Ogródek Gosi cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 7

Post »

Gosiu, taki? Buk pospolity 'PURPLE FOUNTAIN' ? to moje marzenie, jak znajdę to kupię, chociaż cały czas mówię ze liściastych JUZ NIE !!
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sliwo wisnia, tez mi sie podoba ;:108 Dzisiaj nawet ogladalam, tak sobie - nie, nie, bez zadnych podtekstwow zakupowych naturalnie :twisted:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Znów pada :( Mnie już wystarczy, woda chlupie, gdy się chodzi po trawie, warzywnik w postaci trzęsawiska, zielsko szaleje.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
7koliberek9
200p
200p
Od: 17 mar 2008, o 12:37

Post »

Piękne te kremowe tulipany ;:138 Pogoda niestety znów nas nie rozpieszcza :roll:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Buk purple Fountaine to również i moje marzenie. Ale u mnie widziałam tylko duże takie do 2 m. Duże są b. drogie. Szukam mniejszego ;:224
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Cześć Gosiu! Uwielbiam kwiaty drzew owocowych..! A białą bergenię (od. Bressingham White)kupiłam u polecanego przez Ciebie p. Marka Podstolca na all.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Śliwa wiśniowa i u mnie powoli rozkwita, w tym roku nawet, że ma trochę tych kwiatów ;:138
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ewa, to sobie wyobraź jak mnie braknie dnia.
Znowu pada? Co prawda u mnie też padało, ale na moje piaski to nie robi wrażenia. Wszystko wsiąka jak w gąbkę.
A czereśnia dzisiaj wyglądała tak

Obrazek

Aniu, zaraz pójdę sprawdzić co z Twoimi różami.

Gosiu, ja już też wielkokwiatowych staram się nie kupować. U mojej siostry zmarzły wszystkie. A ma naprawdę bardzo ciepły ogródek. Osłonięty ze wszystkich stron. Przetaczników jest spory wybór. Bardzo je lubię.

Ula, a dlaczego liściastych już NIE? Co one Ci zrobiły?

Jula, ja wiem, że z Ciebie twarda sztuka. Zresztą nie wiem czy byś chciała tak duże drzewko u siebie. U mnie ma już około 6 m. wysokości i ze 3 średnicy. Będe miała cień dla cieniolubnych ;:138

Justynko, od jutra ma być lepiej z pogodą. Tydzień temu słyszałam, że w drugiej połowie przyszłego tygonia ma być gwałtowne oziębienie. Mam nadzieję, ze to się nie sprawdzi.

Jola, ja kupiłam takiego niedużego buczka właśnie u Szmita. Obejrzyj dobrze w ofercie. mój kosztował chyba 50 zł.

Iza, trochę się boję, żeby polecenie było dobre. Chociaż wszystkie jego roślinki mi się przyjęły, były spore, więc nawet udało się podzielić na 2 roślinki. Więc tym sposobem mam ich więcej

Aniu, u mnie jak na razie śliwa wiśniowa ma niewiele kwiatów. Nie wiem, czy jeszcze coś będzie. Chyba trochę przymarzła. Zawsze była obsypana

