogródek, który utknął w martwym punkcie. M ma dowieźć kamienii przekopać do końca prawą stronę
A tu kilka fotek z wczoraj

niecierpki
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

skoszony łacity trawnik ;:222 i tulipanki, które może jeszcze dzisiaj powędróją za dom (do ogródka)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ja właśnie widziałam niecierpki po 6 zł w gazetce Obi ciekawe jakie są te sadzonki :roll:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Bardzo ładne te niecierpki, Madziu, i super prezentują się w drewnianych skrzynkach... te okna to jaka wystawa? pamiętasz, że niecierpki nie cierpią mocnego słońca? :)
Trawnik nie wygląda źle, coraz bardziej zielony... podsypałaś mu już nawozu? Mój oszalał, dziś muszę skosić koniecznie...
Czy mam rozumieć z Twoich planów na jutro, ze u Szmita Cię nie będzie?
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Kontakt:

Post »

Co do garów to może zróbmy najpierw rekonesans w sklepach ogrodniczych ? Coś kojarzę, że pojawiają się nawet w marketach, ale dopiero jak są gruntowe ogóreczki do kiszenia. Zerknij może u siebie na giełdzie, ja zerknę w moim pobliżu. A może któraś Warszawianka nam podpowie ;:180
Aguniada, Tobie nie wpadły gdzieś w oko takie gary ?
Fotki śliczne. Niecierpki w tych donicach i na tle drewnianych okiem prezentuja się super ;:215 ;:172
Na początku miałam u siebie niecierpki, ale coś mi się wydaje, że je zaatakowały mszyce ;:145 Czy to reguła przy niecierpkach ?
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Niecierpki u mnie rosną bezproblemowo - najwazniejsze, to zapewnić im półcień i wodę plus nawóz.
Gat, u Ciebie pytałam własnie o garnki na zioła... ja wczoraj posadziłam rozmaryn, tymianek i szałwię w normalnej glinianej donicy, ale chciałabym jeszcze dosadzić... to bardzo wygodne sięgnąć do donicy niż lecieć w rabaty...
Wydaje mi się, że rok temu widziałam kamionkowce w LM.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga-aage musisz sprawdzić, bo to różnie bywa. W moim ogrodniku było chyba z 5 kolorów. Starsznie mi się łososiowy podobal. Żałuję, że wzięłam biały ;:131
Agnieszko no ze Szmita nici, za dużo roboty mam. O słońcu pamiętam, tutaj trochę będzie, ale powinny dać radę. Jak będą marnieć, to wezmę je na drugą stronę, w zeszłym roku mi tam pięknie rosły. Trawnik nawieziony, tylko część trawy zgniła. Czekam aż wyschnie ziemia i zobaczę co dalej :roll: Ziółka też dokupię, ale wczoraj mi się do auta już nie zmieściły
Agato u mnie w poprzednim sezonie było sporo mszyc w ogródku, ale do niecierpków się nie dobrały na szczęście. Gary na ogórki są w Auchanie. Na giełdzie były takie przedwojenne, zaje...fajne ;:108

I jeszcze zarys prawej strony przed domem
Obrazek
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Kontakt:

Post »

;:224 jaka Ty zdolna :) Zdjęcie poglądowe ekstra !
Przedwojenne..... to piękne, ale pewnie drogie :?:
Czyli muszę zahaczyć o Auchan ;:108
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agata całe 15 zł te przedwojenne, tylko trochę czasu na czyszczeniu trza by było spędzić ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”