Witam miłych gości wieczorową porą
Ostatnio długo przebywam na działce. Późno wracam i coraz później melduję się na FO. Zdjęcia dzisiaj robiłam, ale niestety mam problem z ich wgraniem na komputer. Może jutro się uda.
Igorze witaj w moim skromnym ogródeczku. Wpadaj do niego kiedy zechcesz. Zapraszam.
Jacku cieszę się, że "odnalazła" Ci się biała sasanka. To taki słodki kwiatuszek.
Aniu ten żółto kwitnący krzaczek to smagliczka skalna. Idealna roślina na moje piaski.
Niestety żółty tulipan jeszcze się nie zakwitł. Dalej w fazie pąka.
Tadziu ból powoli mija. Dzisiaj nawet troszkę porobiłam na działce. Tulipanki jakoś tak powoli rozwijają swoje pąki. Może jutro będzie ich więcej.
Kolorów pierwiosnków mam sporo. Ale różowego mam ogromne ilości. Chyba będę musiała go ograniczyć.
Krysieńko dziękuję za troskę

. Faktycznie sporo mam już zrobione na działce. Tak więc więcej czasu mam na odpoczynek
Jeżeli chodzi o porady odnośnie fotografowania białych kwiatów, to córcia nauczyła mnie posługiwać się ustawieniami manualnymi w aparacie (PASM). Do tej pory korzystałam z opcji, gdzie aparat sam dobierał sobie ustawienia. Przez co efekty były mierne. Jacek doradził mi jeszcze aby kwiaty lekko zacieniać np. ręką.
Nasionka białej sasanki, jak tylko dojrzeją, na pewno dostaniesz.