Na dobranoc

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obiecałam, że wstawię zdjęcie rękawiczek, które u mnie zdają rewelacyjnie egzamin
Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ale kurczaki masz ladne te bialasy ;:167 jestem ciekawa czy kiedys wypoluje prawdziwie biale tulipany :roll:
U mnie w nocy tez popadalo ale ja akurat jestem zadowolona, bo latac z wezem nie musze. A jutro, jutro, jutro .... bedzie slonce i cieplo, cieplo, cieplo ;:138
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Gosiu piękne te jasne tulipanki
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Gosiu, czytam co u Ciebie się dzieje w ogrodzie, ale nie pisałam :oops:
Potwierdzam te rękawice są super. Dodam, że mnie udało się kupić o różnej grubości materiału.
Te najbardziej miękkie przydają mi się do pielenia :D
Tulipany urocze, a czeresienka będzie miała smaczne owoce. :tan
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Świetne tulipany :D Na razie mam głównie strzępiaste (bo najpiękniejsze :wink:), ale jesienią rozejrzę się za innymi białymi.
Z rękawicami mam kłopot, bo dosyć rzadko znajduję w swoim rozmiarze. Noszę 7, nie zawsze mi się uda takie kupić w naszych sklepach.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Małgosiu, ja od kilku lat używam tych rękawic, kupuje w hurtowni po paczce i są na cały sezon. :lol:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Gosiu, buczek jest na pierwszym miejscu na liście do Szmita. Ale ... no aż ciężko mi o tym nawet pisać, mój wyjazd jest pod znakiem zapytania. Mojemu M przenieśli wylot z niedzieli na sobotę. Jeszcze nie mam sprecyzowanej godziny. A niestety muszę go zawieźć na lotnisko ;:145 . Mam nadzieję że to będzie bardzo wcześnie rano, to jeszcze zdążę.
Co do cennika u SZ. czytałaś że te ceny są cenami netto? i trzeba doliczyć Vat? Ja buczka upatrzyłam za 40 z cennika. Myślisz że będzie można liczyć na jakieś rabaty?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No i jak przepowiedziała Jula było dzisiaj ciepło, ciepło, ciepło ;:138
Niestety nie popracowałam w ogródku. Musiaałm odgruzować chałupkę, bo jutro impreza, a w sobotę wyjeżdżam do Szmita.
No,a potem zajęłam się samochodem. Co prawda moje autko służy mi do wszystkiego, więc porządek w nim to rzadkość, ale jutro będę woziła ludzi, więc w końcu zdecydowałam się na zrobienie jako takich porządków.
A na koniec wpadli goście i było juz po pracy.
No, ale mimo to taka pogoda nastraja bardzo dobrze.
Jak przyjadę od Szmita to sobie popracuję.

Jula, te tulipany są cytrynowe, z tendencją do białego. Nie spotkałam u siebie śnieżnobiałych tulipanów. I jak Twoje ciepełko? Na pewno było cieplej niż u mnie. Tutaj było 22 stopnie.

Asiu, uwielbiam tulipany. Coraz więcej rozwija się ich u mnie. Będę jeszcze dosadzała na jesieni.

Maju, nic nie szkodzi, że nie piszesz. Ja nawet nie mam kiedy wejść do Ciebie. Liczę na to, że w święta nadrobię wszytkie zaległości.
Czyli rękawiczki się sprawdzają. Nie spotkałam się z różną grubością. Widziałam tylko różne rozmiary.
Czereśnia ma naprawdę bardzo dobre owoce. Tata co roku mi ją podcina dlatego nie jest olbrzymem, a ma dużo owoców. Mam nadzieję, że w tym roku będzie ich więcej niż w zeszłym. Wtedy kwiaty przemarzły.

Ewa, faktycznie strzępiaste są śliczne. Mój m. dostał ostatnio na imieniny takie fioletowo-bordowe. Cudo. Nie widziałam takich.
Nawet nie wiem jaki to rozmiar 7. Ja kupuję M. Innej rozmiarówki nie znam. A te są jeszcze L.

Iga, ja kupuję w sezonie raptem 2 pary tych rękawic, no może przydałoby się 3. Są naprawdę wytrzymałe. Miałam takie podobne z hurtowni bhp, ale mimo wszystko te Viledy sa lepsze. Albo tylko tak mi się wydaje. :roll:
O rany, musze złożyć w końcu zamówienie u Ciebie, bo 19 maja już tuż, tuż.

Jola, nie żartuj. Już się nastawiłam na spotkanie. Mam nadzieję, że jednak wszystko wypali.
Ja swojego buczka kupiłam za 50 zł. To i tak niedużo. Zazwyczaj jak byliśmy to mieliśmy rabat. Nie wiem jak bedzie tym razem.

Obrazek

Obrazek

No i jednak mój iglaczek okazał się Pushem. A już się bałam, że to jakaś podróbka
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”