Modraszkowa Łąka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p
Od: 2 cze 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Modraszkowa Łąka

Post »

stokrotka_polna pisze: Namiotowa ekstra, no i to podlewanie nawet Ci wyszło artystycznie :D.
Też zwróciłam uwagę na artystyczne podlewanie :;230 Aniu to i u mnie kaczeńce też pewnie kwitną, już za chwileczkę już za momencik :tan Pani Basieńka vel Barbara Wrzesińska, troszkę nierozgarnięta postać z kabaretu Olgi Lipińskiej, stare dobre czasy PRL-u :wink:, złoty wiek polskiego humoru.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

kolejny podglądacz się ujawnia. Ładnie sobie poczynasz a i plany baaaardzo ambitne.
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Hejka! :wit
Nie mam dziś zdjęć, ale nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie nasmarowała... Czy u Was też dziś lato? ;:3
Marzko, ambicje ambicjami ale czasem muszę wyhamować, bo jednak nie wszystko da się zrobić od razu, powoli to do mnie dociera... Bardzo powoli.

Maśku kolejna korekta dzięki Tobie, bo nie pomyślała ja w ogóle o pięknym gnojku, a to przecie sprawa zasadnicza, bez tego nie pojadę. Postanowiłam poruszyć ludność lokalną celem zdobycia tego cennego trofeum, jednakowoż kapusta będzie musiała poczekać. Mam nadzieję, że nie do przyszłego roku :twisted: Tat mi na wiosnę obornik obiecał, ale dziś udawał, że mnie nie słyszy :;230 Trza wziąć sprawy w swoje łapy!
Póki co, obejdę się nasturcją i majerankiem :;230

Iwonko, dzięki za cynk, sama bym na to nie wpadła. Ze znajomością kabaretu OL i temu podobnych klimatów u mnie kiepściutko. Cieszę się, że doceniłaś artyzm podlany, po deszczu nic już nie widać - sztuka jest taka efemeryczna :;230

Stokroteczko, piżmaczek nie pachnie piżmem albo to ja zaczynam na starość mieć problemy z powonieniem. Tylko nie to!!
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Udało mi się natomiast zrealizować pierwszą część planu i tak oto wylądowałam z Szanownym Rodzicem w szkółce w Ropuchach. Oczywiście świerki, ale dzięki temu, że się kończą powoli :lol: , że ligustrów w ogóle nie ma, a irgi zostały dwie, dostałam głogi, o które cichutko prosiłam ostatnio. Zbyt cichutko.
Dziś natomiast usłyszałam :"Głóg!! Przecież MUSIMY mieć głóg!!"
8-)
Cierpliwość popłaca.
Na tym nasza przygoda z tą szkółką w tym sezonie powoli się będzie kończyć, cudów nie ma, trzeba będzie poczekać na uzupełnienie asortymentu.

Znalazłam też fiołki błotne, wprowadziły się same, więc nie muszę chodzić po opłotkach i wypatrywać :tan

Większość czasu spędziłam dziś jednak na "uzdatnianiu" terenu pod kolejne zasiewy i w tym momencie nie czuję już nóg a nadgarstki mam tak sztywne, że mogę tylko... pisać na FO :lol:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Anulko nie rezygnuj tak łatwo z kapusty nasionka niedrogie a jak to to urośnie to będzie widać . Glebkę masz nie wyeksploatowaną i na pewno coś urośnie, a o brokułach nie myślałaś, kalarepce, kalafiorku, szpinaku. Ja dzisiaj właśnie wsadziłam rozsadę. Groszek zielony, bób, szpinak wschodzi ładnie coś zjemy! Pierwsze zbiory to szczypiorek , cebulka siedmiolatka, z tunelu rzodkiewka, sałatka już rośnie, rukola za chwilę będzie do jedzenia. uczta!
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Ja się pocieszam tym, że przynajmniej połowa chwastów działkowych jest jadalna :;230
Maśku, zastanawiam się nad suszonym obornikiem, takim co go mogę normalnie w ogrodniczym dostać. Trochę półśrodek, ale może to by nie było głupie? ;:224 Jak myślisz? Jak znam Tata, to jak mnie zdybie z tym wynalazkiem, to na następny dzień podjedzie na działę cała przyczepa gnojka :lol:
A kapustki i tak z rozsady, z bazarku... Spróbować pewnie spróbuję, choć muszę się z tą wizją przespać jeszcze jedną noc :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ale widzisz pokrzywa tylko do 30 cm czyli do maja Obrazek a reszta pewnie też ograniczony czas zbioru Obrazek, a kapustkę zasłoikujesz i całą zimę możesz spożywać
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Te Twoje emoty miażdżą system :lol:
No masz rację, rację masz, ja to wiem... Choć jak na razie bardziej zajmuje mnie kwestia dwustu papryk na parapecie :;230 Może więc lepiej pójść w kapustę bez gnojka, będzie mała to słoików wystarczy :lol: Inaczej oprócz upraw i domku na drzewie będę musiała rozważyć inwestycję w jakąś małą zgrabną hutkę szkła 8-)

-- 26 kwi 2012, o 20:53 --

Poza tym zapominasz o grzybach :twisted:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Rozpuść informację wśród znajomych , że przyjmiesz słoiki. Wielu wyrzuca. Ja przeprowadzając się do B. wyrzuciłam w K. całą stertę słoików. W tu i jabłka i maliny i dramat. Powiedziałam komu trzeba , że poszukuję i jak zaczęli znosić to mam ich sporo.
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Przyjdzie na to czas, przyjdzie czas, przyjdzie czas...
Teraz to wyrzucam wszystko, czego nie potrzebuję na drogę bo na pakę dodatkowe kartony ze słoikami raczej by się nie zmieściły :)

Zapowiada się kolejny piękny dzień, Panowie z wędkami a ja z widłami :D Opanował mnie jakiś amok antyperzowy :twisted: I mam pierwszy porządny odcisk! :heja

No i jeśli wszystko pójdzie zgodnie z moim tajnym planem, to w końcu rozbijemy namiot!
[bo inaczej się skończy na smażeniu ryb u mnie w domu :roll: a tak się obsłużą mili panowie na miejscu :wink:]
I tak już do pierwszego śniegu ;:224
Jutro już relacja jak się patrzy, z obrazkami :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Obrazek
Ona smaży to co Oni Obrazek a ja nie złowią to zawsze można Obrazek
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

O nie nie nie! Smażą sobie sami! Już bez jaj!! :twisted:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czekam na fotorelacją....no i na rozłożony namiot....mam nadzieję, że pogoda dopisze i już niedługo można będzie z niego korzystać 8-) :D ...naprawdę wielka wygoda, mieć kwaterunek na miejscu :D
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Nasz wielki, leciwy i poczciwy buduar stanie dopiero po reperacji, czyli pewno w wakacje. Póki co będzie tylko mała klitka na butlę, kosiarkę i inne niezbędne kobiece akcesoria :wink: Ale w końcu będę mogła sobie kawkę zaparzyć i na łące wypić, a to dla mnie baaaardzo duży postęp na skali doznań radosnych :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

ach śpij, bo właśnie księżyc ziewa i za chwilę zaśnie Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”